Biergarten in Düsseldorf, © Düsseldorf Marketing & Tourismus GmbH

On­ze mooi­ste ter­ras­jes

Van ge­zel­lig rus­tiek tot en met een weel­de­ri­ge am­bi­an­ce

Een koel bier­tje en an­de­re drank­jes sma­ken in de zo­mer toch het bes­te op een ter­ras­je. Daar­om vind je in Noor­drijn-West­fa­len over­al ter­ras­jes waar je heer­lijk kunt ont­span­nen.

Je kunt op de meest uiteenlopende locaties in jouw Noordrijn-Westfalen genieten van bier: tijdens koelere dagen zijn de oorspronkelijke brouwerijen ideaal, om de bierspecialiteiten van Noordrijn-Westfalen te ontdekken. Tijdens de warme zomerdagen zijn de terrasjes ideaal om heerlijk te genieten van een pilsje, Alt of Kölsch. In ons overzicht vind je de mooiste terrasjes in jouw regio Noordrijn-Westfalen.

Bergisches Land

Thomashof, Burscheid

De Thomashof heeft een heel bijzonder terras: hier behoren de melkproducten uit eigen productie tot de specialiteiten. Kaasgerechten, ijs en salades smaken bijzonder goed hier in de open lucht in het Bergisches Land.

www.thomashof-burscheid.de

 

Bonn en omgeving

Alter Zoll, Bonn

Zittend op het terrasje van de Alter Zoll, zweeft de blik over de Rijn tot naar het Bundesviertel en aan de andere kant naar het Siebengebirge. Echt een mooi café met een fantastisch uitzicht!

www.facebook.com/BiergartenAlterZoll

Bahnhöfchen, Bonn

Dit stationnetje was vroeger het eindstation van de Brötalbahn, het oudste smalspoor van Duitsland. Tegenwoordig kunnen de gasten hier op het terrasje niet alleen genieten van een drankje maar ook van het unieke uitzicht op de skyline van Bonn.

www.bahnhoefchen.de

 

Düsseldorf en neanderland

Rheinterrasse, Düsseldorf

Bij de Rheinterrassen vinden tot wel 1.000 gasten een plekje en genieten ze onder de schaduwrijke bomen van het mooie uitzicht op de Rijn.

www.rheinterrasse-duesseldorf.de

 

Eifel en Aken

Lago Beach Zülpich

Bij Lago Beach Zülpich kom je direct in vakantiesferen: Met de voeten in het zand, een koel drankje in de hand en een fantastisch uitzicht op het water; vanaf het eigen strand van het watersportmeer is dat allemaal mogelijk. Het terras zelf is een integratief bedrijf, waar ook mensen met een beperking werken.

www.lago-zuelpich.de

 

Keulen en Rhein-Erft-Kreis

Terrasjes bij de Aachener Weiher, Keulen

Uitzicht op het meer, gezellige strandmanden en ligstoelen of een schommelbank: Op het terrasje bij de Aachener Weiher in Keulen kun je heerlijk ontspannen.

www.biergarten-aachenerweiher.de

Club Astoria, Keulen

Vroeger was het een officierscasino en hotel van het Belgische leger; tegenwoordig een mooi excursiedoel midden in het Keulse stadsbos. Met uitzicht op de Adenauer-vijver kun je hier in een chique sfeer heerlijk genieten.

www.club-astoria.eu

 

Münsterland

Landgasthof Kastanienbaum, Lüdinghausen

Het gezellige terras maakt deel uit van een vakwerkhuis in het Münsterland en werd in 2012 uitgeroepen tot een van de mooiste terrasjes in het Münsterland. Goed voor de ouders: de kinderen kunnen heerlijk spelen op de speelplaats.

www.kastanienbaum.de

Kruse Baimken, Münster

Een van de oudste lokaliteiten in Münster is vandaag de dag dankzij zijn idyllische locatie direct bij de Aasee nog altijd een trekpleister voor tal van gasten. Er is zeker voldoende plaats, want het terras van Kruse Baimken behoort tot de grootste terrassen in de stad.

www.kruse-baimken.de

Pleister Mühle, Münster

Na een kano- of fietstocht is een pauze bij Pleister Mühle ideaal om de dorst te lessen. Het terras ligt direct naast een kanoverhuur en meerdere fietsroutes, waaronder de 'Friedensroute' en de Europa-fietsroute R1.

www.pleistermuehle.de

Pott’s Brau & Backhaus, Oelde

Als een terras zijn naam heeft verdiend, is het deze wel: Pott’s Brau & Backhaus maakt deel uit van een brouwerij en verkoopt het eigen Pott’s bier.

www.brau-backhaus.de

Bagno, Steinfurt

Je kunt een wandeling door het bekende Bagnopark in Steinfurt combineren met een pauze op het gelijknamige terras. Idyllisch in het groen gelegen, kunnen wandelaars hier weer op krachten komen voordat ze weer verder wandelen.

www.bagno-restaurant.de

 

Niederrhein

Platanentuin in het kasteelpark, Hünxe

Zo mooi als het waterkasteel is ook het terras in het kasteelpark Hünxe, dat zich direct naast het kasteel bevindt. Grote platanen zorgen voor schaduw en de hortensia's en oleanders verspreiden een heerlijke geur.

www.blumraths.de

Terras bij het 'Stadtwaldhaus', Krefeld

Het terras bij het 'Stadtwaldhaus' in het stadsbos van Krefeld heeft een bijzonder idyllische locatie. Volgens een enquête van het Falstaff-tijdschrift werd het terras van het 'Stadtwaldhaus' uitgeroepen tot het mooiste terras in heel Duitsland en heeft zelfs het neusje voor ten opzichte van de terrassen in Beieren.

www.stadtwaldhaus.de

 

Ruhrgebied

Tante Amanda, Dortmund

Familie-uitstapje naar een terras? Natuurlijk! Bij Tante Amanda zorgt een tafel-midgetgolf baan en een grote speelplaats voor afwisseling voor kinderen terwijl de ouders kunnen genieten van hun drankje.

www.tante-amanda.de

Jupp unner de Böcken, Haltern am See

Ook al je het door de buitengewone naam Jupp unner de Böcken niet gelijk vermoedt, verbergt zich een terras met Beierse flair achter deze naam. Aan rustieke houten tafels kunnen de gasten genieten van Weißwurst, pretzels en Leberkäs; en dat alles met een uitzicht op het stuwmeer van Haltern, beschermd door een dicht bos.

www.facebook.com/juppamsee

Franky's in het 'Wasserbahnhof', Mülheim an der Ruhr

Zijn locatie bij het sluizeneiland tussen twee takken van de Ruhr zorgt ervoor dat de Alte Wasserbahnhof een buitengewone location is. Bijzonder handig voor uitstapjes: het ligt direct bij de hoofdsteiger van de Weiße Flotte.

www.frankys.tv

 

Sauerland

Seemer's Gasthof zur Post, Eslohe

Bij het landelijke restaurant, dat zich in een mooi vakwerkhuis bevindt, hoort ook een chique terras. Ambachtelijk gemaakte eiken banken, -tafels en -stoelen zorgen hier voor een gezellige sfeer. Maar ook de kinderen zullen het er leuk vinden: zij kunnen zich uitleven op een speelplaats.

www.seemer.de

 

Teutoburgerwoud

Salz und Zuckerland, Bad Oeynhausen

Het Salz und Zuckerland is niet alleen het grootste terras in Bad Oeynhausen, maar heeft ook een goede ligging: hier komen meerdere fietsroutes uit de regio uit en het is zodoende een goede locatie om in het natuurpark Sielpark een pauze te maken.

www.salzundzuckerland.de

Hier vindt je meer ex­cur­sie­tips voor de zo­mer

Laat je in­spi­re­ren!

Dingdener Heide drijvende tent, © Tourismus NRW e.V., Johannes Höhn

Cam­ping & Glam­ping

lees meer
Ginsterkopf in het Sauerland, © Rothaarsteigverein e.V., Klaus-Peter Kappest

Ma­gi­sche mo­men­ten

lees meer

Ge­not in Noor­drijn-West­fa­len

Genusswelt "Exquisit", © Tourismus NRW e.V.

Ster­ren­keu­ken

lees meer
Der Eifeler Döppekooche, ein traditioneller Kartoffelauflauf, wird heute als schmackhaftes Ofengericht wiederenteckt, © Archiv Eifel Tourismus GmbH

Rijns-West­faal­se keu­ken

lees meer
Flaschen Fiege Pils im Bermudadreieck in Bochum, © Tourismus NRW e.V.

Bier­spe­ci­a­li­tei­ten uit Noor­drijn-West­fa­len

lees meer
Gouden potten, © Dominik Ketz, Tourismus NRW e.V.

Cu­li­nai­re am­bas­sa­deurs

lees meer
Getreidefeld auf der Genussroute, © Münsterland e.V.

Ge­nots­rou­tes door Noor­drijn-West­fa­len

lees meer