Bezoekers lopen naar het Gamescom-expositiecentrum., © Koelnmesse, gamescom

Ga­mes­com in Keu­len - en in de on­li­ne-we­reld

Hier wil­len ze al­leen maar spe­len!

Kij­ken, pro­be­ren, en be­le­ven: Op de groot­ste beurs voor vi­deo­spel­len ter we­reld stel­len in­ter­na­ti­o­na­le ont­wik­ke­lings­stu­dio's hun nieuw­ste pro­duc­ties voor. Gas­ten kun­nen uit­kij­ken naar li­ve shows, e-sport­kam­pi­oen­schap­pen, re­tro-ga­ming en kos­tuum­voor­stel­lin­gen.

Gamescom is het grootste beursevent ter wereld rond de thema's entertainment, computer- en videospellen: Tot 370.000 mensen stromen jaarlijks op een weekend in augustus naar de Keulense beurshallen om in een virtuele wereld te duiken en de nieuwste games voor hun lancering te testen. Ongeveer 1150 exposanten bieden in verschillende thematische domeinen puur entertainment. Het aanbod gaat van exclusieve speltestzones via live shows tot internationale e-sportevents waarbij de belangrijkste spelers uit de sector zich in digitale wedstrijden met elkaar meten.

Tot de absolute hotspots op het terrein horen twee domeinen die niet meer verschillend kunnen zijn. In het zogenaamde Cosplay Village - een "dorp" voor kostuumfans en liefhebbers van de Japanse popcultuur - kunnen verkenners  bekende figuren uit de spelbranche, film- en televisie-, manga- en comicwereld ontmoeten. Zij worden door fans vertegenwoordigd die een grote passie hebben voor handenarbeid en acteren.

En wat met PacMan, Bomberman en Super Mario en co? Zij wachten al in de retro-gamingzone. Op historische buismonitoren vliegen de pixels van het scherm. Verenigingen die spelklassiekers eren hebben consolemonumenten, zoals de eerste Playstation, Sega Megadrive of Super Nintendo uitgepakt.

Gamescom bestaat al sinds 2009. Nu moet het evenement als hybride formaat nog meer fans van videospellen aantrekken.

Periode: van 21 tot 25 augustus 2024 in Keulen en online

www.gamescom.global

Impressies & video's

Jouw inspiratie: jouw NRW in prenten

Stageshows op Gamescom zijn een van de absolute hotspots op het beursterrein., © Koelnmesse, gamescom
Voetballiefhebbers testen de nieuwste games voordat ze worden uitgebracht., © Koelnmesse, gamescom
Een bezoeker duikt met een virtual reality-bril in een fantasiewereld., © Koelnmesse, gamescom
In het zogenaamde Cosplay Village kunnen ontdekkingsreizigers bekende personages ontmoeten uit de game-industrie, de film-, televisie-, manga- en stripwereld, © Koelnmesse, gamescom

Zin in meer ont­dek­kin­gen?

Laat je in­spi­re­ren...

Panorama van Keulen met kathedraal, Rijn en Rijn schepen, © Johannes Höhn

Keu­len

lees meer
De Zeche Hannover (Kolenmijn) in Bochum viert de ExtraSchicht., © RuhrTourismus / Kreklau

Events in Noor­drijn-West­fa­len

lees meer
Timo - een echte Köbes uit Keulen, © Ralph Sondermann, Tourismus NRW e.V.

Ti­mo Eck­stein – een echt Keul­se Kö­bes

lees meer