NRW Rheinradweg, © Dominik Ketz, Tourismus NRW e.V.

Rijn­fiets­rou­te

Be­ge­leid de ri­vier

Door ro­man­ti­sche land­schap­pen en Rhei­ni­sche me­tro­po­len: Het in­te­res­sant­ste ge­deel­te van de in to­taal 1.320 ki­lo­me­ter tel­len­de Rijn­fiets­rou­te ("Rhein­rad­weg") loopt door Noor­drijn-West­fa­len.

15.000 jaar oud en nog altijd zo fris als een hoentje: Onvermoeid stroomt de in Noordrijn-Westfalen deels meer dan 700 meter brede Rijn van zijn bron in de Zwitserse Alpen tot aan zijn monding bij Rotterdam in Nederland. Sportieve dagjesmensen kunnen de rivier via de internationale Rijnfietsroute (“Rheinradweg”) helemaal op de fiets begeleiden. Op een totale lengte van 1.320 kilometer baant hij zich niet alleen een weg door Noordrijn-Westfalen, maar ook door andere delen van Duitsland, Zwitserland, Frankrijk en Nederland.

Op zijn reis naar de zee stroomt de bekendste rivier van Europa over een afstand van 226 kilometer door Noordrijn-Westfalen. Dit is het gedeelte waar men het meeste kan beleven op de route. Iedere kilometer van de Rijn heeft weer en nieuw panorama in petto. Vakantiegangers en dagjesmensen kunnen de landschappelijke en culturele diversiteit aan beide oevers van Bad Honnef tot aan de Nederlandse grens ontdekken – van het romantische Siebengebirge met de Drachenfels en Schloss Drachenburg die in tal van sagen voorkomen tot en met de drie traditierijke Rheinische metropolen Bonn, Keulen en Düsseldorf en de industriestad Duisburg en het mooie landschap van Niederrhein. Hier komen de fietsers onder andere voorbij aan Schoss Schwanenburg in Kleve en de steden Emmerich am Rhein en Rees met hun Rijnpromenades.

De route loopt langs beide Rijnoevers op hoofdzakelijk goed aangelegde, voor fietsers ideale en uniform bewegwijzerde wegen.

Kaart van NRW

Overzicht van de tocht

Info, gegevens & verloop van de tocht

Lengte van de route in km
181.0
Duur in dagen
-
Loop-/fietsduur in uren
-

Hoogste punt in meter
-
Hoogtemeters omhoog
-
Hoogtemeters omlaag
-
Tour Level
Moeilijkheidsgraad
-

Impressies & video's

Jouw inspiratie: jouw NRW in prenten

Am Niederrhein bieten sich Promenaden zu gemütlichen Radtouren an, © Niederrhein Tourismus GmbH
Der Drachenfels und Schloss Drachenburg sind beliebte Etappen auf dem Rheinradweg, © Rheinsteig-Büro
Die Terrasse am Drachenfels bietet sich für eine Pause an, © Tourismus Siebengebirge GmbH
Der Rheinradweg führt immer am Rhein entlang, © Foto Oliver Franke / Tourismus NRW e.V.

Meer informatie

Nu ontdekken!

Je hebt een aanvraag

Neem graag direct contact op met »Tourismus NRW e.V.«


Vraag nu af

Jouw contactgegevens

De gegevens worden niet opgeslagen. Gedetailleerde informatie is te vinden in de Privacy Statement.

Veiligheidsvraag *

Velden met een * zijn verplicht.

Ont­dek meer fiets­pa­den