©
Blick entlang des Rheinufers in Düsseldorf, © Düsseldorf Marketing & Tourismus GmbH

Cul­tuur­me­tro­pool Düs­sel­dorf


Mo­de, kunst, mu­ziek en Rhei­ni­sche le­vens­vreug­de

De hoofd­stad van de deel­staat Noor­drijn-West­fa­len, Düs­sel­dorf, is het cen­trum voor mo­de en kunst. Op de Rhein­pro­me­na­de kun­nen be­zoe­kers heer­lijk slen­te­ren en ge­nie­ten van de Rhei­ni­sche ma­nier van le­ven.

De kosmopolitische lifestyle en Rheinische levensvreugde drukken hun stempel op de hoofdstad van de deelstaat, Düsseldorf - twee grote contrasten, die de stad langs de Rijn bijzonder interessant maken. De flair van de Königsallee is beroemd. Hij geldt als één van de meest elegante winkelpassages wereldwijd. Men vindt hier niet alleen top-designers - ook juweliers, antiquiteiten, extravagante boetiekjes en elegante stacafés trekken nationale en internationale gasten aan. De “Kö” en de straten in de omgeving hebben een grote invloed erop gehad, dat Düsseldorf tegenwoordig bekend staat als internationaal vermaarde modestad.

De langste bar ter wereld

Vanaf de luxueuze winkelpromenade zijn het slechts een paar meter tot naar het oude centrum, dat bekend staat voor zijn authentieke bars en het bovengistend Altbier. Op de “Langste bar ter wereld”, zoals de Düsseldorfer hun oude centrum ook wel noemen, zijn er nog steeds tal van authentieke brouwerijen te vinden; zij tappen de meest verschillende soorten Altbier. Vrienden van het gerstenat kunnen ook deelnemen aan de “Altbiersafari”. Zij nemen hierbij deel aan een professionele toer waarbij alle vijf Düsseldorfse brouwerijen worden bezocht en alles over het Düsseldorfse drink- en brouwcultuur te weten komen. Iets verder weg brengt u de klassieke rondleiding door het oude centrum. Deze rondleiding brengt de deelnemer van het oude centrum van Düsseldorf met zijn bezienswaardigheden zoals het geboortehuis van Heinrich Heines en het stadhuis via de Rheinuferpromenade naar de Medienhafen. Hierbij pakken de bezoekers een bootje en kunnen het panorama van de oude stad zodoende vanaf een heel bijzonder interessant perspectief genieten.

De Rheinuferpromenade, die de rivier verbindt met het oude centrum, geldt als de mooiste promenade aan de Rijn en is één van de meest favoriete ontmoetingsplekken in Düsseldorf, van waaruit men heerlijk kan slenteren of ook lekker vertoeven. Zij brengt u vanaf de Schlossturm tot naar de nieuwe Medienhafen, die bekend staat voor zijn buitengewone mix van onder monumentenzorg staande industriële gebouwen en de spectaculaire creaties van de internationaal vermaarde architecten zoals Frank O. Gehry of David Chipperfield. Één keer per jaar verandert de Rheinpromenade in een flaneerstraat voor Japanse cultuur en leefwijze. Tijdens de Japan Tag staat heel Düsseldorf in het teken van het Land van de reizende zon.

Cultuurmetropool Düsseldorf

Met telkens meer dan 20 musea en theaters evenals meer dan 100 galerijen mag Düsseldorf zich bovendien kunst- en cultuurmetropool noemen. De Kunstsammlung NRW behoort tot de meest gerenommeerde musea voor moderne kunst en het museum Kunstpalast biedt tentoonstellingen van beroemde kunstenaars, van Caravaggio en Miró tot en met Warhol aan. Speciale kunst-rondleidingen brengen de bezoekers gelijk naar meerdere musea en maken zo een omvangrijke blik in de kunst- en cultuurscène van de stad mogelijk. Van zowel kunst alsook architectuur kunnen bezoekers genieten in het Schloss Benrath in het zuiden van Düsseldorf. Hier bevindt zich een wereldwijd uniek museum voor Europese tuinkunst. Het kasteel uit de 18de eeuw met zijn uitgestrekte tuinen is ook zonder een bezoek aan het museum te brengen een bezoekje waard.

Naast mode, architectuur en kunst kenmerkt Düsseldorf zich ook door zijn muziekscène. Genies van klassieke muziek zoals Schumann, maar ook de band Kraftwerk, pioniers op het gebied van elektronische muziek, hebben in Düsseldorf muziekgeschiedenis geschreven. Grote en kleine concerthallen en de Deutsche Oper zorgen ervoor, dat Düsseldorf ook voor muziekliefhebbers een waar highlight is.

In de zomer, herfst en winter weet Düsseldorf zijn bezoekers te bekoren met telkens weer bijzondere volksfeesten: Ieder jaar in juli vindt de grootste kermis langs de Rijn plaats en gedurende de Adventtijd zorgt de Kerstmarkt van Düsseldorf niet alleen bij kinderen voor grote ogen. Heel romantisch in het oude centrum gelegen ontstaat hier tussen historische huizen en kleine steegjes ieder jaar weer een fijne Kerstsfeer. Voor families met kinderen is een uitstapje naar de Aquazoo of een bezoekje aan het Marionetten Theater gedurende het hele jaar de moeite waard.

www.duesseldorf-tourismus.de

Kaart van NRW

Impressies & video's


Jouw inspiratie: jouw NRW in prenten

Aussicht auf die schöne Altstadt, © Düsseldorf Marketing & Tourismus
Blick entlang des Rheinufers in Düsseldorf, © Düsseldorf Marketing & Tourismus GmbH
Königsallee, © DMT
Kögraben an der Königsallee, © DMT
Goldregen bei dem jährlichen Feuerwerk, © Düsseldorf Marketing & Tourismus GmbH
Die Abendsonne am Burgplatz in Düsseldorf genießen, © Düsseldorf Marketing & Tourismus GmbH
Luftaufnahme vom Zollhof, © Thomas Robbin
Schloss Benrath mit Park, © Düsseldorf Marketing & Tourismus GmbH

Meer informatie


Nu ontdekken!