Schloss Raesfeld, Vogelperspektive auf die Schloss-Rückseite, © Tourismus NRW e.V.

Kas­teel Raes­feld in Raes­feld

Ge­hei­me tip voor na­tuurfans en we­reld­rei­zi­gers

Een mooie die­ren­tuin met be­le­ve­nis­pad, een idyl­lisch cen­trum met on­der mo­nu­men­ten­zorg val­len­de hui­zen en een ei­gen be­zoe­kers­cen­trum met ten­toon­stel­ling: De ve­le klei­ne at­trac­ties in de na­bije om­ge­ving zor­gen er­voor dat kas­teel Raes­feld een bij­zon­de­re ex­cur­sie­lo­ca­tie is.

Tijdens een gezellige wandeling door de gezellige straten van de gemeente Raesfeld springt wandelaars na een poosje automatisch de stenen reus in het oog, die met een ui en een windwijzer ver boven alle andere gebouwen uitsteekt. Hij is, als hoogste kasteeltoren van Westfalen met een hoogte van 52 meter, een van vele uitzonderlijke kenmerken die het kasteel Raesfeld zo bijzonder maken.

Alhoewel het mooie complex met kapel, voor- en hoofdburcht inmiddels ver buiten de grenzen van het Münsterland bekend is, is het nog altijd een echte geheimtip als excursiedoel voor iedereen die geïnteresseerd is in cultuur en natuur. Hierbij biedt de huidige belevenis- en opleidingsplek, diens geschiedenis terug te leiden is tot het begin van de 12e eeuw, al dat wat een ontdekkingsreiziger zich wensen kan.

Het kasteelcomplex is omgevingen door een historische vrijheid, dus een voormalige kleine stad met onbeperkt recht, waar in het begin van de 18e eeuw het hof- en dienstpersoneel van de kasteelheren leefde. Tegenwoordig vinden vakantiegangers in het centrum kleine winkeltjes met een persoonlijke sfeer, maar ook grotere restaurants en hotels.

In het kader van een ombouw van burcht naar kasteel liet rijksgraaf Alexander II von Velen vanaf 1653 in het westen van het complex een dierentuin in de stijl van de renaissance bouwen. Nadat deze gedurende de eeuwen verwilderde, is hij sinds de revitalisering in 2004 weer vrij toegankelijk. Wandelaars en fietsers gebruiken het bosrijke natuurpark als startpunt voor spannende tochten in het Natuurpark Hohe Mark. Families kunnen zich op het leerpad informeren over het landschap, bewonderen een oude ruïne van een molen achter het kasteel of leven zich uit op een klim- en balanceerpad.

Wie ter plaatse meer informatie over het vrijetijdsaanbod in en om Raesfeld wenst, kan een bezoekje brengen aan het eigen bezoekerscentrum van het kasteel met een tentoonstellingsplek. Het team legt graag alles uit over de nabijgelegen bezienswaardigheden zoals de Issel-bron of de 'Femeiche', welke de oudst bekende gerechtsboom in Midden-Europa is. Natuurlijk kunnen gasten hier ook meer te weten komen over de geschiedenis van het kasteel of over evenementen zoals de lokale boeken- en Adventsmarkt.

Kaart van NRW

Impressies & video's

Jouw inspiratie: jouw NRW in prenten

Schloss Raesfeld, Teich um das Schloss Raesfeld, © Tourismus NRW e.V.
Schloss Raesfeld, Rückansicht des Schloss Raesfeld, © Tourismus NRW e.V.
Schloss Raesfeld, Vogelperspektive auf Schloss und Teich, © Tourismus NRW e.V.
Schloss Raesfeld, Vogelperspektive auf Schloss Raesfeld, © Tourismus NRW e.V.
Schloss Raesfeld, Blick auf den Turm, © Tourismus NRW e.V.
Schloss Raesfeld, Blick auf den gastronomischen Außenbereich, © Tourismus NRW e.V.
Schloss Raesfeld, Schloss und Außenbereich, © Tourismus NRW e.V.
Schloss Raesfeld, Vogelperspektive auf die Schloss-Rückseite, © Tourismus NRW e.V.

Meer informatie

Nu ontdekken!

Contact

Schloss Raesfeld
Freiheit 27
46348 Raesfeld
Telefoon: +49 211 30 07 700

Heenreis

per Google Maps

Openingstijden

Openingstijden:
De dierentuin, de buitengebieden en het binnenplein zijn het hele jaar door vrij toegankelijk.

Openingstijden bezoekerscentrum:
April tot en met september:
Maandag tot en met vrijdag: van 09.30 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 17.00 uur
Zaterdag: 13.30 tot 17.00 uur
Zondag en tijdens feestdagen: 11.00 tot 17.00 uur

Oktober tot en met maart:
Maandag tot en met vrijdag: van 09.30 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 16.00 uur
Zaterdag, zondag en tijdens feestdagen: 13.00 tot 16.00 uur

Je hebt een aanvraag

Neem graag direct contact op met »Schloss Raesfeld«


Jouw contactgegevens

Ik heb kennis genomen van de gegevensbeschermingsverklaring van Tourismus NRW e.V. en ga ermee akkoord dat de door mij verstrekte gegevens elektronisch worden verzameld en opgeslagen om contact met mij op te kunnen nemen.

Veiligheidsvraag *

Velden met een * zijn verplicht.