Kastelen


Te gast bij kasteelheer of gravin

Honderden kastelen heb je hier, vaak op bevoorrechte plekken in het landschap. Stoere burchten met dikke vestingmuren. Pronkpaleizen vol pracht en praal, aan het eind van een statige oprijlaan. Geweldig natuurlijk, maar voor de adellijke bezitter soms best een opgave om het allemaal in stand te houden. Deuren die eeuwen gesloten bleven voor het publiek, gaan daarom steeds vaker open. Wat een weelde!

delen maar

9 resultaat

© Stiftung Schloss und Park Benrath

Slot Benrath

Het prachtige gebouw met park van Düsseldorf

Düsseldorf kan niet alleen pompeus op de Kö: Slot Benrath geldt als het belangrijkste, architectonisch complete kunstwerk van de hoofdstad van de deelstaat.

lees meer
Fahrradfahrer vor dem Schloss Anholt, © Thorsten Brönner, www.thorstenbroenner.de

Slot Anholt

Een waterkasteel in het Münsterland

Het voormalige kasteel is één van de mooiste waterkastelen in het Münsterland. Binnen in het kasteel treft men fantastische kunst aan; buiten is een wandeling door het barokke park een echte aanrader.

lees meer
© Tourismus NRW e.V.

Unesco-werelderfgoed Corvey

Het eerste Unesco-werelderfgoed in Westfalen

Sinds 2014 heeft ook Westfalen zijn eerste Unesco-werelderfgoed: De voormalige benedictijnenabdij Corvey met de gelijknamige vergane kloosterstad mag deze titel met trots dragen.

lees meer
© Dominik Ketz, Tourismus NRW e.V.

Slot Moyland in Bedburg-Hau

Niederrheins mekka voor Beuys-fans

Ontdek Joseph Beuys en détail: De wereldwijd grootste collectie aan werken van de belangrijke kunstenaar van de Niederrhein bevindt zich in het indrukwekkende slot Moyland in Bedburg-Hau.

lees meer
© Tourismus NRW e.V.

Kasteel Dyck

Geïnspireerd door Engeland en omgeven van water

Het park met zijn oude bomen ziet er nog net zo uit als in de 19de eeuw. Gelijkertijd is kasteel Dyck ook het internationale centrum voor tuinkunst met zijn nieuwe ontwikkelingen...

lees meer
Schloss Homburg im Winter, © Tourismus NRW e.V

Slot Homburg

Een barok juweel in het Bergisches Land

Van de 11de eeuw tot in de 21ste eeuw: Het slot met grote geschiedenis heeft de bezoekers niet alleen veel te vertellen in het museum.

lees meer
© Bielefeld Marketing GmbH

Sparrenburg Bielefeld

De meest bekende burcht in het Teutoburgerwoud

Beleef het Middeleeuwse avontuur en geniet van het heerlijke uitzicht: De Sparrenburg torent hoog uit boven Bielefeld en biedt een fantastisch uitzicht op het Teutoburgerwoud.

lees meer
© Foto Oliver Franke / Tourismus NRW e.V.

Paleis Nordkirchen

Het Versailles van Noordrijn-Westfalen

Het park behoort tot de mooiste tuinen van Europa, samen met het prachtige paleis wordt het geheel in Münsterland ook wel het “Westfaals Versailles” genoemd.

lees meer

Will je tijdens je volgende vakantie een kasteel bezoeken?


Laat je dan inspireren door ons reisaanbod