Legoland Discovery Centre Oberhausen Fabrik, © Presse Sealife

Frei­zeit­park Leg­o­land Dis­co­ve­ry Cen­tre Ober­hau­sen

Een waar pa­ra­dijs voor le­go-fans

Een must voor al­le Le­go-fans: Groot en klein komt in het Ruhr­ge­bied al­les te we­ten over de vro­lijk ge­kleur­de steen­tjes, le­ren nieu­we kneep­jes voor het bou­wen en mo­gen zelfs een zelf ge­maak­te steen mee naar huis ne­men.

Koninklijk avontuur, magische betoveringen en hele landstreken van de metropool Ruhr, allemaal in grootschalige werkzaamheden gecreëerd met behulp van duizenden vrolijk gekleurde stenen. Dit alles kunt u bekijken in het Legoland Discovery Centre in Oberhausen. Sinds 2013 is er nu ook in het Ruhrgebied één van de attractieparken waarin de kleine vrolijk gekleurde steentjes en figuren centraal staan. Vooral kinderen van 3 tot 11 jaar, maar natuurlijk ook alle andere Lego-fans van iedere leeftijd kunnen hier niet alleen kijken, wat men alles van legosteentjes kan bouwen, maar komen er in de Lego Fabrik Show ook achter, hoe de vrolijk gekleurde steentjes worden gemaakt. In de Modelbouw Workshop verraden de experts van Lego de bezoekers tal van geheimen, tips en trucjes rondom het bouwen met Lego.

Bij de Lego-nabootsing van bezienswaardigheden uit het Ruhrgebied, zoals bijvoorbeeld de Gasometer, Villa Hügel of Zeche Zollverein heeft men oog voor detail bewezen. Men vindt achter iedere boom en iedere struik mooie details. Zo komen kleine en grote bezoekers op hun kosten tijdens een wandeling door Noordrijn-Westfalens unieke Legoland Discovery Center. En voor wie genoeg heeft gezien in de mini-Ruhrpott, die kan in de 4D-bioscoop met verrassende special effects waardoor het bezoekje aan de bioscoop nog realistischer wordt. En alsof dat nog niet genoeg is, kan men ook zelf op weg gaan om de prinses te redden of om de beste toverleerling van Merlijn te worden.  

Om ervoor te zorgen dat de kleine bezoekers de belevenis niet vergeten, mogen ze in de Lego-fabriek zelfs een zelf gemaakte legosteen inpakken en meenemen. Bovendien nodigen in de directe omgeving van Legoland Discovery Center, op het terrein van Westfield Centro, nog tal van andere attracties uit voor een excursie. Om er maar een paar te noemen: Sea Life of het Aqua Park. En voor alle vermoeide en hongerige Legoland-bezoekers biedt de Westfield Centro-Promenade een groot aantal restaurants, café's en bars om rustig te vertoeven.

Openingstijden:
Maandag - vrijdag 10.00 - 17.30 uur
Zaterdag - zondag, op feestdagen en tijdens de vakantieperiodes in Noordrijn-Westfalen: 10.00 - 18.30 uur

Kaart van NRW

Impressies & video's

Jouw inspiratie: jouw NRW in prenten

Legoland Discovery Centre Oberhausen Fabrik, © Presse Sealife

Meer informatie

Nu ontdekken!

Je hebt een aanvraag

Neem graag direct contact op met »LEGOLAND® Discovery Centre Oberhausen«


Jouw contactgegevens

Ik heb kennis genomen van de gegevensbeschermingsverklaring van Tourismus NRW e.V. en ga ermee akkoord dat de door mij verstrekte gegevens elektronisch worden verzameld en opgeslagen om contact met mij op te kunnen nemen.

Veiligheidsvraag *

Velden met een * zijn verplicht.