Das Dortmunder U, © Hannes Woidich

Dort­mun­der U

Dort­mund

cen­trum voor kunst en cre­a­ti­vi­teit

Het Dortmunder U combineert als een cultuurcentrum nieuwe soorten kunst, onderzoek, culturele vorming en creativiteit. Het is een teken van de normale maar ook structurele verandering in het Ruhrgebied. Als samenwerking tussen de verschillende culturele inrichtingen en organisaties in het U-Turm gebouw ontstaat een programma, dat buiten de grenzen van de stad en de regio bekend is en voor nieuwe impulsen zorgt. Er kunnen tentoonstellingen, filmprogramma’s, workshops, voorlezingen, gesprekken, concerten, clubavonden, video- en klankkunst evenals evenementenformaten worden bekeken.

In het "U" werken onder andere het Museum Ostwall, de Hartware MedienKunstVerein, het cultureel bureau van de stad Dortmund, de hogeschool Dortmund, de technische universiteit Dortmund, het european centre for creative economy (ecce), de Verein Kino im U e.V., die het RWE Forum exploiteert en de panUrama GmbH, verantwoordelijk voor de gastronomie in het gebouw. Dortmunder U – centrum voor kunst en creativiteit.

Kaart van NRW

Impressies & video's

Jouw inspiratie: jouw NRW in prenten

Dortmunder U Nachtansicht, © Hannes Woidich
Dortmunder U, © Hannes Woidich
Das Dortmunder U gilt als kultureller Leuchtturm für die Ruhrregion und Nordrhein-Westfalen, © Hannes Woidich
Dortmunder U, © Hannes Woidich

Meer informatie

Nu ontdekken!

Je hebt een aanvraag

Neem graag direct contact op met »Dortmunder U - Zentrum für Kunst und Kreativität«


Jouw contactgegevens

Ik heb kennis genomen van de gegevensbeschermingsverklaring van Tourismus NRW e.V. en ga ermee akkoord dat de door mij verstrekte gegevens elektronisch worden verzameld en opgeslagen om contact met mij op te kunnen nemen.

Veiligheidsvraag *

Velden met een * zijn verplicht.