Oude vlek, Freudenberg in Siegen-Wittgenstein, © Tourismus NRW e.V.

His­to­ri­sche Ste­den-Rou­te


Road­trip door NRW

Luchthaven Düsseldorf, gesitueerd in het hartje van Noordrijn-Westfalen, is het ideale startpunt voor avonturen, ontdekkingen en reizen. Voor je gemak kun je een auto huren bij de luchthaven en kun je de mooie historische steden en dorpen van de regio ontdekken. Maar de Düsseldorf Airport is slechts één voorbeeld om je roadtrip te beginnen. Natuurlijk kun je ook ergens anders beginnen.

Fietser Bedburg Old Kaster , © Tourismus NRW e.V.

Van de lucht­ha­ven Düs­sel­dorf naar Bed­burg Alt-Kas­ter


50 ki­lo­me­ter

Luchthaven Düsseldorf, gesitueerd in het hartje van Noordrijn-Westfalen, is het ideale startpunt voor avonturen, ontdekkingen en reizen. Voor je gemak kun je een auto huren bij de luchthaven en kun je de mooie historische steden en dorpen van de regio ontdekken. Eerste stop: Bedburg Alt-Kaster.
Wist jij dat...? Bedburg en zijn historische wijk Alt-Kaster staat ook bekend als de 'kasteelstad langs de Erft', vanwege zijn pittoreske locatie. De jaarlijkse 'Nikolausmarkt' (Sinterklaasmarkt) is buitengewoon, omdat de bewoners hun eigen huizen en tuinen ter beschikking stellen en bezoekers zelfgemaakte producten aanbieden! 

Monschau an der Rur, © vennbahn.eu

Van Bed­burg Alt-Kas­ter naar Monschau


83 ki­lo­me­ter

Vanaf de historische wijk van Bedburg ga je naar het charmante Monschau; de landschappelijk mooie reis duurt iets minder dan een uur. Monschau heeft een heel speciale sfeer; het is een locatie waar je graag van een kopje koffie geniet in een van de vele buitengewone cafés en alles aan je voorbij laat gaan.
Wist jij dat...? Een typische eigenschap van deze pittoreske stad, die zich in de regio van het nationaalpark Eifel en het rotsachtige Rur-dal bevindt, zijn de beukenhagen. Sommigen zijn zo hoog als de huizen en werden generaties geleden door de bewoners geplant om hun huizen te beschermen tegen weer en wind. Tijdens een tocht met gids kunnen bezoekers door de ongerepte natuur van het Hoge Veen wandelen of genieten van culinaire highlights in de nabij gelegen mosterdmolen. 

Gasse in der Altstadt von Bad Münstereifel, © Eifel Tourismus GmbH

Van Monschau naar Bad Mün­sterei­fel


55 ki­lo­me­ter

Je route brengt je vervolgens in oostelijke richting, een uurtje rijden; het omliggende platte land van het nationaalpark Eifel is spectaculair, terwijl je op weg bent naar het mooie, historische spa-dorp Bad Münstereifel.
Wist jij dat...? In dit middeleeuws Eifel-dorpje, baant zich de rivier de Erft zijn weg voorbij aan vakwerkhuizen en een herstelde stadsmuur. 

Oude vlek, Freudenberg in Siegen-Wittgenstein, © Tourismus NRW e.V.

Van Bad Mün­sterei­fel naar Freu­den­berg


180 ki­lo­me­ter

Nu ben je op weg naar de regio Siegen-Wittgenstein, met zijn bergen en dalen. Tip: las onderweg een stop in bij de charmante stad Freudenberg; het is 2 uur met de auto tot de volgende stop.
Wist jij dat...? Terwijl je door de rustige bossen en dalen rijdt, zie je traditionele, sprookjesachtige zwart-witte vakwerkhuizen. In groepjes bij elkaar, vormen ze de 'Alter Fleck' (zoals de bewoners van Freudenberg hun historisch stadscentrum noemen), wat een erg populaire fotolocation is geworden. 

Bovenaanzicht van de stad Xanten aan de Nederrijn, © Tourismus NRW e.V.

Van Freu­den­berg naar Xan­ten naar de lucht­ha­ven Düs­sel­dorf


243 ki­lo­me­ter naar Xan­ten | 59,5 ki­lo­me­ter naar de lucht­ha­ven Düs­sel­dorf

Xanten, langs de Niederrhein, is je laatste stop op deze route, maar in geen geval de minste!
Wist jij dat...? Tijdens de Romeinse periode was Xanten een van de belangrijkste grootstedelijke omgevingen van de Germaanse provincies van Rome. Het LVR-Römermuseum is een bezoekje waard. Hier zie je een model van de herkenningspunten van Rome, waaronder een amfitheater en een tempel, woonwijken, spa's en stadsmuren uit de tijd van de Romeinen.
Na een bezoek aan zes spannende, verschillende bestemmingen, ga je van hieruit weer terug naar de luchthaven van Düsseldorf, van waaruit je weer terug naar huis gaat; maar dit is slechts een fractie van wat Noordrijn-Westfalen je te bieden heeft. Lees daarom verder en ontdek onze andere thema-routes. 

Meer Road­trips door NRW

De Rursee van bovenaf, © Dominik Ketz, Tourismus NRW e.V.

Na­tuur & Wild-Rou­te

lees meer
Uitzicht op de stad Aken, © Tourismus NRW e.V.

UNES­CO Erf­goed-Rou­te

lees meer
Bierkrans met Kölsch, © Ralph Sondermann, Tourismus NRW e.V.

Bier-Rou­te

lees meer
Uitzicht op de Rijndijk van Düsseldorf , © Tourismus NRW e.V.

Gro­te Me­tro­pool-Rou­te

lees meer
Oude vlek, Freudenberg in Siegen-Wittgenstein, © Tourismus NRW e.V.

His­to­ri­sche Ste­den-Rou­te

lees meer