Achterbahn im Wunderland, © Wunderland Kalkar

Ker­nie's Fa­mi­lien­park im Wun­der­land Kalkar

Een at­trac­tie­park in de ge­bou­wen van een ou­de elek­tri­ci­teits­cen­tra­le

Kern­ener­gie: nee be­dankt – vrij­tijds­ple­zier, ja graag! Waar vroe­ger bij­na een kern­cen­tra­le aan het stroom­net­werk werd aan­ge­slo­ten, no­di­gen van­daag de dag Ker­nie’s Fa­mi­lien­park en het Wun­der­land Kalkar uit voor een heer­lij­ke dag met ple­zier & ont­span­ning.

Een uitstapje naar een attractiepark met de hele familie - dat is natuurlijk een klassiek bezoek aan Wunderland Kalkar. Het park, niet ver van de Nederlandse grens, heeft echter veel meer te bieden: In een indrukwekkende omgeving van een nooit aan het stroomnetwerk aangesloten elektriciteitscentrale nodigen hotels, restaurants en een ruim opgezet attractiepark uit eens lekker te dromen, te eten en plezier te hebben. Op deze manier wordt ook het feestweekeinde met vrienden of het bedrijfsfeest met collega's een waar succes.

Oorspronkelijk werd de “kweekreactor” gebouwd, om duizenden huishoudens van kernenergie te voorzien. Maar vanwege veiligheidstechnische aspecten werden de plannen van de uitbater al ver voor de nieuwe energiepolitiek tegengewerkt. Daarom werd de elektriciteitscentrale omgebouwd in een interessant attractiepark. In Kernie's Familienpark nemen piraten, clowns en een vliegende draaimolen je mee in een fantastische wereld. De koeltoren van de oorspronkelijk geplande elektriciteitscentrale werd als bijzonder highlight omgetoverd in een klimwand. Maar dat is niet het enige wat het park te bieden heeft - een wildwaterbaan, een jungle-stad maar ook een safari-avontuur weten te overtuigen. En omdat zo'n uitstapje in het familieparadijs ook voor knorrende magen zorgt, zijn frietjes, ijs en drankjes al inbegrepen in de entreeprijs.

En voor iedereen die sportief bezig wil zijn, komt ook aan zijn trekken in de hotels van Wunderland Kalkar. Hier vindt u een breed aanbod van tennis, bowling tot en met beach volley en fitness. Voor de ontspanning van de bezoekers wordt gezorgd door een lekkere cocktail in één van de bars. De exploitant van Wunderland Kalkar heeft ook al nagedacht over het volgende verjaardagsfeestje: Wat denkt u van een midgetgolf- of pannenkoekenfeestje? Terwijl de kinderen veel plezier hebben, kunnen de volwassenen bijvoorbeeld genieten van een rondje boogschieten of poker. Maar ook de educatie komt niet te kort: Het kweekreactor museum herinnert eraan, waarvoor het terrein van het attractiepark oorspronkelijk bedoeld was. Hier komen de grote, maar ook de kleine bezoekers te weten, hoe stroom, kernreactoren en alternatieve energiebronnen werken.

Kaart van NRW

Impressies & video's

Jouw inspiratie: jouw NRW in prenten

Kernie liegend im Park, © Wunderland Kalkar
Fahrt auf der Wildwasserbahn, © Wunderland Kalkar
Achterbahn im Wunderland, © Wunderland Kalkar

Meer informatie

Nu ontdekken!

Je hebt een aanvraag

Neem graag direct contact op met »Wunderland Kalkar«


Jouw contactgegevens

Ik heb kennis genomen van de gegevensbeschermingsverklaring van Tourismus NRW e.V. en ga ermee akkoord dat de door mij verstrekte gegevens elektronisch worden verzameld en opgeslagen om contact met mij op te kunnen nemen.

Veiligheidsvraag *

Velden met een * zijn verplicht.