©
Schloss Drachenburg in Königswinter, © Tourismus Siebengebirge GmbH

Regio Bonn en Rhein-Sieg


Tussen Beethoven, Rijn en Drachenfels

Genieten van de cultuur, langs de Rijn slenteren, door het romantische Siebengebirge klimmen of in de historische plaatsjes gewoon de tijd vergeten - dat alles is mogelijk in Bonn en omgeving.

Ook al is Bonn niet meer de hoofdstad van Duitsland, heeft het bezoekers desalniettemin nog altijd veel te bieden: Cultuur en internationale flair, historisch oud centrum en romantiek langs de Rijn - en niet te vergeten een fantastisch mooie omgeving.

Bonn heeft zijn bijnaam Beethovenstad te danken aan de waarschijnlijk beroemdste inwoner, de componist Ludwig van Beethoven, die hier werd geboren. Zijn geboortehuis, het Beethovenhaus, is intussen veranderd in een museum, dat de grootste verzameling ter wereld rondom Beethoven te bieden heeft. Maar ook het Beethovenfest, dat ieder jaar in september plaats vindt, is wereldwijd bekend.

Naast het muziekfestival zijn er ook tal van musea, die Bonn zo geliefd maakt bij cultuurtoeristen. Het Haus der Geschichte, de Bundeskunsthalle en het Zoologische Forschungsmuseum Alexander Koenig zijn slechts enkele van de beroemde bezienswaardigheden die de stad te bieden heeft. In het voormalige keurvorstelijke residentie zijn tegenwoordig delen van de universiteit gevestigd, net zoals in het Poppelsdorfer Schloss, dat gelijktijdig plaats biedt voor één van de oudste tuinen met de grootste diversiteit ter wereld.

Maar niet alleen de kastelen, ook vele gebouwen in de stad hebben een eeuwenoude geschiedenis achter de rug. Bonn geldt als één van de oudste steden in Duitsland. Iedere bezoeker aan Bonn zou zich eigenlijk de tijd voor een wandeling door het gezellige oude centrum of ook door de voormalige diplomatenwijk met zijn vele villa's uit de Gründerzeit moeten nemen.

Actieve tips aan Rijn en Sieg

Vooral in de zomer is ook de nabijheid van de Rijn een leuke gelegenheid voor een korte of lange wandeling. Het begin kan bijvoorbeeld bij de Rheinsteig liggen; deze volgt de rivier 320 kilometer lang tot aan Wiesbaden. De route loopt onder andere voorbij aan het nabij gelegen Siebengebirge met zijn beroemde Drachenfels en Schloss Drachenburg.

Minder bekend, maar daarvoor niet minder mooi is de Natursteig Sieg, die door de eenzame natuur van Siegburg naar Windeck loopt en steeds weer voor heerlijke nieuwe uitzichten zorgt. Onderweg komt u voorbij aan kastelen, kloosters en idyllische dorpjes. Het doel Windeck bekoort de bezoekers met meerdere burchten en tal van vakwerkhuizen in het oude stadsdeel Altwindeck. Ook andere plaatsen in de omgeving van Bonn, waaronder Bad Honnef, weten de bezoeker met hun historische charme te betoveren.

www.bonn-region.de

delen maar

Impressies & video's


Jouw inspiratie: jouw NRW in prenten

Drachenfels und Schloss Drachenburg im Rhein-Sieg-Kreis, © Rheinsteig-Büro
Schloss Drachenburg in Königswinter, © Tourismus Siebengebirge GmbH
Wandern im Siebengebirge, © Tourismus Siebengebirge GmbH
Ausblick auf die Museumsmeile, © Michael Sondermann / Bundesstadt Bonn
Panorama von der Kennedybrücke, © Michael Sondermann / Bundesstadt Bonn
Rheinische Friedrich-Wilhelms-Universität Bonn, © Michael Sondermann
Bonn Kaiserplatz Poppelsdorfer Allee, © Michael Sondermann
Die Zuschauer genießen das Feuerwerk auf den Fähren, © Tourismus & Congress GmbH Region Bonn/Rhein-Sieg/Ahrweiler

Meer informatie


Nu ontdekken!

Contact

Tourismus & Congress GmbH Region Bonn / Rhein-Sieg / Ahrweiler
Heussallee 11
53113 Bonn
Telefoon: +49 228 91041-0
Fax: +49 228 91041-11
E-mail: info@bonn-region.de
Homepage: www.bonn-region.de

Wat is in de buurt?


Bekijk de kaart

Reisinformatie


Jouw weg naar Noordrijn-Westfalen

Flugzeuge auf dem Vorfeld, © Andreas Wiese, Flughafen Düsseldorf
©

Heenreis met het vliegtuig

Hohenzollernbrücke in Köln, © Wolfgang Bollmann
©

Heenreis met de trein

Anreise via Auto, © pixabay.com
©

Heenreis met de auto