©
Altenberg Kathedraal in het regio Bergisches Land, © Tourismus NRW e.V.

Ber­gis­ches Land


Een pa­ra­dijs voor wan­de­laars en ro­man­ti­ci

Hetzij te voet of met de fiets – bezoekers kunnen de natuur in het Bergisches Land op heel diverse manieren ervaren. Dagtochten en meerdaagse tochten voeren door de hele regio en belonen de wandelaar met adembenemende uitzichten. De 'Bergische Streifzüge' zijn 24 korte routes, waardoor de wandelaar diep in de Bergische traditie en geschiedenis kan duiken.
 

©
Natuurbelevenispark Panarbora, © Tourismus NRW e.V.

Na­tuur­er­va­rin­gen

Een heel bijzondere highlight is het Naturerlebnispark Panarbora. Hier kan de natuurliefhebber op een boomtoppenpad van 1636 meter lang op 34 meter hoogte een wandeling door de boomkruinen maken.

Het is haast niet te geloven, maar wie per fiets in de regio Bergisches Land onderweg is, komt heel gemakkelijk en zonder grote beklimmingen vooruit. Dit wordt mogelijk door de spoortrajectroutes zoals de Bergische panorama-fietsroute of de Balkantrasse. Aangezien het de regio in Europa is met de meeste stuwdammen, kan men ook heerlijk fietsen langs de vele stuwdammen —die tegenwoordig ook zijn opengesteld voor watersporters.

Net zo typisch voor het Bergisches Land als de stuwdammen zijn vakwerk- en leisteenhuizen, die ook nu nog in veel dorpen en stadjes te vinden zijn.

Wie het typische eten van het Bergisches Land wil proberen, mag de Bergische koffietafel niet missen. Deze wordt in tal van cafés en restaurants in de regio aangeboden.

 • ©
  Museum in Lindlar, Bergisches Land, © Tourismus NRW e.V.
  ©
  Bergisches Land Hückeswagen Fachwerk Haus, © Tourismus NRW e.V.
  ©
  Altenberg Kathedraal in het regio Bergisches Land, © Tourismus NRW e.V.
 • ©
  Natuurbelevenispark Panarbora, © Tourismus NRW e.V.
  ©
  Kasteel Blankenberg in het regio Bergisches Land, © Tourismus NRW e.V.
  ©
  Museum in Lindlar, Bergsiches Land, © Tourismus NRW e.V.

Meer in­for­ma­tie

Nu ontdekken!