©
Schwebebahn Wuppertal, © WSW Wuppertaler Stadtwerke GmbH

Won­der­baar: Wup­per­tal!


Een stad rijk aan idee­ën

Met een groot ver­le­den in de rich­ting van de toe­komst: Met de wa­gon van de be­ro-em­de zweef­baan of met de fiets over de vi­a­duc­ten van de nieu­we Nord­bahn­tras­se rich­ting Uto­pia-Stadt. Wup­per­tal steekt zijn gas­ten aan met im­pro­vi­sa­tie­ta­lent, de wens vorm te ge­ven en met een gro­te idee­ën­rijk­dom.

Sinds meer dan 110 jaar verbindt de zweefbaan de wijken Vohwinkel en Oberbarmen langs de Wupper. Van de traditionele dierentuin en de omringende chique villa's suis je voorbij aan het stadhuis in zijn prachtige neorenaissance-stijl tot aan de opera van waaruit Pina Bausch met haar ensemble de danswereld heeft gerevolutioneerd. Het is een vlucht over een stad in voortdurende verandering, niet altijd glanzend, maar wel met een inhoudelijke diepgang.

Een stad die steeds weer opnieuw wordt ontdekt

Daarom is het een stad om steeds weer opnieuw te ontdekken: Of je nu de vrolijk gekleurde 112 treden van de Holsteiner Treppe beklimt en Wuppertal als Street Art-hotspot ontdekt, de vrije trappen met de mooie naam “Tippen-Tappen-Tönchen” van het vrolijke Luisenviertel met zijn cafés en winkeltjes bewandelt of op de Nordbahntrasse onder bewijs stelt, dat deze stad met veel bergen en dalen ook geschikt is voor fietsers; het wordt hier nooit saai en de vele creatievelingen in de stad werken er hard aan, dat dat ook zo blijft.

Op iedere hoek vind je inspiratie

De Utopia-stadt in het voormalige Mirker station is zo'n plek, waar de sfeer van doeners ook afgeeft op de gasten: In het Hutmacher-Café (hoedemakerscafé) en in ateliers, tijdens bijzondere evenementen en in het atelier kun je hier kijken hoe de ideeën groeien. Net zo inspirerend is een bezoekje aan het sculpturenpark Waldfrieden, bij de wereldberoemde beeldhouwer Tony Cragg. Uitgaande van een oude fabrikantenvilla strekt zich één van de meest buitengewone kunstlocaties van het land met zijn los opgestelde sculpturen uit in het natuurlijke park. Grote kunst is er echter ook heel klassiek te vinden in het Von der Heydt-Musem: Zijn uitstekende verzameling bevat werken van Monet en Picasso maar ook speciale tentoonstellingen van het huis trekken regelmatig kunstliefhebbers vanuit heel Duitsland naar het Bergisches Land.

Een Wuppertal-zoekprent van de bewogen stadgeschiedenis

In het stadbeeld spiegelt zich de bewogen geschiedenis van de geboortestad van Friedrich Engels weer, van de vroege industrialisering tot en met de opbloei na de oorlog in de chique gebouwen uit de Gründerzeit tot en met de filigraan-luchtige Schwimmoper (zwembad) uit de jaren '50 van de vorige eeuw. Vanaf de botanische tuinen op de Hardthöhen heb je een fantastisch uitzicht op deze zoekprent-variëteit. De Bergische natuuridylle is hierbij altijd binnen handbereik, net zoals de dorpscharme van de wij Beyenburg en de beide buursteden Solingen en Remscheid, waarmee Wuppertal samen de Bergische Stedendriehoek vormt.

www.wuppertal-marketing.de

Meer informatie


Nu ontdekken!