Der Eingang vom Centro, © Centro Management GmbH

Cen­tro Ober­hau­sen

Meer dan al­leen win­ke­len

Vrije­tijds­pa­ra­dijs Cen­tro: Op het voor­ma­li­ge ter­rein van de Gu­te­hof­f­nungs­h­üt­te be­vindt zich te­gen­woor­dig het groot­ste win­kel­cen­trum van Eu­ro­pa, een mu­si­cal-hal, een aqua­ri­um en nog veel meer.

De cijfers van de gigantische, in de “Neue Mitte” van Oberhausen gelegen winkel- en vrijetijdscentrum Centro spreken hun eigen taal: Meer dan 220 nationale en internationale winkels, 190.000 m² winkeloppervlak verdeeld op twee etages en meer dan 20 gastronomiebedrijven op de Centro-Promenade hebben hun plek gevonden op het 830.000 m² grote grondstuk.

Zodoende is het Centro Oberhausen het grootste winkel- en vrijetijdscentrum in Europa en gelijktijdig het grootste winkelcentrum in Duitsland. Bovendien beschikt het nog over 14.000 parkeerplaatsen, waarvan de bezoekers kosteloos gebruik van kunnen maken. Het winkelcentrum heeft echter ook een goede verbinding aan het openbaar vervoer en kan vanaf het centraal station van Oberhausen in slechts enkele minuten met bus en tram worden bereikt.

Maar het Centro is meer als een winkelcentrum: In de directe omgeving van het Centro bevindt zich ook een attractiepark voor families met kinderen, waar attracties, maar ook beken en kunstmatig aangelegde meertjes voor ontspanning zorgen na een rondje winkelen. In het Metronom-Theater op het terrein van Centro zijn voortdurend bekende musical-producties te gast. En direct om de hoek ligt ook het grootste zoet- en zeewateraquarium van Duitsland, Sea Life Oberhausen. Het Aquapark, een zwembad, dat met zijn spectaculaire vormgeving herinnert aan de grote traditie van de omgeving als mijnbouw-regio, en het Legoland Discovery Center nodigen in het bijzonder families met kinderen uit tot een bezoekje.

Ook de Gasometer Oberhausen, herkenningsteken van de stad en symbool voor de structurele verandering, kan makkelijk te voet vanaf het Centro worden bereikt. De in 1929 gebouwde voormalige gasopslag van de kooksfabriek is één van de meest buitengewone en met 117 meter hoogste tentoonstellingshallen in Europa.

In het Ruhr Visitorcenter op het terrein van het Centro kunnen bezoekers informatie over de gehele metropool Ruhr inwinnen, want Oberhausen is dankzij zijn centrale positie een ideaal uitgangspunt voor een toeristische rondreis door de regio met al zijn industrieel-culturele bezienswaardigheden. Ook het terrein van het Centro had oorspronkelijk een industriële bestemming. Pas in 1992 werden de hoogovens van Thyssen AG gesloopt en op hun plaats bevindt zich het huidige vrijetijdsparadijs Centro.

www.centro.de

Openingstijd:
Centro Oberhausen:
Maandag tot en met woensdag: van 10.00 tot 20.00 uur
Donderdag: van 10.00 tot 21.00 uur
Vrijdag en zaterdag: van 10.00 tot 20.00 uur

Abenteuer Park:
Vanaf maart dagelijks vanaf 11.00 uur

Kaart van NRW

Impressies & video's

Jouw inspiratie: jouw NRW in prenten

Der Eingang vom Centro, © Centro Management GmbH
Limousine vor dem Centro, © Best Western Hotel Oberhausen
Das Centro Oberhausen bei Nacht, © Centro Management GmbH
Freizeitpark am Centro Oberhausen, © Ruhr Tourismus GmbH

Meer informatie

Nu ontdekken!

Bent u op zoek naar een shop­ping pa­ra­dijs?

Die Schildergasse in Köln, bei der Shoppingmeile, © KölnTourismus GmbH / Andreas Möltgen

Keul­se Schil­der­gas­se

lees meer
Eingang am Limbecker Platz, © Hanjo Schumacher

De Lim­bec­ker Platz

lees meer
Königsallee, © DMT

De Kö­nigsal­lee

lees meer
Der Eingang vom Centro, © Centro Management GmbH

Cen­tro Ober­hau­sen

lees meer