©
Alter Flecken in Freudenberg, © Stadt Freudenberg

Siegen-Wittgenstein


Wilde wisenten, kunst en muziek in het bos

De regio Siegen-Wittgenstein tovert de ene na de andere verrassing uit de hoed: Hier krijgen de bezoekers de wilde wisenten, de mijnbouwgeschiedenis en barokke schilders evenals kunst en concerten in het bos te zien.

Gecertificeerde wandelpaden en uitgezette wisenten, kunst en concerten in het bos, mijnwezen en barokke schilders - de regio Siegen-Wittgenstein tovert de ene na de andere verrassing uit de hoed. Zelfs wandelroute-klassiekers zoals de gerenommeerde Rothaarsteig, die vanuit het Sauerland door de regio Siegen-Wittgenstein tot aan het Westerwald loopt en tot de “TopTrails of Germany” behoort, biedt afwisselende uitzichten: De “Wandelhoogtepunten links en rechts van de Rothaarsteig” zijn thema-routes voor belevenisvolle dagwandelingen. Ook via de voor Duitsland unieke “WaldSkulpturenWeg” kunenn de bezoekers van de regio zich schrap zetten voor buitengewone ontmoetingen: Tussen Bad Berleburg en Schmallenberg in de nabij gelegen Hochsauerlandkreis hebben gerenommeerde kunstenaars midden in de natuur duidelijk zichtbare tekens achter gelaten.

Een natuurbelevenis van een heel bijzonder soort krijgen de bezoekers in de Wittgensteiner bossen geboden: Daar wonen de enige vrij levenden wisenten in West-Europa. In de Wisenten-wereld bij de Rothaarsteig, waar een kleine groep wisenten in een ongeveer 20 hectare groot gebied rondloopt, kunnen bezoekers de grootste land-zoogdieren van het continent van heel dichtbij zien.

Niet alleen in de uitgestrekte bossen, maar ook in de talrijke historische stadskernen zijn tal van bezienswaardigheden: De binnenstad van het pittoreske vakwerkdorp Freudenberg bijvoorbeeld is een internationaal bouwkundig monument en een bewandelbaar kunstwerk. Daarnaast nodigen de historische stadskernen van Bad Berleburg, Bad Laasphe, Hilchenbach en Siegen met hun mooie kastelen en burchten u uit, een wandeling te maken. In Siegen staan zelfs twee kastelen: het onderste en bovenste. Laatst genoemde is de voormalige vestiging van de katholieke lijn van het Huis Nassau-Siegen. In de weerbare Höhenburg is het Siegerlandmuseum gevestigd. Een regionaal museum voor kunst en culturele geschiedenis. Naast een omvangrijke verzameling aan portretten van de Nassauers en Oranjes stelt het ook originele schilderijen tentoon van de in 1577 in Siegen geboren barokke schilder Peter Paul Rubens. Helemaal beneden in het Obere Schloss geeft de voor het publiek geopende mijn een kijkje in de regionale geschiedenis van de mijnbouw. Tot 1962 werd in het Siegerland nog ijzererts gewonnen.

Tot de evenementenhighlights in de regio behoren naast het Siegener Sommerfestival op de binnenplaats van het Obere Schloss de vertoningen op de openlucht-bühne Freudenberg en de Internationale Musikfestwoche op Schloss Berleburg. KulturPur, het internationale muziek- en theaterfestival, trekt jaarlijks tienduizenden naar de Giller bij Hilchenbach.

www.siegerland-wittgenstein-tourismus.de

Reisinformatie:
Heenreis met het vliegtuig

delen maar

Impressies & video's


Jouw inspiratie: jouw NRW in prenten

Ausblick auf die Landschaft, © Rothaarsteigverein / K.-P.Kappest
Zeltstadt KulturPur in Hilchenbach-Lützel, © KulturBüro des Kreises Siegen-Wittgenstein
Ruine Ginsburg in Hilchenbach, © Stadt Hilchenbach
Alter Flecken in Freudenberg, © Stadt Freudenberg
Wandern am Rothaarsteig, © Gerd Lorenzen

Wat is in de buurt?


Bekijk de kaart

Reisinformatie


Jouw weg naar Noordrijn-Westfalen

Flugzeuge auf dem Vorfeld, © Andreas Wiese, Flughafen Düsseldorf
©

Heenreis met het vliegtuig

Hohenzollernbrücke in Köln, © Wolfgang Bollmann
©

Heenreis met de trein

Anreise via Auto, © pixabay.com
©

Heenreis met de auto