©
Düsseldorf Rheinkirmes Festzelt, © Hojabr Riahi

Rheinkirmes in Düsseldorf


De grootste kermis langs de Rijn

|Juli| Altbier en achtbaan: Ieder jaar vindt de traditioneel grootste kermis langs de Rijn op de feestweide in Düsseldorf-Oberkassel plaats.

Ieder jaar vindt aan de linker kant van de Rijn in Düsseldorf-Oberkassel vanaf de derde week in Julie de kermis van Düsseldorf plaats. Met een front van ongeveer 4,5 kilometer mag hij zich de grootste kermis langs de Rijn noemen.

Op 165.000 vierkante kilometer feestweide presenteren meer dan 300 exploitanten uit binnen- en buitenland een vrolijk gekleurde selectie aan attracties, kraampjes en draaimolens. Snel, voor kinderen, spannend, betoverend of zelfs nostalgisch; op de Rijnweide vindt iedere kermisbezoeker zijn persoonlijke favorieten tussen de attracties en kraampjes.

Kermis met traditie

Op de grootste kermis langs de Rijn, die daarom ook gewoon Rheinkirmes wordt genoemd, gaat het er met recht nostalgisch aan toe: Het volksfeest heeft een lange traditie en kijkt terug op een eeuwenoude geschiedenis.

De traditie van het op het volksfeest gangbare vogelschieten ter gelegenheid van de het zegenfeest van de kerk van de katholieke basiliek St. Lambertus gaat terug tot in het jaar 1435. Bovendien viert het feest de stadspatroon St. Apollinaris van Ravenna, ter ere van wie tegenwoordig nog het afsluitende vuurwerk op de laatste vrijdag van de kermisweek plaats vindt.

Feestweide in Oberkassel

Het kleine volksfeest ter ere van de basiliek en de stadspatroon ontwikkelde zich in de afgelopen eeuwen tot een groots spektakel. Met het verplaatsen naar de feestweide in Düsseldorf-Oberkassel in 1901 werd de grondsteen gelegd voor de tegenwoordig grootste kermis langs de Rijn.

De huidige locatie van de kermis biedt de bezoekers niet alleen veel plaats, maar ook een uitzicht op het panorama van het oude centrum van Düsseldorf. Bijna vier miljoen bezoekers uit binnen- en buitenland verheugen zich over het grote aanbod van het grootste volksfeest langs de Rijn.

Internationale lekkernijen

Naast de gevarieerde attracties kunnen de kermisbezoekers ook ieder jaar weer verheugen op de vele culinaire highlights. Naast de Duitse specialiteiten zoals Bratwurst, verse Brezn, aardappelpannekoeken en diverse visgerechten heeft de kermis ook steeds weer internationale heerlijkheden in zijn repertoire. Zo was er reeds een Chinese tuin en talrijke Mexicaanse of Franse kraampjes, waar de bezoekers met heerlijkheden werden verwend.

Natuurlijk zijn ook de traditionele brouwerijen uit Düsseldorf van de partij. De bierspecialiteit van de hoofdstad van de deelstaat Noordrijn-Westfalen, het donkere altbier, mag natuurlijk niet ontbreken op de Rheinkirmes; daarvoor zorgen jaarlijks de Düsseldorfse brouwerijen Schumacher, Schlüssel, Füchschen en Schlösser.

www.duesseldorf-tourismus.de

Data 2020:

17 tot en met 26 juli

Kaart van NRW

Impressies & video's


Jouw inspiratie: jouw NRW in prenten

Karussel in der Nacht, © Hojabr Riahi
Riesenrad in der Nacht, © Hojabr Riahi
Festzelt auf der Rheinkirmes, © Hojabr Riahi
Ausblick von der Rheinkirmes, © Düsseldorf Marketing & Tourismus GmbH

Meer informatie


Nu ontdekken!

Ontdek meer Top-Evenementen in Noordrijn-Westfalen

Ausblick auf den Rhein, © Tourismus & Congress GmbH Region Bonn/Rhein-Sieg/Ahrweiler
©

Rhein in Flammen

Dom, Rhein und Hohenzollernbrücke im Schein der Kölner Lichter, © Dieter Jacobi / Köln Tourismus
©

“Kölner Lichter”

Extraschicht Henrichshütte, © Ruhr Tourismus, Kreklau
©

Extraschicht

Ruhrfestspiele Recklinghausen, © Ruhrfestspiele Recklinghausen
©

Ruhrfestspiele in Recklinghausen

Eingang zur Art Cologne, © Koelnmesse GmbH
©

Art Cologne

Der Bonner Rosenmontagszug vor dem Alten Rathaus, © Michael Sondermann
©

Carnaval 2020