©
Auf dem Erft-Radweg ist das Wasser ein stetiger Begleiter, © Rhein-Erft Tourismus e.V.

Erft-fiets­rou­te


Ro­mei­nen, rid­ders en adel

Over een leng­te van 110 ki­lo­me­ter gaat het ge­moe­de­lijk langs de ri­vier: van­af de bron van de Erft in de Ei­fel tot aan de mon­ding in de Rijn.

De eerder korte en gemoedelijke Erft-fietsroute is vast en zeker niets voor extreme sporters, maar families met kinderen en beginners weten de fietsroute dankzij de geschiedeniszwangere regio te waarderen. Op een afstand van 110 kilometer loopt de route langs de Erft van de bron in het Eifeldorpje Nettersheim-Holzmülheim tot naar Neus waar hij in de Rhein mondt, voorbij aan tal van waterkastelen, prachtige kastelen evenals getuigenissen uit de tijd van de Romeinen en de industriële geschiedenis. In twee of drie etappes kan de route goed gemeesterd worden, vooral omdat de fietsers ook nauwelijks hellingen hoeven te bedwingen. Beter nog: vanaf Bad Münstereifel, het eerste tussenstation, gaat het uitsluitend bergaf verder door de Eifel. En dat nagenoeg zonder vervelend wegverkeer. Want de Erft-fietsroute doet zijn naam alle eer aan en loopt nagenoeg de hele route langs de rivier, door prachtige natuurlandschappen en mooie kleine steden, die uitnodigen even gezellig pauze te maken.

Ook de talrijke bezienswaardigheden langs de rand van de weg zijn een tussenstop waard. Zo is deze regio niet alleen de regio met de meeste waterkastelen in Duitsland, ook de Romeinen, de Rheinische adel en de mijnbouw hebben hun sporen hier achtergelaten. En deze kunnen ook vandaag de dag nog worden bezichtigd. Zo is een kort bezoekje aan het indrukwekkende Unesco-werelderfgoed Kasteel Augustusburg bij Brühl de moeite waard. Populaire excursiedoelen zijn ook het Apothekenmuseum in Bad Münstereifel, het Pfeifenmuseum in Bergheim, het Museum Insel Hombroich en, vooral als u met kinderen onderweg bent, de nabijheid van het attractiepark Phantasialand. Ook de historische stadskern van Alt-Kaster[a1]  is een bezoekje waard.

Zogezegd na gedane werk zijn de dagjesmensen dan ook van harte welkom in fietsvriendelijke slaapgelegenheden. Enkelen van hen, of het nu om een jeugdherberg of vier sterren-designhotel gaat, hebben een Bett & Bike-certificering en bieden normaal gesproken beveiligde parkeerplekken voor de fietsen en een bagageservice aan.

Bijzonder sportieve excursionisten, die de route van 110 kilometer nog niet lang genoeg is, kunnen de Erft-fietsroute ook combineren met de Rhein-fietsroute en de Ahr-fietsroute tot de Drie-rivieren-toer en zodoende een rondlopende route van 300 kilometer afleggen. 

www.erftweg.de

 

Kaart van NRW

Overzicht van de tocht


Info, gegevens & verloop van de tocht

Lengte van de route in km
108.3
Duur in dagen
-
Loop-/fietsduur in uren
-

Hoogste punt in meter
416
Hoogtemeters omhoog
110
Hoogtemeters omlaag
494
Tour Level
Moeilijkheidsgraad
licht

Impressies & video's


Jouw inspiratie: jouw NRW in prenten

Eine Fahrradtour im Grünen, © Rhein-Erft Tourismus e.V.
Der Erft-Radweg ist perfekt für den Sonntagsausflug, © Rhein-Erft Tourismus e.V.
Der Erft-Radweg führt auch durch die Wallstrasse, © Rhein-Erft Tourismus e.V.
Eine kurze Pause am Erfttor, © Rhein-Erft Tourismus e.V.
Auf dem Erft-Radweg ist das Wasser ein stetiger Begleiter, © Rhein-Erft Tourismus e.V.
Das wunderschöne Schloß Bedburg liegt ebenfalls auf der Erft-Radroute, © Rhein-Erft Tourismus e.V.
Das Schloss Bedburg ist nur eins der wenigen Highlights auf dem Erft-Radweg, © Rhein-Erft Tourismus e.V.

Meer informatie


Nu ontdekken!

Je hebt een aanvraag


Neem graag direct contact op met »Rhein-Erft Tourismus e.V.«


Vraag nu af

Jouw contactgegevens

De gegevens worden niet opgeslagen. Gedetailleerde informatie is te vinden in de Privacy Statement.

Velden met een * zijn verplicht.