©
Schloss Anholt Header korrigiert schöne Aussicht, bei guten Wetter © Andreas Lechtape, © Andreas Lechtape

Slot An­holt An­holt


Een wa­ter­kas­teel in het Mün­ster­land

Het kas­teel is één van de mooi­ste wa­ter­kas­te­len in het Mün­ster­land. Bin­nen kun je je ver­heu­gen over fan­tas­ti­sche kunst in een van de groot­ste en oud­ste mu­sea van Duits­land. Bui­ten is een wan­de­ling door het ba­rok­ke park, dat nog veel gro­ter is dan al­leen de vij­vers, een ech­te aan­ra­der.

Waar zich ooit een liefdesdronken graaf als aandenken aan zijn huwelijksreis een miniatuur van de Vierwaldstättersee compleet met Alpenromantische hut liet bouwen, kunnen de bezoekers tegenwoordig één van de grootste en mooiste waterkastelen in het Münsterland bewonderen. Nog steeds doorslaggevend voor het beeld van het vroegere kasteel is de massieve toren uit de 12de eeuw.

Binnen de oude muren van kasteel Anholt zelf, dat vanaf de 14de eeuw werd omgebouwd tot een representatief residentiekasteel, bevindt zich één van de grootste en oudste musea  in Noordrijn-Westfalen. De collectie bevat Nederlandse meesters zoals Rembrandt maar ook een omvangrijke verzameling van Chinees, Japans, maar ook Nederlands porselein evenals meubels uit de renaissance en barok.

Maar niet alleen het kasteel, ook de prachtige tuin is een bezoekje waard. Het barokke park, aangelegd volgens Engels voorbeeld, omzoomt het gehele landschap rondom de vijver. Een ruime parterre-beplanting bestaande uit buxus toont de initialen van het huis van de vorst zu Salm-Salm, in diens familiebezit het landgoed zich sedert meerdere eeuwen bevindt. De symmetrische kiezelpaden brengen u langs de rozen en standbeelden van ruiters naar het historische theehuis. Vrolijk gekleurde rododendronstruiken, mooie waterlelie's en knalrode klaprozen zorgen op de weg daar naartoe voor nog meer mooie kleurvlekken.  Alle hoofdpaden zijn ook toegankelijk voor mensen met een lichamelijke beperking.

Het aangrenzende wildpark Anholter Schweiz biedt het familievriendelijke contrastprogramma ten opzichte van het deftige kasteelpark: Beren en wolven zijn hier onderweg in hun grote openlucht-verblijven en inheems wild en grijpvogels kunnen in hun natuurlijke omgeving worden bewonderd.

Een excursie naar het uiterste westen van Noordrijn-Westfalen in het ietwat buiten Isselburg gelegen gebied tussen Münsterland en Niederrhein, net over de grens met Nederland, is vooral tijdens het hoofdseizoen van medio maart tot medio oktober een echte aanrader. Wie wil, kan hier zelfs koninklijk overnachten - in het kasteelhotel.
 

Kaart van NRW

Impressies & video's


Jouw inspiratie: jouw NRW in prenten

Schloss Anholt gilt als eines der größten und schönsten Wasserschlösser des Münsterlands, © Andreas Lechtape
Der Turm von Schloss Anholt stammt aus dem 12. Jahrhundert, © Münsterland Tourismus
Fahrradfahrer vor dem Schloss Anholt, © Thorsten Brönner, www.thorstenbroenner.de

Meer informatie


Nu ontdekken!

Contact

Museum Wasserburg Anholt
Schloss 1
46419 Isselburg-Anholt
Telefoon: +49 2874 900 89 0
E-mail: info@wasserburg-anholt.de
Homepage: www.wasserburg-anholt.de/

Heenreis

per Google Maps
Per trein

Openingstijden

Dinsdag 11:00 - 17:00 uur
Woensdag 11:00 - 17:00 uur
Donderdag 11:00 - 17:00 uur
Vrijdag 11:00 - 17:00 uur
Zaterdag 11:00 - 17:00 uur
Zondag 11:00 - 17:00 uur
Vakantie 11:00 - 17:00 uur

Gesloten: Kerstavond, tijdens de Kerstdagen, oud & nieuw en nieuwjaarsdag
Het park is het hele jaar geopend

Je hebt een aanvraag


Neem graag direct contact op met »Museum Wasserburg Anholt«


Vraag nu af

Jouw contactgegevens

De gegevens worden niet opgeslagen. Gedetailleerde informatie is te vinden in de Privacy Statement.

Velden met een * zijn verplicht.