©
Aufführung von japanischen Kindern, © Düsseldorf Marketing & Tourismus GmbH

Ja­pan Tag in Düs­sel­dorf

Het gro­te feest van de Duits-Ja­pan­se vriend­schap

|Mei | Ju­ni| Hon­derd­dui­zen­den be­zoe­kers ko­men ie­der jaar af op het gro­te feest van de Duits-Ja­pan­se vriend­schap

De Japanse gemeente in Düsseldorf  is met ongeveer 7000 Japanse burgers na Londen en Parijs de op drie na grootste binnen Europa. Één keer per jaar viert de stad een groot feest ter ere van de Duits-Japanse vriendschap. Ter gelegenheid van de Japan Tag komen ieder jaar weer vele honderdduizenden bezoekers naar het culturele feest langs de Rijn, dat zich kenmerkt door een zeer divers programma met bühnes en meedoe-acties. Zo wordt bijvoorbeeld de Rheinuferpromenade omgetoverd in een flaneerstraat voor Japanse cultuur en leefwijze.

Meer dan 400 samenwerkende mensen presenteren alleen al op de hoofdbühne op de Burgplatz een ongeveer negen uur durend bühne-programma. Rond 55 informatie- en demonstratiestanden tussen Burgplatz en Landtag maken het de bezoekers mogelijk, kalligrafie uit te proberen, de geheimen van het go-spel te leren kennen of deel te nemen aan een workshop manga-tekenen of zelf een kimono aan te trekken. In 20 gastronomietenten wordt de diversiteit van de Japanse keuken aangeboden. En het proeven van Sake mag natuurlijk niet missen.

Als afsluiting van de Japan Tag vindt er ieder jaar een Japans thematisch vuurwerk plaats. Het is het grootste Japanse vuurwerk buiten Japan.

Data:

21 mei 2022

www.japantag-duesseldorf-nrw.de

Kaart van NRW

Impressies & video's

Jouw inspiratie: jouw NRW in prenten

Goldregen bei dem jährlichen Feuerwerk, © Düsseldorf Marketing & Tourismus GmbH
Show beim Japan Tag, © Düsseldorf Marketing & Tourismus GmbH
Aufführung von japanischen Kindern, © Düsseldorf Marketing & Tourismus GmbH
Bogenschießen beim Japan Tag, © Düsseldorf Marketing & Tourismus GmbH
Trommelkunst auf den Burgplatz, © Düsseldorf Marketing & Tourismus GmbH

Meer informatie

Nu ontdekken!

Ont­dek meer Top-Eve­ne­men­ten in Noor­drijn-West­fa­len