Markt Düsseldorf Carlsplatz, © Tourismus NRW e.V.

Herf­ste­lij­ke mark­ten


Vier de herfst van 2022 in Noor­drijn-West­fa­len!

Kastelen, parken en mooie oude centra in Noordrijn-Westfalen worden in de herfst coulisse voor herfstachtige markten, festivals en landelijke feestjes. Wij hebben de mooiste ervan voor je op een rijtje gezet.

Pompoenen Krewelshof, © Tourismus NRW e.V.

Kastelen en parken

Kasteelherfst, Schloss Dyck
Meer dan 140 exposanten presenteren van 30 september tot 3 oktober en 7 tot 8 oktober 2023 voor de kasteelcoulisse langs de Niederrhein herfstproducten zoals herfstbloemen, pompoenen, uientaarten en tuinaccessoires aan. Kinderen kunnen in de pompoenwerkplaats knutselen of de beweeglijke bosschool bezoeken.
www.stiftung-schloss-dyck.de

Herfstachtig landelijk feestje, Schloss Wocklum
Van 30 september tot 3 oktober 2023 nodigt Schloss Wocklum in Balve in het Sauerland uit, samen te genieten van een herfstachtig, landelijk feestje. Naast 110 exposanten wordt het hier ook muzikaal: Regionale koren, jachthoornspelers en jazz-muzikanten zorgen voor gevarieerde muziek.
www.landpartie-wocklum.de

Herfstmarkt, Maximilianpark
Van 30 september tot 3 oktober 2023 vind je op de herfstmarkt in het Maximilianpark in Hamm worden er verse producten direct van de boerderij, decoratie en ambachtelijke producten aangeboden door ongeveer 180 exposanten.
www.maximilianpark.de

Herfstmarkt, Kuurpark Bad Sassendorf
Vlassen of spinnen, smeden, touwmakers of mandenvlechters; tijdens de traditionele herfstmarkt op 7 en 8 oktober 2023 in het Kuurpark in Bad Sassendorf leren bezoekers traditionele ambachten, landbouwproducten en de manier van leven in Westfalen kennen.
www.badsassendorf.de
 

Historische oude stadscentra

Herfst- en boerenmarkt, Bad Oeynhausen
Kunstambacht en verse veldvruchten uit de regio maar ook decoratieve producten voor huis en tuin vind je op de herfst- en boerenmarkt in Bad Oeynhausen in het Teutoburgerwoud op 14 en 18 oktober 2023.
www.staatsbad-oeynhausen.de/herbst- und bauernmarkt

Soester Börde-boerenmarkt
Bij rond 60 kraampjes worden pompoenen en kleurige herfstbloemen, fruit, groente en nog tal van andere producten aangeboden bij de Soester Börde-boerenmarkt op 3 september 2023. De coulisse hiervoor is het historische centrum tussen de Dom en het marktplein.
www.wms-soest.de

Herfst- en middeleeuwse markt, Freudenberg
Door het historische centrum slenteren en het gevoel hebben, in de middeleeuwen te zijn beland: Met de pittoreske achtergrond van het historische centrum van Freudenberg, de 'Alten Flecken', komen op 21 en 22 oktober 2023 meer dan 80 handelaren bij elkaar. Hier kunnen bezoekers in de steegjes van het oude centrum tal van ambachten live beleven.
www.freudenberg-wirkt.de

 

En verder?

Herfst- en oogstfeest bij de Selfkantbahn
Suikerbieten en aardappelen; wat tegenwoordig wordt getransporteerd met een vrachtauto, werd vroeger nog op het spoor getransporteerd. Tijdens het herfst- en oogstfeest van de Selfkantbahn, de enige nog behouden gebleven smalspoor stoomtrein in Noordrijn-Westfalen, op 30 september en 1 oktober 2023, kunnen bezoekers op het stationsterrein regionale producten kopen of tijdens een ritje in de stoomtrein genieten van regionale specialiteiten.
www.selfkantbahn.de

Meer tips voor de herfst

Pompoenen Krewelshof, © Tourismus NRW e.V.

Herf­ste­lij­ke mark­ten

lees meer
Tecklenburg Teutoburgerwoud, © Tourismus NRW e.V., Hannah Förster

Be­le­ve­nis oogst

lees meer