©
Stad Bonn, © Michael Sondermann, Bundesstadt Bonn

Re­gio Bonn en Rhein-Sieg


Tus­sen Beet­ho­ven, Rijn en Dra­chen­fels

Genieten van cultuur, langs de Rijn slenteren, in het romantische Siebengebirge klimmen of in historische plaatsjes gewoon de tijd vergeten. Dat is allemaal mogelijk in de regio Rhein-Sieg. Ook al is Bonn niet meer de hoofdstad van Duitsland, het heeft zijn bezoekers nog altijd veel te bieden. Cultuur en internationale flair, een historische binnenstad en Rijnromantiek – en niet te vergeten een prachtige omgeving.

©
Beethoven-Haus in Bonn, © Tourismus NRW e.V.

Beet­ho­ven­stad

Bonn heeft zijn bijnaam Beethovenstad te danken aan de waarschijnlijk beroemdste inwoner, de componist Ludwig van Beethoven, die hier werd geboren. Zijn geboortehuis, het Beethovenhuis, is inmiddels veranderd in een museum, dat over de grootste collectie ter wereld rondom Beethoven beschikt. Ook het Beethovenfeest, dat ieder jaar plaatsvindt in september, heeft een wereldwijde reputatie verworven. Naast het muziekfestival zijn er ook tal van musea die Bonn tot zo'n geliefde bestemming maken van culturele toeristen. De 'Weg van de Democratie' voert langs historische plaatsen in de voormalige regeringswijk in Bonn.

Vooral in de zomer is het heerlijk om een wandeling langs de Rijn te maken en in de regio lopen wandelpaden door het Siebengebirge, langs Schloss Drachenburg en op de beroemde Drachenfels, of door rustige natuurgebieden met kloosters en idyllische dorpjes, die bekoren met hun historische charme.

 • ©
  Fietsen in Kölnigswinter, © Tourismus NRW e.V.
  ©
  Slot Drachenburg, © Tourismus NRW e.V.
  ©
  Naturpark Siebengebirge, © Tourismus NRW e.V.
 • ©
  Beethoven-Haus in Bonn, © Tourismus NRW e.V.
  ©
  Slot Drachenburg, © Tourismus NRW e.V.
  ©
  Bundeskunsthalle Bonn, © Tourismus NRW e.V.

Meer informatie

Nu ontdekken!