Besuch im Hof, © ourismus & Congress GmbH Region Bonn  Rhein-Seig  Ahrweiler

Beet­ho­ven-Haus Bonn

In de voet­spo­ren van de be­roem­de com­po­nist

Hier kun je zelf een wan­de­ling in de mu­ziek­ge­schie­de­nis ma­ken: In het ge­boor­te­huis van de be­roem­de com­po­nist Lud­wig van Beet­ho­ven kom je al­les te we­ten over zijn le­ven en zijn in­vloed.

De voormalige hoofdstad van de Bondsrepubliek Bonn staat niet voor niets bekend als muziekstad. Hier bevindt zich ook het geboortehuis van de beroemde Duitse componist Ludwig van Beethoven. Hij kwam in december 1770 ter wereld in het huis in de Bonngasse, waar zijn familie enkele kamers bewoonde. In de loop van zijn 57 jaar durend leven werd Beethoven één van de belangrijkste componisten uit de muziekgeschiedenis.

Tegenwoordig kunnen bezoekers een kijkje nemen in het leven van Beethoven en door zijn geboortehuis wandelen; hier bevindt zich tegenwoordig een museum. De historische ambiance brengt de museumgasten terug in de 18de eeuw; bovendien biedt het museum een kijkje in het leven en werk van de grote componist. Het museum heeft de grootste Beethoven-verzameling in zijn bezit. Aan de hand van indrukwekkende authentieke documenten wordt het leven en het werk van Beethoven aanschouwelijk.

Tijdens een rondleiding door de twaalf museumruimtes kunnen de bezoekers meer dan 150 originele tentoonstellingsstukken bekijken. Hierdoor kan men zich nog beter inleven in het denken en voelen, het werken en de invloed van Beethoven. Tot de authentieke tentoonstellingsstukken behoren handschriften, foto's, brieven, meubels en andere alledaagse voorwerpen uit het leven van Beethoven; maar ook muziekinstrumenten en herinneringsstukken, waaronder ook beroemde stukken zoals de laatste fortepiano, een instrument van de Weense pianobouwer Conrad Graf, maar ook waardevolle originele handschriften, bijvoorbeeld van de pianosonate nr. 14 (Mondscheinsonate).

Naast de vaste tentoonstelling toont het Beethoven-Museum ook regelmatig wisselende tentoonstellingen, die zich eveneens bevatten met onderwerpen rondom de beroemde componist, met zijn historische of receptio-geschiedkundige omgeving.

Openingstijden:
1 april tot en met 31 oktober: Dagelijks van 10.00 - 18.00 uur
1 november tot en met 31 maart:
Maandag tot en met zaterdag: van 10.00 - 17.00 uur
Zon- en feestdagen van 11.00 - 17.00 uur

Kaart van NRW

Impressies & video's

Jouw inspiratie: jouw NRW in prenten

Der Kammermusiksaal, © ourismus & Congress GmbH Region Bonn  Rhein-Seig  Ahrweiler
Beethoven-Haus in Bonn, © Tourismus & Congress GmbH Region Bonn  Rhein-Seig  Ahrweiler
Fronansicht auf das Beethoven-Haus, © ourismus & Congress GmbH Region Bonn  Rhein-Seig  Ahrweiler
Besuch im Hof, © ourismus & Congress GmbH Region Bonn  Rhein-Seig  Ahrweiler

Meer informatie

Nu ontdekken!

Je hebt een aanvraag

Neem graag direct contact op met »Beethoven-Haus«


Jouw contactgegevens

Ik heb kennis genomen van de gegevensbeschermingsverklaring van Tourismus NRW e.V. en ga ermee akkoord dat de door mij verstrekte gegevens elektronisch worden verzameld en opgeslagen om contact met mij op te kunnen nemen.

Veiligheidsvraag *

Velden met een * zijn verplicht.