©
Wisent Welt Wittgenstein in Bad Berleburg in Siegen-Wittgenstein, © Tourismus NRW e.V.

Sie­gen-Witt­gen­stein


Wil­de wi­sen­ten en schil­der­ach­ti­ge vak­werk­stad­jes

Uitstekende wandelpaden en uitgezette wisenten, kunst in de natuur en indrukwekkende kastelen en burchten – de regio Siegen-Wittgenstein tovert de ene na de andere verrassing uit de hoed.

©
Rothaarsteig Drohne Wald Nebel blauer Himmel, © Tourismus NRW e.V.

Unie­ke na­tuur­er­va­rin­gen

De absolute klassieker onder de wandelpaden in de regio Siegen-Wittgenstein is de Rothaarsteig, die van Sauerland naar het Westerwald loopt. De themaroutes ’Wandelhoogtepunten links en rechts van de Rothaarsteig‛ zijn dagtochten vol afwisseling. Ook op de in Duitsland unieke ’WaldSkulpturenWeg‛ kunnen bezoekers van de regio zich verheugen op een bijzondere ontmoeting: tussen Bad Berleburg en Schmallenberg in de nabij gelegen Hochsauerlandkreis hebben bekende kunstenaars midden in de natuur duidelijk zichtbare tekens achtergelaten.

Een hele bijzondere natuurervaring staat bezoekers in de bossen van Wittgenstein te wachten. Hier leven de enige vrij levende wisenten van West-Europa. In Wisent-Welt bij de Rothaarsteig, waar een kleine groep wisenten rondloopt in een ongeveer 20 hectare groot ongerept gebied, kunnen bezoekers dicht in de buurt komen van de grootste landzoogdieren van het continent.

©
Alter Flecken, Freudenberg in Siegen-Wittgenstein, © Tourismus NRW e.V.

Schil­der­ach­ti­ge vak­werk­stad­jes

Niet alleen in de uitgestrekte bossen, maar ook in de talrijke historische stadscentra zijn er genoeg bezienswaardigheden. De binnenstad van het pittoreske vakwerkstadje Freudenberg bijvoorbeeld is als internationaal bouwkundig monument een openbaar kunstwerk. Bovendien is het heel aantrekkelijk om een wandeling te maken in de historische centra van Bad Berleburg, Bad Laasphe, Hilchenbach en Siegen met hun kastelen en burchten.

 • ©
  Wisentwildnis Wisent , © Tourismus NRW e.V.
  ©
  Erndtebrück, Elberndorftal in Siegen-Wittgenstein, © Tourismus NRW e.V.
  ©
  Hängebrücke Kühhude, Rothaarsteig, Siegen-Wittgenstein, © Tourismus NRW e.V.
 • ©
  Rothaarsteig Lichtung, © Tourismus NRW e.V.
  ©
  Alter Flecken Freudenberg in Siegen-Wittgenstein., © Tourismus NRW e.V.
  ©
  Siegen-Wittgenstein Siegen-Birlenbach Trupbacher Heide, © Tourismus NRW e.V.

Meer informatie

Nu ontdekken!