©
Eifelblick Schöne Aussicht in Nideggen-Schmidt, © Tourismus NRW e.V.

Ei­fel en Aken


Wil­de na­tuur en kei­zer­stad

In Aken en in de Eifel vindt iedere bezoeker het juiste aanbod. Wilde natuur en vakwerkstadjes zijn er evenals wellnesstempels, Unesco-werelderfgoed en een uitstekend shoppingparadijs. De Eifel staat vooral bekend om zijn wilde natuur en fantastische wandelpaden. Maar er zijn ook kleine historische vakwerkstadjes met veel sfeer te vinden in de regio - en met Aken ook een levendige stad, waar heden en verleden elkaar ontmoeten.

©
Wandelen Urfttalsperre, © Tourismus NRW e.V., Dominik Ketz

Na­tuur­er­va­rin­gen


Te voet of per fiets

De natuur kun je in haar meest oorspronkelijke staat in het Nationalpark Eifel ervaren, het enige nationale park in Noordrijn-Westfalen. Veel zeldzame en bedreigde dieren- en plantensoorten hebben hier inmiddels weer een plek gevonden, zoals wilde katten, bevers en wilde narcissen. Een van de 15 Top Trails of Germany loopt door het nationale park – de Eifelsteig. Wie deze route volgt, komt op de meest ongerepte paden van Aken tot Trier.

De Eifel is weliswaar een traditionele wandelregio, maar ook fietsers kunnen zich hier prima vermaken. Voor sommige routes moeten zij wel beschikken over een goede conditie, aangezien de Eifel toch een middelgebergte is. Tal van wandelpaden en fietsroutes komen langs de twee misschien wel mooiste stadjes in de Eifel, Monschau en Bad Münstereifel.

©
Dom van Aken s avonds, © www.medien.aachen.de, Andreas Herrmann

Cul­tuur en wel­l­ness


In de kei­zer­stad Aken

Wie meer houdt van een urbane, maar wel gezellige sfeer, kan zijn hart ook ophalen in de regio: Aachen, de stad van keizer Karel de Grote, is de ideale bestemming voor een weekendtrip. De stad is met zijn 260.000 inwoners niet bepaald klein maar heeft toch iets gemoedelijks. De historische binnenstad is een voetgangerszone en tegenwoordig nog net zo kronkelig als eeuwen geleden. De meeste bezienswaardigheden zijn te voet bereikbaar. Gedomineerd wordt de stad door de Dom, die in 1978 met de schatkamer van de Dom als eerste Duitse bouwwerk op de lijst van Unesco-Welterbestätten werd geplaatst. Aken is ook beroemd om zijn Thermalquellen, die Karel de Grote er al toe gebracht hebben om zich hier te vestigen.

Tot de highlights op de evenementenkalender van Aken behoort het jaarlijkse Wereldfeest van de Paardensport, het CHIO, maar natuurlijk ook de kerstmarkt, zonder twijfel een van de mooiste in Duitsland. Hier verkrijgbaar is ook dé Akense specialiteit, de Printe. Wie niet tot Kerstmis kan wachten, vindt deze lekkere koek ook het hele jaar in de printenbakkerijen van de stad.

 • ©
  Monschau, © Tourismus NRW e.V.
  ©
  Zonsopgang Eifel, © Tourismus NRW e.V.
  ©
  Eifel Einruhr, © Tourismus NRW e.V.
 • ©
  Carolus Thermen Bad Aachen, © Carolus Thermen Bad Aachen
  ©
  Paard en symfonie op de Chio Aken, © Chio Aachen
  ©
  Winterse Dom van Aken, © A. Steindl / aachen tourist service

Meer in­for­ma­tie

Nu ontdekken!

Nina Braun Ranger Nationalpark Eifel Persona, © Ralph Sondermann, Tourismus NRW e.V.