Niederrheinisches Freilichtmuseum Dorenburg Wohnhaus, © Niederrheinisches Freilichtmuseum

Nie­der­r­hei­nis­ches Frei­licht­mu­se­um Do­ren­burg in Gre­frath

Gre­frath

Hoe leef­den de men­sen vroe­ger in Nie­der­r­hein? Het Frei­licht­mu­se­um Do­ren­burg neemt de be­zoe­ker mee op een reis in het ver­le­den.

Het Freilichtmuseum Dorenburg neemt de bezoeker mee op een reis in de geschiedenis van Niederrhein. Hier kunnen grote en kleine museumgasten de cultuur en het verleden rondom de stad Grefrath ontdekken: Boerderijen met vakwerkhuizen en werkplaatsen tonen, hoe men vroeger in deze regio heeft geleefd, gewoond en gewerkt. Het museum informeert op een levendige manier over architectuur, handwerk, tradities evenals economische en levenswijzen van de vroegere Niederrheiners.

Ook voor kinderen heeft het museum een zeer divers aanbod in petto: Het Spielzeugmuseum stelt authentiek speelgoed uit drie eeuwen tentoon. Hier kunnen de kleine museumgasten spellen uit een tijd ontdekken, toen er nog geen normale en spelcomputers bestonden.  Aan de kassa van het museum kunnen de kleine speurneuzen een detective-loep krijgen, waarmee ze in het museum geheime teksten kunnen ontsleutelen.

In de eigen kleine winkel op het terrein van het museum kunnen de bezoekers inkopen, zoals in de tijden van weleer: Bonbons worden één voor één geteld en klanten kunnen Niederrheinische specialiteiten zoals brandewijn, brood, zelfgebakken koek of verse eieren kopen.

Openingstijden:
Dagelijks behalve op maandag
April tot en met oktober: van 10.00 - 18.00 uur
November tot en met maart: van 10.00 - 16.00 uur

Kaart van NRW

Impressies & video's

Jouw inspiratie: jouw NRW in prenten

Der Mittelaltermarkt, © Niederrheinisches Freilichtmuseum
Mairitt im Freilichtmuseum, © Niederrheinisches Freilichtmuseum
Ansicht auf die Dorenburg, © Niederrheinisches Freilichtmuseum
Niederrheinisches Freilichtmuseum Dorenburg Wohnhaus, © Niederrheinisches Freilichtmuseum

Meer informatie

Nu ontdekken!

Contact

Niederrheinisches Freilichtmuseum
Am Freilichtmuseum 1
47929 Grefrath

Heenreis

per Google Maps

Je hebt een aanvraag

Neem graag direct contact op met »Niederrheinisches Freilichtmuseum«


Jouw contactgegevens

Ik heb kennis genomen van de gegevensbeschermingsverklaring van Tourismus NRW e.V. en ga ermee akkoord dat de door mij verstrekte gegevens elektronisch worden verzameld en opgeslagen om contact met mij op te kunnen nemen.

Veiligheidsvraag *

Velden met een * zijn verplicht.