Het hele Panarbora boomkroonpad in vogelperspectief, © Tourismus NRW e.V.

Na­tuur­be­le­ve­nis­park Pa­n­ar­bo­ra

Be­leef de na­tuur hoog bo­ven de top­pen van het Ber­gi­sche Land

Een wan­de­ling door de boom­top­pen van Noor­drijn-West­fa­len mag geen en­ke­le na­tuur­lief­heb­ber aan zich voor­bij la­ten gaan.

Ongeveer 50 kilometer ten oosten van Keulen, in Waldbröl, bevindt zich het natuurbelevenispark Panarbora. Zeer diverse attracties zorgen voor een hele bijzondere natuurbeleving in het Bergische Land.

Boomtoppenpad

Het hart van het park is het 1.636 meter lange boomtoppenpad, dat hele nieuwe indrukken geeft. Op 6 leer-en beleeflocaties leren de bezoekers spannende weetjes over de natuur en de bevolking van het Bergische Land. Highlight ist de 34 meter hoge uitkijktoren aan het einde van het pad, die een wijds uitzicht over het Bergische Land biedt.

Plaats voor plezier en avontuur is er in de avontuurlijke speeltuin, de speeltunnel en in de doolhof. Fietsers kunnen op de 10 kilometer lange fietsroute hun pedalen laten rondgaan. Deze route maakt deel uit van de fietsroute met een totale lengte van 75 kilometer, die van Waldbröl tot aan Windeck-Schladern in het Siegtal loopt.

Buitengewone overnachtingsmogelijkheden

Wie met al zijn zintuigen in natuur en cultuur wil onderduiken, kan de nacht in de bomen doorbrengen of naar keuze in één van de drie zogenaamde globale dorpen: De bezoekers hebben in totaal keuze uit 170 overnachtingsmogelijkheden in Aziatische jurts, Afrikaanse leemhutten of Zuid-Amerikaanse huizen op palen. Hiervoor is echter wel een ledenpas van het Duitse Jugendherbergswerk nodig.

www.panarbora.de