"Das Geleucht", Moers, © Leo Thomas

Fo­to­spots


14 span­nen­de plek­jes voor de lief­heb­bers van fo­to­gra­fie

Bijzondere plekjes doen het hart van fotografieliefhebbers sneller kloppen. We trekken de wildernis in, naar romantische kastelen, hoog op terrils en skywalks en midden in bruisende en kleurrijke steden. Als hobby, volledig professioneel of gewoon voor Instagram, neem de camera of smartphone en ontdek 14 unieke fotoplekken in NRW!

Gespoten gevel in Keulen, © Johannes Höhn, artiest Ammar Abo Bakr (Luxor, EGY) & Robin von Gestern (Köln, DEU), CityLeaks 2015

Ur­ban Art in Keu­len


Fo­to­spot 1

De street art-kunstenaars hebben de hele stad in allerlei kleuren gedoopt – opzichtig en legaal, transformeren ze grijs beton in kleurrijke kunstwerken om je aan te vergapen. Vooral de grote muurschilderingen die in het kader van het tweejaarlijkse CityLeaks Urban Art Festival telkens opnieuw worden aangebracht, zijn echte monumenten en toeristenmagneten geworden.
www.cityleaks-festival.de

Hangbrug Kühhude in Schmallenberg, © Leo Thomas

Hang­brug Kue­hhu­de in Sie­gen-Witt­gen­stein


Fo­to­spot 2

Kijk je liever van beneden naar boven of durf je het aan de wankele hangbrug op de Rothaarsteig te beklimmen? Beide perspectieven beloven heel bijzondere foto's en een geweldige natuurervaring – probeer het maar eens! De 40 meter lange hangbrug ligt tot 12 meter boven een klein dal, maar kan ook omzeild worden.
www.sauerland.com

Twee oerossen en een kalf grazen op de weide in het Neandertal Ice Age Game Reserve., © Tourismus NRW e.V.

Wild­park uit de Ijs­tijd in het Ne­an­der­tal


Fo­to­spot 3

Direct naast het Neanderthal Museum heeft zich een dierengemeenschap gevestigd: tarpans, bizons en oerossen leven hier. In het ochtendlicht, wanneer de mist zich langzaam over de weilanden verspreidt, creëert de sfeer een heel bijzondere stemming.
www.wildgehege-neandertal.de

Kasteel Loersfeld in de Rhein-Erft-kring, © Tourismus NRW e.V.

Kas­teel Loers­feld in de Rhein-Erft-kring


Fo­to­spot 4

Een sprookjesachtig decor: kasteel Loersfeld in Kerpen bij Keulen is een van de mooiste domeinen van het hele land. Neem je camera en laat je betoveren door de unieke sfeer op deze plek.

Een opmerking voor fijnproevers: het kasteel herbergt een gastronomisch restaurant dat tot de beste 100 restaurants van Duitsland behoort.
www.rhein-erft-tourismus.de

Holsteiner Treppen Wuppertal Häuserwand, © Tourismus NRW e.V.

Hol­stei­ner trap in Wup­per­tal


Fo­to­spot 5

112 treden in 112 kleuren met 112 termen: De Holsteiner trap in Wuppertal is een uniek kunstwerk en wereldberoemd. Ontdek compleet nieuwe perspectieven op de trap en speel met de felle kleuren voor je volgende Insta-post.
www.facebook.com/pages/Holsteiner-Treppe

Oude gebouwen Bonn, © Johannes Höhn

His­to­ri­sche ge­bou­wen in Bonn


Fo­to­spot 6

In de wijken van de voormalige federale hoofdstad kan men tijdens een wandeling door de stad prachtige oude gebouwen ontdekken: imposante gebouwen uit de Wilhelmijnse periode in de binnenstad, in het noordelijk gelegen historisch centrum omzomen kleine huizen uit verschillende tijdperken de geplaveide straten. In het voorjaar is er ook een heel bijzonder natuurverschijnsel in het oude historisch centrum van Bonn: dan veranderen ontelbare kerselaren de straten in een zee van roze bloesems.
www.bonn.de

Kattenstenen Eifel, © Johannes Höhn

De “Kat­zen­stei­ne“ in de Ei­fel


Fo­to­spot 7

In het bos van Mechernich kan men een fascinerend natuurspektakel ontdekken: De “Katzensteine“ vertegenwoordigen 220 miljoen jaar geschiedenis van de aarde en zorgen met hun unieke rotsformaties en lagen voor een heel bijzonder beeld. Een ongeveer acht kilometer lange rondwandeling biedt verschillende perspectieven op de rode zandsteenrotsen.
www.eifel.info

De Wehrhahn-lijn toont de diepgewortelde liefde voor kunst in Düsseldorf., © Jörg Hempel

Wehr­hahn­li­nie in Düs­sel­dorf


Fo­to­spot 8

“Volgende halte: Graf-Adolf-Platz!“ Op de Wehrhahn-lijn in Düsseldorf is het wachten op de volgende metro gegarandeerd niet saai. Zes stations op de lijn zijn ontworpen door kunstenaars en ontwerpers en maken indruk met werken uit de domeinen videokunst, beeldende kunst en beeldhouwkunst.
www.wehrhahnlinie-duesseldorf.de

Flamingos im Zwillbrocker Venn, © Biologische Station Zwillbrocker Venn

Fla­min­go‘s in het Mün­ster­land


Fo­to­spot 9

Men moet hier een beetje geduld hebben en langzaam en rustig lopen – dan krijgt men gegarandeerd de roze flamingo's in het Zwillbrocker Venn in het Münsterland voor de lens. De exotische dieren kan men hier van maart tot juli en, als het broeden succesvol is, tot september observeren. Een unieke natuurbelevenis!
www.muensterland.com

De Aggertalsperre in het Bergisches Land, © Johannes Höhn

Ag­ger­tal­stuw­dam in het Ber­gis­ches Land


Fo­to­spot 10

Diep in het dal rust het meer, bomen spiegelen zich op het oppervlak en wilde ganzen strijken voor een korte rustpauze op het water neer. De natuur lijkt op een schilderij. Druk nu gewoon op de ontspanner en leg de momentopname van het landschap vast.
www.bergisches-wanderland.de

Slakkenberg Rheinpreußen bij Moers, © Johannes Höhn

Das Ge­leucht


Fo­to­spot 11

Hoog daarboven, op de terril van Rheinpreußen in Moers, staat een gloeiende mijnwerkerslamp. Overdag, kort na zonsondergang, tijdens het blauwe uur of 's nachts, het imposante oriëntatiepunt is altijd een uniek fotomotief.
www.das-geleucht.de

Sequoiafarm Niederrhein, © Johannes Höhn

Se­quoia­farm aan de Nie­der­r­hein


Fo­to­spot 12

Kijk eens omhoog! Zie je de hemel tussen de mammoetbomen? In de Sequoia Farm aan de Niederrhein zijn de oeroude bomen de sterren voor de camera. Zo ontstaan hele nieuwe perspectieven!
www.naturpark-msn.de

Bruchhauser stenen sauerland, © Johannes Höhn

Bruch­hau­ser Stei­ne


Fo­to­spot 13

Heel vroeg in de ochtend of bij zonsopgang, 's avonds bij zonsondergang of tijdens het blauwe uur – de Bruchhauser Steine in het Sauerland bieden een adembenemend vergezicht over de streek – en daarnaast zijn er wandelingen langs verschillende themapaden en een korte klim naar het hoogste punt van het natuurmonument.

Zijaanzicht van het uitkijkplatform Biggeblick in het Sauerland, © Tourismus NRW e.V.

Big­ge­blick in het Sau­er­land


Fo­to­spot 14

Vanaf de skywalk boven de Biggesee kan men het Sauerland van bovenaf bekijken – en komt men een beetje dichter bij de hemel. Ook 's avonds is de Biggeblick een mooi fotomoment. Dan is het platform verlicht en schittert het in wit en blauw licht.

  • Toegankelijke sculptuur op de slakkenberg Rheinpreußen boven Moers gelegen, © Johannes Höhn
    Gartenanlage im Sonnenuntergang auf Schloss Loersfeld im Rhein-Erft-Kreis, © Tourismus NRW e.V.
    Kühhude hangbrug aan de Rothaarsteig in Siegen-Wittgenstein Buitenaanzicht, © Tourismus NRW e.V.
  • Aggertalsperre, © @micha.loewe
    Holsteiner Treppe in Wuppertal, © Tourismus NRW e.V.
    Uitzicht op de vloer van het uitkijkplatform Biggeblick in het Sauerland, © Tourismus NRW e.V.

Nog meer ver­ras­sin­gen?

Hier zijn nog en­ke­le rei­sidee­ën.

Altijd op zoek naar unieke plekken en dol op iets bijzonders? Of het nu gaat om unieke restaurantervaringen, verrassende plekken voor fotoliefhebbers, wandelroutes met boerderijcafé-garantie of kamperen & glamping midden in de natuur – hier zijn meer reisideeën buiten de gebaande paden.