Schloss Anholt Header korrigiert schöne Aussicht, bei guten Wetter © Andreas Lechtape, © Andreas Lechtape

Slot An­holt

Is­sel­burg-An­holt

De burcht geldt als een van de mooi­ste wa­ter­kas­te­len in het Mün­ster­land. In de Haupt­burg wach­ten groot­se kunst­col­lec­ties om ont­dekt te wor­den. Bui­ten lokt een wan­de­ling door de ba­rok­ke tuin en het groot­se, En­gel­se land­schaps­park.

Burg Anholt is een van de grootste en mooiste waterburchten in het Münsterland. Als herinnering aan een onvergetelijke huwelijksreis liet koning Nikolaus Leopold II aan het einde van de 19e eeuw in Salm een miniatuur van Vierwaldstättersee bouwen, inclusief hut vol Alpenromantiek. Tot op vandaag kenmerkt de massieve toren uit de 12e eeuw het beeld van de vroegere burcht.

Sinds 1641 wordt het familiekasteel ononderbroken door de vorsten van Salm bewoond. Aan het einde van de 17e eeuw werd de waterburcht in een barokke residentiekasteel omgebouwd. Bezoekers nemen in het kader van een rondleiding, een kijkje in de representatieve salons, private kamers en de 1000-jarige geschiedenis van het huis. Naast de internationaal bekende collectie van oude meesters, met belangrijke werken van o.m. Cranach, Murillo en Rembrandt, bieden de te ontdekken kunstcollecties ook porselein, glas, tapijten, barokke meubelen, wapens, munten en een historische boekencollectie.

Prachtige tuin

Maar niet alleen de burcht, ook het rond 35-hectaren grote, prachtige park en tuin zijn een bezoekje waard. Het landschapspark naar Engels voorbeeld strekt zich ver uit met enkele wondermooie dijken, kronkelende paden en rustoasen. Tot de barokke tuinpartijen behoren het labyrint, het Busquet, een naar Frans voorbeeld streng geometrisch en uitvoerig vormgegeven barokke tuin en de watertuin aan de schaduwzijde van de burcht.

Het aangrenzende wildpark Anholter Schweiz biedt het familievriendelijke contrastprogramma ten opzichte van het deftige kasteelpark: Beren en wolven zijn hier onderweg in hun grote openlucht-verblijven en inheems wild en grijpvogels kunnen in hun natuurlijke omgeving worden bewonderd.

Een excursie naar het uiterste westen van Noordrijn-Westfalen in het ietwat buiten Isselburg gelegen gebied tussen Münsterland en Niederrhein, net over de grens met Nederland, is vooral tijdens het hoofdseizoen van medio maart tot medio oktober een echte aanrader. Wie dat wil kan hier zelfs prinselijk overnachten – in het Parkhotel in de voorburcht.

 
Kaart van NRW

Impressies & video's

Jouw inspiratie: jouw NRW in prenten

Schloss Anholt gilt als eines der größten und schönsten Wasserschlösser des Münsterlands, © Andreas Lechtape
Der Turm von Schloss Anholt stammt aus dem 12. Jahrhundert, © Münsterland Tourismus
Fahrradfahrer vor dem Schloss Anholt, © Thorsten Brönner, www.thorstenbroenner.de

Meer informatie

Nu ontdekken!

Contact

Wasserburg Anholt
Schloss 1
46419 Isselburg-Anholt

Heenreis

per Google Maps

Openingstijden

Maandag 10:00 - 17:00 uur
Dinsdag 10:00 - 17:00 uur
Woensdag 10:00 - 17:00 uur
Donderdag 10:00 - 17:00 uur
Vrijdag 10:00 - 17:00 uur
Zaterdag 10:00 - 17:00 uur
Zondag 10:00 - 17:00 uur

Het park van de het Kasteel Anholt zijn van april tot november elke dag van 10:00 uur tot 17:00 uur (laatste toelating) geopend. Het loket is bemand van 10.30 uur tot 16.30 uur. Tickets zijn ook verkrijgbaar in het Parkhotel en in de onlineshop. De residentie van de Prins van Salm met zijn kunstcollecties is tot het zomerseizoen 2022 gesloten.

Je hebt een aanvraag

Neem graag direct contact op met »Wasserburg Anholt«


Jouw contactgegevens

Ik heb kennis genomen van de gegevensbeschermingsverklaring van Tourismus NRW e.V. en ga ermee akkoord dat de door mij verstrekte gegevens elektronisch worden verzameld en opgeslagen om contact met mij op te kunnen nemen.

Veiligheidsvraag *

Velden met een * zijn verplicht.