Fahrt auf der Black Mamba, © Kape Schmidt

Phan­ta­sia­land Brühl

Neem een duik in de phan­tas­ti­sche at­trac­tie­park-the­ma­we­rel­den

Uniek voor Phan­ta­sia­land: Afri­ka, Chi­na, Mexi­co en Ber­lijn ont­moe­ten Mys­tery en Fan­ta­sy! Ze­ven the­ma-we­rel­den bie­den een avon­tuur­lij­ke reis met acht­ba­nen, wild­wa­ter­ba­nen & co.

Wat in 1967 in het Noordrijn-Westfaalse Brühl bij Keulen begon als marionettentheater met een paar bootjes, is tegenwoordig een attractiepark dat zijn weerga niet kent. Phantasialand trekt jaarlijks rond 1,75 miljoen bezoekers en behoort daardoor tot één van de populairste attractieparken in Europa. Op in totaal 28 hectare kunnen de bezoekers genieten van zeven verschillende, liefdevol en met oog voor detail vormgegeven themawerelden.

De dappere bezoekers worden in de Fantasy-wereld opgewacht door de fantastische attracties van Wuze Town: In de publiekstrekkers Winja's Fear and Force veranderen de gasten meermaals van richting en belevende een spannende rit. Met de Würmling Express gaat de bezoeker op een grote ontdekkingstocht over de Mondsee. En in het Wuze Town Kinderland beleven ook de kleinste gasten spannende avonturen.

In de themawereld Deep in Africa hebben we een verder highlight te bieden: De Black Mamba met zijn loopings, kurkentrekkers en schroeven behoort niet voor niets tot één van de belangrijkste attracties in Phantasialand.

De gasten beleven in de themawereld Berlijn een ontspannende verstrooiing waarbij ze een reis maken naar het Berlijn tijdens de eeuwwisseling rond 1900. In Mexico wordt vervolgens weer voor actierijk plezier gezorgd: De Chiapas Wasserbahn en de Tikal freefall-tower zorgen bij groot en klein voor veel enthousiasme. Een tweede wildwaterbaan zorgt met River Quest in de Mystery-wereld voor spannend vertier. In China Town kunnen de gasten tussen de pagoden en prachtige paleizen nog een keer ontspannen na de spannende belevenissen.

De themawereld Rookburgh is de ideale plek voor avonturiers en luchtvaartliefhebbers. Een revolutionaire vliegmachine, de Flying Launch Coaster F.L.Y. en een wereldwijd uniek themahotel, met overnachtingen in luchtvaartcabines, doen de harten van de bezoekers overdag en 's nachts sneller kloppen.

Met een geslaagde mix van actierijke rides en liefdevol vormgegeven attracties evenals speciale attracties voor kinderen zorgt Phantasialand voor enthousiasme bij jong en oud. Prima Life-Entertainment, culinaire hoogstandjes in verschillende thema-restaurants en overnachtings- en vergadermogelijkheden, die eveneens geïntegreerd zijn in de thema-werelden, ronden het geheel af en zorgen ervoor dat Phantasialand één van de populairste attractieparken van Noordrijn-Westfalen is.


Openingstijden:
Eind maart – oktober: 9.00 – 18.00 uur
Phantasialand Wintertraum: Eind november – midden januari: 11.00 – 20.00 uur

Kaart van NRW

Impressies & video's

Jouw inspiratie: jouw NRW in prenten

Phantasialand Rookburgh Hotel Charles Lindbergh, © Phantasialand, Nicole Zimmermann
Die Wasserbahn Chiapas, © Phantasialand Schmidt-Löffelhardt & Co.KG
Fahrt auf der Black Mamba, © Kape Schmidt
Aussicht auf Mystery Castle, © Phantasialand Schmidt-Löffelhardt & Co.KG

Meer informatie

Nu ontdekken!

Je hebt een aanvraag

Neem graag direct contact op met »Phantasialand«


Jouw contactgegevens

Ik heb kennis genomen van de gegevensbeschermingsverklaring van Tourismus NRW e.V. en ga ermee akkoord dat de door mij verstrekte gegevens elektronisch worden verzameld en opgeslagen om contact met mij op te kunnen nemen.

Veiligheidsvraag *

Velden met een * zijn verplicht.