Fichtenflitzer, © Pano GmbH
Fichtenflitzer, © Pano GmbH

Pa­no­ra­ma­park en Wild­park Sau­er­land

Die­ren be­kij­ken, een zo­mer-ro­der­baan en klim­ple­zier in het Rot­haar­ge­berg­te

Die­ren be­kij­ken, een zo­mer-ro­der­baan en klim­ple­zier in het Rot­haar­ge­berg­te: Het at­trac­tie­park in het Sau­er­land biedt ac­tie­rijk vrije­tijds­ple­zier voor fa­mi­lies met kin­de­ren.

Dieren beleven in combinatie met plezier en actie - dat zijn de ingrediënten die het Panoramapark biedt. Het attractiepark in het Sauerland biedt een concept, dat educatie en spannende natuurbelevenissen combineert met attracties. Terwijl de jonge parkbezoekers de “Vulkaan” bestijgen, op de speelburchten klimmen of op het mega-springkussen springen, verbeteren en stimuleren zij ook nog eens hun motorische vaardigheden, het evenwicht en hun bewegingsvaardigheden. De power-paddler (peddelbootjes), het glijbaanparadijs en de “Fichtenflitzer”, de zomer-rodelbaan van het Panoramapark, zorgen voor nog meer bewegingsrijke actie.

De bijzonderheid van het attractiepark, dat zich midden in het Rothaargebergte bevindt, zijn de talrijke grote dierenverblijven. Hier kunnen de grote en kleine bezoekers grote en schichtige dieren zoals wolven, bizons, lynxen, rood wild en damherten van dichtbij zien. Bij de kinderboerderij wachten geiten, schapen, konijnen, cavia's & co al op het eten wat de kleine gasten meebrengen. In Pano's Tierschule (Pano's dierenschool) hebben bezoekers de mogelijkheid veel interessante weetjes over de in het park aanwezige dieren te weten te komen. En ook op het wild- en wandelleerpad vinden regelmatig demonstraties plaats, waarbij de bezoeker nog meer over de dieren leert.

De parkgasten kunnen op de kilometerslange wandelpaden van het Panoramapark of op de ligweide weer even bijkomen. Bovendien bevindt er zich een kleine snackbar bij het meertje wat bij het park hoort. En alsof dat nog niet genoeg is, kunnen de bezoekers ook gebruik maken van één van de vele barbecueplekken en -hutten.


Openingstijden:
April – oktober: 10.00 – 17.00 uur
Tijdens de vakantieperiode in Noordrijn-Westfalen: 10.00 – 18.00 uur

Kaart van NRW

Impressies & video's

Jouw inspiratie: jouw NRW in prenten

Wellenreiter, © Pano GmbH
Wichteldorf, © Pano GmbH
Sika 22 (3), © Pano GmbH
Pano Express

Meer informatie

Nu ontdekken!

Je hebt een aanvraag

Neem graag direct contact op met »PanoramaPark Sauerland Wildpark«


Jouw contactgegevens

Ik heb kennis genomen van de gegevensbeschermingsverklaring van Tourismus NRW e.V. en ga ermee akkoord dat de door mij verstrekte gegevens elektronisch worden verzameld en opgeslagen om contact met mij op te kunnen nemen.

Veiligheidsvraag *

Velden met een * zijn verplicht.