De kunstbeurs Art Cologne trekt talrijke bezoekers, © Koelnmesse GmbH

Art Co­log­ne

Tra­di­ti­o­ne­le kunst­beurs he­le­maal bij de tijd

Be­kij­ken, ge­nie­ten, be­won­de­ren, ko­pen: De kunst­beurs ART CO­LOG­NE is een jaar­lijks ver­plich­te ge­le­gen­heid voor in­ter­na­ti­o­na­le kunst­lief­heb­bers ,ver­za­me­laars en ga­le­ris­ten.

Sinds tientallen jaren is de Art Cologne een verplicht nummer op de kalender binnen de kunstwereld. De wereldwijd oudste en nog bestaande beurs voor beeldende kunst van de 20ste en 21ste eeuw heeft zijn wortels in 1967. Toen hebben de in Keulen  woonachtige galeristen Hein Stünke en Rudolf Zwirner de eerste Keulse kunstmarkt geïnitieerd en zodoende de grondsteen gelegd, voor wat het Rheinland met de aangrenzende Beneluxlanden tegenwoordig is: Een kunstcentrum met de grootste industriële, kapitale en verzameldichtheid in Europa. Ongeveer 200 internationale galerieën presenteren op de tentoonstelling hun kunstwerken, waaronder schilderijen, sculpturen, fotografien, prints, multiples, installaties, performances en videokunstwerken.

Hedendaagse kunstbeurs

Galeristen, kunstenaars, verzamelaars en grote musea ontmoeten zich ieder jaar weer in een indrukwekkend museum van de hedendaagse kunst dat maar kort bestaat. Wat in de lente in de beurshallen in Keulen-Deutz wordt getoond, is alles behalve normaal. De sinds de oprichting nog steeds door een progressieve houding bezielde beurs heeft zich meervoudig opnieuw gevonden en was altijd bijzonder succesvol, als hun makers zich concentreerden op het basisprincipe: De wereldwijd belangrijkste galerieën tonen zorgvuldig geconserveerde kunst - waarbij de internationale kunst jet-set net zo goed welkom is als gast als de algemene in kunst geïnteresseerde mensen. Sinds de Zwitsers-Amerikaanse Daniel Hug de beurs sinds 2008 leidt, heeft de Art Cologne weer de glans van het innovatieve idee van een moderne kunstbeurs terug gewonnen.

Tijdens de Art Cologne hangen in de Keulse beurs betoverende en onrustbarende stukken naast elkaar. De namen van de vertegenwoordigde galerieën en tentoonstellende kunstenaars allemaal op te sommen, is nauwelijks de moeite waard in de snel levende kunstwereld. Men kan echter principieel zeggen: Hoogwaardige Europese en Amerikaanse kunst vormt de basis voor een unieke ontmoeting in de branche, in combinatie met het normale publiek. Ongeacht in welke richting het kompas van de kunstwereld wijst, in Keulen worden de bezoekers in een flits de trends tussen de grote kunstnamen en de nieuwkomers gepresenteerd. In alle prijscategorieën wordt hier geïnvesteerd in kunst uit alle segmenten van de moderne en actuele kunst. De programma's “New Positions” en “New Contemporaries” hebben zich helemaal aan de actuele kunst toegewijd, die op een betrouwbare manier ook beginnende kunstenaars en jonge galerieën een presentatieplatform bieden. Als poort naar de internationale kunstwereld is de Art Cologne een vast programmapunt in de scène aan de Rijn en biedt het met talrijke coöperaties met grote musea het ideale uitgangspunt om het kunstland Noordrijn-Westfalen te ontdekken.

Periode: 7 - 10 november 2024

www.artcologne.com

Impressies & video's

Jouw inspiratie: jouw NRW in prenten

De Kölnmesse kondigt Art Cologne aan met vlaggen, © Koelnmesse
Art Cologne toont vooral hedendaagse kunst, © Koelnmesse
Veel kunstgalerijen presenteren zich op Art Cologne, zoals de Eigen + Art-galerij uit Berlijn, © Koelnmesse GmbH
De kunstbeurs Art Cologne trekt talrijke bezoekers, © Koelnmesse GmbH
Bij de ingang worden bezoekers van Art Cologne begroet met kunstwerken, © Koelnmesse GmbH

Zin in meer ont­dek­kin­gen?

Laat je in­spi­rie­ren...

Panorama van Keulen met kathedraal, Rijn en Rijn schepen, © Johannes Höhn

Keu­len

lees meer
Wallraf-Richartz-Museum, Graphisches Kabinett, © Wallraf-Richartz-Museum

Mu­sea voor kunst

lees meer
De Zeche Hannover (Kolenmijn) in Bochum viert de ExtraSchicht., © RuhrTourismus / Kreklau

Events in Noor­drijn-West­fa­len

lees meer