Peter Paul Rubens Die Himmelfahrt Mariae hängt direkt neben dem Werk Erdtuch des ghanaischen Bildhauers El Anatsui, © Stefan Müller

Kunst­pa­last in Düs­sel­dorf

Düs­sel­dorf

De ruim­tes to­nen gra­fi­sche kost­baar­he­den, schil­de­rij­en uit meer­de­re eeu­wen, kost­baar­he­den van de Düs­sel­dorf­se Ma­ler­schu­le, ico­nen uit de ge­schie­de­nis van de fo­to­gra­fie of uit­ste­ken­de stuk­ken uit am­bacht- en de­sign­kunst even­als be­lang­rij­ke glas­kunst. In­druk­wek­ken­de sculp­tu­ren zul­len de be­zoe­ker ver­steld doen staan. Mu­ziek­lief­heb­bers ko­men aan hun trek­ken in de ka­mer-con­cert­zaal.

Wie het Kunstpalast in Düsseldorf betreedt, staat middenin een rijk gevulde schatkamer aan kunsten. De verzameling weet te overtuigen met zijn diversiteit en kwaliteit. Zes speerpunten kunnen worden vastgesteld in het Kunstpalast, een levendig huis van de kunst, dat gesitueerd is tussen Rijn en Hofgarten.

Schilderijen uit de tijd tussen de 15e en 21e eeuw zijn net zo een deel van als de 90.000 bladen, tekeningen en printgrafieken van de grafische verzameling. Kostbare sculpturen, meubelen, kunstambacht en modern design kunnen net zo goed worden ontdekt als de moderne kunst met stukken uit het expressionisme en de ZERO-kunst.

Fotografie is het belangrijkste beeldmedium van de 20e eeuw en toekomstig kunnen bezoekers de geschiedenis van de fotografie en de belangrijkste posities en stromingen hier ontdekken. De verzameling met rond 3.500 hoogwaardige afdrukken is uniek - zowel met het oog op kwalitatieve aspecten alsook met het oog op de omvang.

Het Glasmuseum Hentrich geldt als de meest omvangrijke glasverzameling op het Europese continent met voorwerpen uit het oude Egypte tot en met het huidige moderne studioglas.

Aan de wanden kunnen de gasten belangrijke stukken van beroemde schilders uit de verschillende eeuwen zoals Peter Paul Rubens, Angelika Kauffmann of Casper David Friedrich bewonderen. Sculpturen van Frank Xaver Messerschmidt staan naast de busten van Johann Gottfried Schadow, diens meest beroemde werk waarschijnlijk het Quadriga op het Brandenburger Tor is. De bronzen van Auguste Rodin maar ook de stukken van Gerhard Richter, om maar een paar beroemdheden te noemen, die in het Kunstpalast zijn vertegenwoordig met hun werken.

Maar niet alleen de kunstliefhebbers komen hier aan hun trekken: Het Kunstpalast organiseert muzikale evenementen in de Robert-Schumann-Saal, een geïntegreerde kamermuziekzaal voor grote concerten, meeslepende cabaretshows of adembenemende bühnekunst.

Kaart van NRW

Impressies & video's

Jouw inspiratie: jouw NRW in prenten

Het kunstpalast maakt indruk met zijn architectuur en centrale ligging. Het is gelegen aan de Ehrenhof, © Anne Orthen
Peter Paul Rubens Die Himmelfahrt Mariae hangt vlak naast het werk Erdtuch van de Ghanese beeldhouwer El Anatsui, © Stefan Müller
Gasten ontdekken internationale kunstschatten in de nieuwe collectiepresentatie, © Anne Orthen
Kinderen voelen zich meteen thuis in het Rhino Palace, © Anne Orthen

Meer informatie

Nu ontdekken!

Contact

Kunstpalast
Ehrenhof 4-5
40479 Düsseldorf

Heenreis

per Google Maps

Openingstijden

Dinsdag 11:00 - 18:00 uur
Woensdag 11:00 - 18:00 uur
Donderdag 11:00 - 21:00 uur
Vrijdag 11:00 - 18:00 uur
Zaterdag 11:00 - 18:00 uur
Zondag 11:00 - 18:00 uur

Je hebt een aanvraag

Neem graag direct contact op met »Kunstpalast«


Jouw contactgegevens

Ik heb kennis genomen van de gegevensbeschermingsverklaring van Tourismus NRW e.V. en ga ermee akkoord dat de door mij verstrekte gegevens elektronisch worden verzameld en opgeslagen om contact met mij op te kunnen nemen.

Veiligheidsvraag *

Velden met een * zijn verplicht.