Zeiss Planetarium Bochum, Außenansicht mit Schriftzug, © Stadt Bochum Presse und Informationsamt Planetarium

Zeiss Pla­ne­ta­ri­um in Bochum

Bochum

De be­zoe­kers stokt de adem bij de aan­blik van de fas­ci­ne­ren­de as­tro­no­mie-shows. Dui­zen­den ster­ren schie­ten voor­bij. Je kunt in het Pla­ne­ta­ri­um in Bochum het uni­ver­sum ont­dek­ken, he­le­maal zon­der as­tro­nau­ten­op­lei­ding, ra­ket­ten en ruim­te­pak­ken. De meest mo­der­ne tech­niek maakt een uit­stap­je in het heel­al voor ie­der­een mo­ge­lijk.

De blik naar de heldere hemel is adembenemend. De grote Beer straalt boven de hoofden van de sterrenkijkers. Aan de rand van de koepel zweeft een gigantische asteroïde voorbij, waar ook een ruimtestation te zien is. Een van de meest moderne projectie-installaties ter wereld toont veraf gelegen sterren en planeten. Ze stralen helder in het kunstmatige donker van het Planetarium in Bochum.

260 stoelen bieden plaats voor uitgebreide sterrenreizen. De projector Universarium IX simuleert uitstapjes in het universum vanaf elke willekeurige plek op aarde. Ook de tijd speelt geen rol voor het startpunt van de vlucht. De expeditie begint dan als de nieuwe astronauten er klaar voor zijn.

Kosmische verbindingen kunnen tijdens de ontdekkingstochten door het universum aanschouwelijk worden uitgelegd. Een expert vertelt over de Melkweg, hemelslichamen, ver afgelegen galaxieën en gesternten. Wetenschap ontmoet entertainment. De ontdekkingsdrang en bioscoopatmosfeer worden in de expositieruimte geslaagd gecombineerd. Het rond 600 vierkante meter grote projectievlak maakt het mogelijk. De heldere dag verandert binnen enkele seconden in de donkere nacht.

Evenementen en lezingen zoals 'Vom Urknall zum Menschen' (van de oerknal tot de mens), 'Die Wunder des Kosmos' (de wonderen van de kosmos' of 'Schwarze Löcher' (zwarte gaten) nodigen de bezoekers dagelijks uit plaats te nemen onder het grote koepeldak. Live-rondleidingen door het universum, astronomie- en muziekshows worden regelmatig gepresenteerd voor de gasten. De tentoonstelling 'Großartiges Universum' (Fantastisch universum' neemt je met 50 grote foto's mee naar de wonderen van de kosmos.

Kaart van NRW

Impressies & video's

Jouw inspiratie: jouw NRW in prenten

Zeiss Planetarium Bochum, Innenansicht mit Projektor und Kulisse, © Stadt Bochum Presse und Informationsamt Planetarium
Zeiss Planetarium Bochum, Innenansicht mit Projektor, © Stadt Bochum Presse und Informationsamt Planetarium
Zeiss Planetarium Bochum, Außenansicht mit Schriftzug, © Stadt Bochum Presse und Informationsamt Planetarium

Meer informatie

Nu ontdekken!

Contact

Zeiss Planetarium Bochum
Castroper Str. 67
44791 Bochum

Heenreis

per Google Maps

Openingstijden

Dinsdag tot en met zondag: Geopend tijdens de evenementen
Maandag: Alleen in schoolvakanties geopend tijdens evenementen

Je hebt een aanvraag

Neem graag direct contact op met »Zeiss Planetarium Bochum«


Jouw contactgegevens

Ik heb kennis genomen van de gegevensbeschermingsverklaring van Tourismus NRW e.V. en ga ermee akkoord dat de door mij verstrekte gegevens elektronisch worden verzameld en opgeslagen om contact met mij op te kunnen nemen.

Veiligheidsvraag *

Velden met een * zijn verplicht.