Galerie im Kunstmuseum Pablo Picasso Münster, © Joachim Busch

Kunst­mu­se­um Pa­blo Pi­cas­so in Mün­ster

Mün­ster

Het Kunst­mu­se­um Pa­blo Pi­cas­so Mün­ster is het eer­ste en eni­ge Pi­cas­so-mu­se­um in Duits­land. In het on­der mo­nu­men­ten­zorg val­len­de ge­bouw in het ou­de cen­trum zijn meer dan 800 li­tho­gra­fie­ën van Pi­cas­so te vin­den en in zijn ver­bin­ding is het een unie­ke ver­za­me­ling we­reld­wijd.

Het in 2000 geopende Kunstmuseum Pablo Picasso in Münster geldt, ondanks zijn jonge leeftijd, als trekpleister voor Picasso-fans uit de hele wereld. De verzameling levert een omvangrijk kijkje in de lithografische werken van de kunstenaar - tot op een enkel werk na bevat het de complete lithografische collectie van de wereldberoemde Spaanse kunstenaar. Daarin bevinden zich ook tussentoestanden en proefdrukken, die de bezoekers de afloop van de kunstzinnige productieprocessen van Picasso duidelijk maken.

Het eerste en tot nu toe unieke Picasso-museum in Duitsland presenteert op een oppervlak van ongeveer 600 m² een regelmatig wisselende tentoonstelling rondom Picasso, zijn tijdgenoten en kunstvrienden. Met steeds weer andere aspecten en segmenten van de omvangrijke verzameling gaat het museum zo altijd op nieuwe thematische punten in en brengt zo op verschillende manieren de kunstenaar Picasso dicht bij het publiek.

Het Kunstmuseum ligt aan de Picassoplatz in de Königsstraße, de voorheen voornaamste straat van het oude centrum. De tentoonstellingsruimtes bevinden zich in twee historische gebouwen. De van 1784 tot 1788 gebouwde Druffel'sche Hof is een van de meest belangrijke bouwwerken van het classicisme van de stad. Voor het museum werd het aan het einde van de jaren 90 van de vorige eeuw met de ernaast gelegen Hensenbau verbonden. Achter de hoogwaardig gerenoveerde gevels van de twee huizen verbergt zich nu het architectonisch hoogwaardige gezamenlijke complex van het Picasso Museum.

In zijn ruimtes heeft het museum tegenwoordig meer dan 800 grafische werken van Pablo Picasso, waarvan de meesten afkomstig zijn uit de Huizinga-verzameling. Door de moderne ombouw van de huizen is het Kunstmuseum Pablo Picasso ook toegankelijk voor mensen met en lichamelijke beperking.

Kaart van NRW

Impressies & video's

Jouw inspiratie: jouw NRW in prenten

Picasso Platz in Münster, © Presseamt Stadt Münster Bernhart Fischer
Das Kunstmuseum Pablo Picasso be her bergt mit über 800 Li tho gra fen Pi cas sos ei ne welt weit ein ma li ge Samm lung, © Joachim Busch
Kunstmuseum Pablo Picasso, Außenansicht Eingang, © Joachim Busch
Galerie im Kunstmuseum Pablo Picasso Münster, © Joachim Busch
Kunstmuseum Pablo Picasso, Ausstellungsrundgang, © Kunstmuseum Pablo Picasso
Kunstmuseum Pablo Picasso, Führung durch das Museum, © Kunstmuseum Pablo Picasso, Foto: Micha Richter
Kunstmuseum Pablo Picasso, Rückseite des Museums, © Kunstmuseum Pablo Picasso

Meer informatie

Nu ontdekken!

Prijzen

Volwassenen: vanaf € 12,00

Contact

Kunstmuseum Pablo Picasso Münster
Picassoplatz 1
48143 Münster

Heenreis

per Google Maps

Openingstijden

Dinsdag 10:00 - 18:00 uur
Woensdag 10:00 - 18:00 uur
Donderdag 10:00 - 18:00 uur
Vrijdag 10:00 - 18:00 uur
Zaterdag 10:00 - 18:00 uur
Zondag 10:00 - 18:00 uur

Je hebt een aanvraag

Neem graag direct contact op met »Kunstmuseum Pablo Picasso Münster«


Jouw contactgegevens

Ik heb kennis genomen van de gegevensbeschermingsverklaring van Tourismus NRW e.V. en ga ermee akkoord dat de door mij verstrekte gegevens elektronisch worden verzameld en opgeslagen om contact met mij op te kunnen nemen.

Veiligheidsvraag *

Velden met een * zijn verplicht.