©
Alter Flecken, Freudenberg in Siegen-Wittgenstein, © Tourismus NRW e.V.

His­to­ri­sche Ste­den-Rou­te


Road­trip door NRW

Luchthaven Düsseldorf, gesitueerd in het hartje van Noordrijn-Westfalen, is het ideale startpunt voor avonturen, ontdekkingen en reizen. Voor je gemak kun je een auto huren bij de luchthaven en kun je de mooie historische steden en dorpen van de regio ontdekken. Maar de Düsseldorf Airport is slechts één voorbeeld om je roadtrip te beginnen. Natuurlijk kun je ook ergens anders beginnen.

©
Radfahrer Bedburg-Altkaster, © Tourismus NRW e.V.

Van de lucht­ha­ven Düs­sel­dorf naar Bed­burg Alt-Kas­ter


50 ki­lo­me­ter

Luchthaven Düsseldorf, gesitueerd in het hartje van Noordrijn-Westfalen, is het ideale startpunt voor avonturen, ontdekkingen en reizen. Voor je gemak kun je een auto huren bij de luchthaven en kun je de mooie historische steden en dorpen van de regio ontdekken. Eerste stop: Bedburg Alt-Kaster.
Wist jij dat...? Bedburg en zijn historische wijk Alt-Kaster staat ook bekend als de 'kasteelstad langs de Erft', vanwege zijn pittoreske locatie. De jaarlijkse 'Nikolausmarkt' (Sinterklaasmarkt) is buitengewoon, omdat de bewoners hun eigen huizen en tuinen ter beschikking stellen en bezoekers zelfgemaakte producten aanbieden! 

©
Monschau an der Rur, © vennbahn.eu

Van Bed­burg Alt-Kas­ter naar Monschau


83 ki­lo­me­ter

Vanaf de historische wijk van Bedburg ga je naar het charmante Monschau; de landschappelijk mooie reis duurt iets minder dan een uur. Monschau heeft een heel speciale sfeer; het is een locatie waar je graag van een kopje koffie geniet in een van de vele buitengewone cafés en alles aan je voorbij laat gaan.
Wist jij dat...? Een typische eigenschap van deze pittoreske stad, die zich in de regio van het nationaalpark Eifel en het rotsachtige Rur-dal bevindt, zijn de beukenhagen. Sommigen zijn zo hoog als de huizen en werden generaties geleden door de bewoners geplant om hun huizen te beschermen tegen weer en wind. Tijdens een tocht met gids kunnen bezoekers door de ongerepte natuur van het Hoge Veen wandelen of genieten van culinaire highlights in de nabij gelegen mosterdmolen. 

©
Gasse in der Altstadt von Bad Münstereifel, © Eifel Tourismus GmbH

Van Monschau naar Bad Mün­sterei­fel


55 ki­lo­me­ter

Je route brengt je vervolgens in oostelijke richting, een uurtje rijden; het omliggende platte land van het nationaalpark Eifel is spectaculair, terwijl je op weg bent naar het mooie, historische spa-dorp Bad Münstereifel.
Wist jij dat...? In dit middeleeuws Eifel-dorpje, baant zich de rivier de Erft zijn weg voorbij aan vakwerkhuizen en een herstelde stadsmuur. 

©
Alter Flecken, Freudenberg in Siegen-Wittgenstein, © Tourismus NRW e.V.

Van Bad Münst­ei­fel naar Freu­den­berg


155 ki­lo­me­ter

Nu ben je op weg naar de regio Siegen-Wittgenstein, met zijn bergen en dalen. Tip: las onderweg een stop in bij de charmante stad Freudenberg; het is 2 uur met de auto tot de volgende stop.
Wist jij dat...? Terwijl je door de rustige bossen en dalen rijdt, zie je traditionele, sprookjesachtige zwart-witte vakwerkhuizen. In groepjes bij elkaar, vormen ze de 'Alter Fleck' (zoals de bewoners van Freudenberg hun historisch stadscentrum noemen), wat een erg populaire fotolocation is geworden. 

©
Fachwerk in Rheda , © Prowi GT

Van Freu­den­berg naar Rhe­da-Wie­den­brück


160 ki­lo­me­ter

Een bezoek aan Rheda-Wiedenbrück is dubbel de moeite waard omdat het twee stadscentra met historische gebouwen te bieden heeft. De oude binnenstad van Rheda wordt gekenmerkt door de huizen van linnenwevers en andere ambachtslieden. In het historische stadscentrum van Wiedenbrück zullen de bezoekers verwonderd kijken naar de 'akkerburger-' en handelshuizen: Prachtig versierde gevels en façades, goed bewaard gebleven en zorgvuldig gerestaureerd, vertellen de geschiedenis van de meer dan 1000 jaar oude plaats.

Meer Road­trips door NRW


Rursee von oben, © Dominik Ketz, Tourismus NRW e.V.
©

Na­tuur & Wild-Rou­te

Aachen Stadtansichten, © Tourismus NRW e.V.
©

UNES­CO Erf­goed-Rou­te

Bierkranz mit Kölsch, © Ralph Sondermann, Tourismus NRW e.V.
©

Bier-Rou­te

Blick auf den Medienhafen in Düsseldorf, © Tourismus NRW e.V.
©

Gro­te Me­tro­pool-Rou­te

Alter Flecken, Freudenberg in Siegen-Wittgenstein, © Tourismus NRW e.V.
©

His­to­ri­sche Ste­den-Rou­te

Meer elementen laden