Shoppen auf der Königsallee, © Düsseldorf Marketing & Tourismus

De Kö­nigsal­lee

Luxu­eus win­ke­len in Düs­sel­dorf

De Kö is meer dan een straat: Op de luxu­eu­ze win­kel­straat in Düs­sel­dorf vindt men na­men zo­als Guc­ci, Ar­ma­ni en Cha­nel.

Ooit heette de straat Neue Allee, Mittelallee of werd vanwege zijn boombestand ook wel Kastanienallee genoemd: De Königsallee is de binnenstad van Düsseldorf. De prachtige bomen van weleer zijn gebleven, de huidige naam is echter een internationaal handelsmerk voor welvarende winkelende toeristen geworden. Op de Kö, zoals de Königsallee ook wel wordt afgekort, vinden bezoekers op het eerste oog vooral luxe en exclusiviteit.

De ongeveer een kilometer lange winkel- en flaneerstraat loopt van de Friedrichstadt tot aan de Hofgarten en geldt als meest bezochte luxueuze straat van Duitsland. Door de 32 meter brede gracht, die de Kö in een westzijde met veel banken en luxueuze hotels en in een door de eersteklas detailhandel gedomineerde oostzijde deelt, stroomt het water van de Düssel, de rivier, die de hoofdstad van de deelstaat, Düsseldorf, zijn naam verleent.

Het onderwerp mode heeft op de Kö duidelijk de bovenhand. De stad heeft het aan de prachtige boulevard te danken, dat hij als één van de meest elegante shopping-metropolen ter wereld geldt. De mode- en shoppingstad Düsseldorf heeft een lange traditie: Hier werd reeds ten tijde van de keurvorst Johan Willem van de Palts in de 18de eeuw mode gecreëerd. Gucci, Armani of Kenzo - namen van modeontwerpers, die tegenwoordig hun standbeen in Düsseldorf hebben - zijn quasi een uittreksel uit het “who is who” van de branche. Ook regelmatige internationale beurzen onderstrepen de reputatie van Düsseldorf  als internationaal belangrijke modestad.

Naast de Königsallee trekken ook talrijke passages evenals kleine steegjes in het oude centrum de winkelende toeristen aan. De Schadowstraße, die de Kö in de buurt van de Hofgarten kruist, geldt als een van de straten met de hoogste omzet in heel Duitsland.

www.koenigsallee-duesseldorf.de

Impressies & video's

Jouw inspiratie: jouw NRW in prenten

Königsallee, © DMT
Shoppen auf der Königsallee, © Düsseldorf Marketing & Tourismus
Kögraben an der Königsallee, © DMT
Shoppen auf der Königsallee, © Düsseldorf Marketing & Tourismus GmbH

Meer informatie

Nu ontdekken!

Bent u op zoek naar een shop­ping pa­ra­dijs?

Die Schildergasse in Köln, bei der Shoppingmeile, © KölnTourismus GmbH / Andreas Möltgen

Keul­se Schil­der­gas­se

lees meer
Eingang am Limbecker Platz, © Hanjo Schumacher

De Lim­bec­ker Platz

lees meer
Königsallee, © DMT

De Kö­nigsal­lee

lees meer
Der Eingang vom Westfield Centro, © Centro Management GmbH

West­field Cen­tro Ober­hau­sen

lees meer