Regio Bonn en Rhein-Sieg


Tussen Beethoven, Rijn en Drachenfels

Genieten van de cultuur, langs de Rijn slenteren, door het romantische Siebengebirge klimmen of in de historische plaatsjes gewoon de tijd vergeten - dat alles is mogelijk in Bonn en omgeving.

Ook al is Bonn niet meer de hoofdstad van Duitsland, heeft het bezoekers desalniettemin nog altijd veel te bieden: Cultuur en internationale flair, historisch oud centrum en romantiek langs de Rijn - en niet te vergeten een fantastisch mooie omgeving.

Bonn heeft zijn bijnaam Beethovenstad te danken aan de waarschijnlijk beroemdste inwoner, de componist Ludwig van Beethoven, die hier werd geboren. Zijn geboortehuis, het Beethovenhaus, is intussen veranderd in een museum, dat de grootste verzameling ter wereld rondom Beethoven te bieden heeft. Maar ook het Beethovenfest, dat ieder jaar in september plaats vindt, is wereldwijd bekend.

Naast het muziekfestival zijn er ook tal van musea, die Bonn zo geliefd maakt bij cultuurtoeristen. Het Haus der Geschichte, de Bundeskunsthalle en het Zoologische Forschungsmuseum Alexander Koenig zijn slechts enkele van de beroemde bezienswaardigheden die de stad te bieden heeft. In het voormalige keurvorstelijke residentie zijn tegenwoordig delen van de universiteit gevestigd, net zoals in het Poppelsdorfer Schloss, dat gelijktijdig plaats biedt voor één van de oudste tuinen met de grootste diversiteit ter wereld.

Maar niet alleen de kastelen, ook vele gebouwen in de stad hebben een eeuwenoude geschiedenis achter de rug. Bonn geldt als één van de oudste steden in Duitsland. Iedere bezoeker aan Bonn zou zich eigenlijk de tijd voor een wandeling door het gezellige oude centrum of ook door de voormalige diplomatenwijk met zijn vele villa's uit de Gründerzeit moeten nemen.

Actieve tips aan Rijn en Sieg

Vooral in de zomer is ook de nabijheid van de Rijn een leuke gelegenheid voor een korte of lange wandeling. Het begin kan bijvoorbeeld bij de Rheinsteig liggen; deze volgt de rivier 320 kilometer lang tot aan Wiesbaden. De route loopt onder andere voorbij aan het nabij gelegen Siebengebirge met zijn beroemde Drachenfels en Schloss Drachenburg.

Minder bekend, maar daarvoor niet minder mooi is de Natursteig Sieg, die door de eenzame natuur van Siegburg naar Windeck loopt en steeds weer voor heerlijke nieuwe uitzichten zorgt. Onderweg komt u voorbij aan kastelen, kloosters en idyllische dorpjes. Het doel Windeck bekoort de bezoekers met meerdere burchten en tal van vakwerkhuizen in het oude stadsdeel Altwindeck. Ook andere plaatsen in de omgeving van Bonn, waaronder Bad Honnef, weten de bezoeker met hun historische charme te betoveren.

www.bonn-region.de

Kaart van NRW

Impressies & video's


Jouw inspiratie: jouw NRW in prenten

Ausblick auf die Museumsmeile, © Michael Sondermann / Bundesstadt Bonn
Panorama von der Kennedybrücke, © Michael Sondermann / Bundesstadt Bonn
Die Zuschauer genießen das Feuerwerk auf den Fähren, © Tourismus & Congress GmbH Region Bonn/Rhein-Sieg/Ahrweiler

Reisarrangementen regio Bonn

Sluiten

Bezienswaardigheden Bonn

Sluiten
Dach der Bundeskunsthalle Bonn, © Tourismus & Congress GmbH Region Bonn  Rhein-Sieg  Ahrweiler

Bundeskunsthalle Bonn

De kunst- en tentoonstellingshal van de Bondsrepubliek Duitsland

Cultuur leven en culturele uitwisseling stimuleren: De kunst- en tentoonstellingshal van de Bondsrepubliek Duitsland vervult een officiële taak.

lees meer
Eingang zur Ausstellung, © Stiftung Haus der Geschichte, Axel Thünker

Haus der Geschichte in Bonn

Duitse geschiedenis van de naoorlogse tijd tot en met het heden

De Mercedes van Adenauer, een bioscoop uit de jaren 50 van de vorige eeuw en een treinwagon - Het museum in Bonn brengt de Duitse geschiedenis dichterbij.

lees meer
Besuch im Hof, © ourismus & Congress GmbH Region Bonn  Rhein-Seig  Ahrweiler

Beethoven-Haus Bonn

In de voetsporen van de beroemde componist

Hier kun je zelf een wandeling in de muziekgeschiedenis maken: In het geboortehuis van de beroemde componist Ludwig van Beethoven kom je alles te weten over zijn leven en zijn invloed.

lees meer

Kasteel Drachenburg

Romantiek langs de Rijn

Met de tandradspoorweg gaat het steil bergop. Van de Drachenfels bij Königswinter, de meest 'beklommen' berg van Duitsland, heb je een groots uitzicht op de Rijn. Al halverwege is een stop bij kasteel Drachenburg de moeite waard.

lees meer

Fiets- en Wandelroutes Bonn

Sluiten
Rheinsteig pad voor de sportieve wandelaar, © Tourismus NRW e.V.

Rheinsteig

Rijnromantiek in het Siebengebirge

Sinds enkele eeuwen worden reizigers net zoals kunstenaars door de Rijn aangetrokken. Wie langs de overs op de Rheinsteig wandelt, beleeft waarom dit zo is.

Moeilijkheidsgraad: gemiddeld

lees meer
© Archiv Ahr Rhein Eifel Tourismus & Service GmbH

Drei-Flüsse-Tour

Fietsroute met hetzelfde begin- en eindpunt langs Rijn, Ahr en Erft

Deze fietsroute met hetzelfde begin- en eindpunt verbindt niet alleen de rivieren Rijn, Ahr en Erft, maar ook grote steden met historische dorpskernen en Romeinse nederzettingen met burchten uit de tijden van de ridders.

Moeilijkheidsgraad: gemiddeld

lees meer
Natursteig Sieg -  uitzicht van top, © RadRegionRheinland e.V.

Natursteig Sieg

Eenzame natuur en heerlijke uitzichten

Geheimzinnige wegen brengen de wandelaars op de Natursteig Sieg naar burchten en kloosters, door idyllische dorpen en steeds weer terug naar de Sieg.

Moeilijkheidsgraad: gemiddeld

lees meer
Wandelpad Talsperrenweg, © Naturregion Sieg

Talsperrenweg

Bergop en bergaf rondom het stuwmeer

Met beeldschone uitzichten op het glanzende blauw van de Wahnbachtalsperre worden de wandelaars beloond voor het bergop en bergaf tijdens de route

Moeilijkheidsgraad: gemiddeld

lees meer
Der Oelchenshammer, der zum LVR-Industriemuseum Kraftwerk Ermen & Engels gehört, ist die letzte wasserbetriebene Schmiede im Oberbergischen Land., © LVR Industriemuseum

Industriële cultuur in het Rheinland op de fiets

Fietsroute verbindt LVR-industriemusea

Op de Radweg der Industriemuseen (fietsroute van de industriële musea) kun je je eigen papier maken, afdalen in een turbinekelder en het toelatingsexamen afleggen om leerling in de ijzer- en staalindustrie te worden.

Moeilijkheidsgraad: licht

lees meer

Meer informatie


Nu ontdekken!

Wat is in de buurt?


Bekijk de kaart

Reisinformatie


Jouw weg naar Noordrijn-Westfalen