De Rheinkirmes past in het decor van Düsseldorf, © Düsseldorf Marketing & Tourismus GmbH

Rhein­kir­mes in Düs­sel­dorf

De groot­ste ker­mis langs de Rijn

Alt­bier en acht­baan: Ie­der jaar vindt de tra­di­ti­o­neel groot­ste ker­mis langs de Rijn op de feest­wei­de in Düs­sel­dorf-Ober­kas­sel plaats.

Ieder jaar vindt aan de linker kant van de Rijn in Düsseldorf-Oberkassel vanaf de derde week in Julie de kermis van Düsseldorf plaats. Met een front van ongeveer 4,5 kilometer mag hij zich de grootste kermis langs de Rijn noemen.

Op 165.000 vierkante kilometer feestweide presenteren meer dan 300 exploitanten uit binnen- en buitenland een vrolijk gekleurde selectie aan attracties, kraampjes en draaimolens. Snel, voor kinderen, spannend, betoverend of zelfs nostalgisch; op de Rijnweide vindt iedere kermisbezoeker zijn persoonlijke favorieten tussen de attracties en kraampjes.

Kermis met traditie

Op de grootste kermis langs de Rijn, die daarom ook gewoon Rheinkirmes wordt genoemd, gaat het er met recht nostalgisch aan toe: Het volksfeest heeft een lange traditie en kijkt terug op een eeuwenoude geschiedenis.

De traditie van het op het volksfeest gangbare vogelschieten ter gelegenheid van de het zegenfeest van de kerk van de katholieke basiliek St. Lambertus gaat terug tot in het jaar 1435. Bovendien viert het feest de stadspatroon St. Apollinaris van Ravenna, ter ere van wie tegenwoordig nog het afsluitende vuurwerk op de laatste vrijdag van de kermisweek plaats vindt.

Feestweide in Oberkassel

Het kleine volksfeest ter ere van de basiliek en de stadspatroon ontwikkelde zich in de afgelopen eeuwen tot een groots spektakel. Met het verplaatsen naar de feestweide in Düsseldorf-Oberkassel in 1901 werd de grondsteen gelegd voor de tegenwoordig grootste kermis langs de Rijn.

De huidige locatie van de kermis biedt de bezoekers niet alleen veel plaats, maar ook een uitzicht op het panorama van het oude centrum van Düsseldorf. Bijna vier miljoen bezoekers uit binnen- en buitenland verheugen zich over het grote aanbod van het grootste volksfeest langs de Rijn.

Internationale lekkernijen

Naast de gevarieerde attracties kunnen de kermisbezoekers ook ieder jaar weer verheugen op de vele culinaire highlights. Naast de Duitse specialiteiten zoals Bratwurst, verse Brezn, aardappelpannekoeken en diverse visgerechten heeft de kermis ook steeds weer internationale heerlijkheden in zijn repertoire. Zo was er reeds een Chinese tuin en talrijke Mexicaanse of Franse kraampjes, waar de bezoekers met heerlijkheden werden verwend.

Natuurlijk zijn ook de traditionele brouwerijen uit Düsseldorf van de partij. De bierspecialiteit van de hoofdstad van de deelstaat Noordrijn-Westfalen, het donkere altbier, mag natuurlijk niet ontbreken op de Rheinkirmes; daarvoor zorgen jaarlijks de Düsseldorfse brouwerijen Schumacher, Schlüssel, Füchschen en Schlösser.

Data: 12 tot 21 juli 2024

www.duesseldorf-tourismus.de

Kaart van NRW

Impressies & video's

Jouw inspiratie: jouw NRW in prenten

De brouwerijen van Düsseldorf Altbier zijn ook vertegenwoordigd op de grootste beurs aan de Rijn, © Hojabr Riahi
Het reuzenrad draait ook 's avonds, © Hojabr Riahi
Gasten van de Rheinkirmes vieren feest in de festivaltenten, © Hojabr Riahi
De Rheinkirmes past in het decor van Düsseldorf, © Düsseldorf Marketing & Tourismus GmbH

Meer informatie

Nu ontdekken!

Zin in meer ont­dek­kin­gen?

Laat je in­spi­re­ren...

De Zeche Hannover (Kolenmijn) in Bochum viert de ExtraSchicht., © RuhrTourismus / Kreklau

Events in Noor­drijn-West­fa­len

lees meer
Street Art van de kunstenaars Majabrothers, Ben Mathis en de Föns Crew in Kiefernstrass in Düsseldorf., © Johannes Höhn

Düs­sel­dorf

lees meer
Sarah Morris Wandmosaik Düsseldorf, © Nina Hüpen-Bestendonk

Kunst en Kil­le­pitsch

lees meer