K21 der Kunstsammlung NRW, © Düsseldorf Tourismus GmbH, Max Wallasch

Kunst­samm­lung NRW in Düs­sel­dorf

Düs­sel­dorf

In Düs­sel­dorf to­nen de ten­toon­stel­lingslo­ca­ties K20, K21 en F3 Sch­me­la Haus als 'Ort der Kunst' (plaats van de kunst), 'Ort der Künst­ler' (plaats van de kun­ste­naars) en 'Ort der Dis­kus­si­on' (plaats van dis­cus­sie) stuk­ken uit het Mo­der­nis­me en he­den­daag­se kunst. Het K21 in het Stän­de­haus biedt voor­al ruim­te voor wis­se­len­de ten­toon­stel­lin­gen.

Oorsprong van de Kunstsammlung NRW in Düsseldorf was de aankoop van 88 stukken van Paul Klees, die tot de tijd dat de Nationaalsocialisten in 1933 de macht overnamen op slechts enkele meters van de Kunstakademie Düsseldorf heeft onderwezen. Tegenwoordig is de Kunstsammlung NRW uitgegroeid tot een huis met drie vestigingen, dat kunst toont op een oppervlak van ruim 10.000 m². Met een indrukwekkende verzameling van stukken van het modernisme, waaronder afbeeldingen van Pablo Picasso, Henri Matisse, Wassily Kandinsky en Pieter Mondriaan, mag zich de galerie, die eigendom is van de deelstaat Noordrijn-Westfalen, tot de meest gerenommeerde collecties van moderne kunst scharen. 

Het K20 aan de Grabbeplatz biedt als “Ort der Kunst” (Plaats van de kunst) een vaste verzameling van kunstwerken. Hier kan men in de grote zaal onder andere de Amerikaanse kunst van na 1945, waaronder stukken van Andy Warhol, Robert Rauschenberg, Donald Judd, Jasper Johns en Frank Stella bewonderen. In het middelpunt: Het wereldberoemde stuk “Number 32” van Jackson Pollock.  Een ander belangrijk onderwerp vormt de hedendaagse kunst met stukken van Gerhard Richter, Tony Cragg, Thomas Schütte, Katharina Fritsch, Imi Knoebel en Joseph Beuys.

Het K21 in het Ständehaus werd in 2002 geopend als tentoonstellingsplek voor moderne kunst. Onder de glazen koepel van de voormalige Noordrijn-Westfaalse provincieraad biedt het als “Ort der Künstler” (Plaats van de kunstenaars) ruimte voor wisselende tentoonstellingen.

Kaart van NRW

Impressies & video's

Jouw inspiratie: jouw NRW in prenten

Kunstsammlung NRW, Außenansicht K21, © Kunstsammlung NRW/Sebastian Drueen
Kunstsammlung NRW, Außenansicht K20, © Kunstsammlung NRW/Sebastian Drueen
Kunstsammlung NRW, Innenansicht K21, © Kunstsammlung NRW/Sebastian Drueen
Kunstsammlung NRW, Innenansicht K20, © Kunstsammlung NRW/Sebastian Drueen

Meer informatie

Nu ontdekken!

Prijzen

Volwassenen: vanaf € 14,00

Contact

Kunstsammlung Nordrhein-Westfalen
Grabbeplatz 5
40213 Düsseldorf

Heenreis

per Google Maps

Openingstijden

Dinsdag 11:00 - 18:00 uur
Woensdag 11:00 - 18:00 uur
Donderdag 11:00 - 18:00 uur
Vrijdag 11:00 - 18:00 uur
Zaterdag 11:00 - 18:00 uur
Zondag 11:00 - 18:00 uur
Vakantie 11:00 - 18:00 uur

Elke eerste woensdag van de maand zijn K20 en K21 open tot 22.00 uur voor KPMG-Kunstabend. De toegang is gratis vanaf 18.00 uur.

De Kunstsammlung NRW is gesloten op 24, 25 en 31 december.
 

Je hebt een aanvraag

Neem graag direct contact op met »Kunstsammlung Nordrhein-Westfalen«


Jouw contactgegevens

Ik heb kennis genomen van de gegevensbeschermingsverklaring van Tourismus NRW e.V. en ga ermee akkoord dat de door mij verstrekte gegevens elektronisch worden verzameld en opgeslagen om contact met mij op te kunnen nemen.

Veiligheidsvraag *

Velden met een * zijn verplicht.