©
Blick auf die Piste in der Skihalle Neuss, © Foto: allrounder.de

Skihalle Neuss - plezier op de piste van de Neusser gletsjer


Niederrhein biedt de beste (winter-)sport voorwaarden

Skiën, snowboarden, klimmen of golfen: bij de “Neusser gletsjer” kun je het hele jaar door genieten van wintersport In de zomermaanden heb je ook nog de mogelijkheid tot sport en plezier.

Het maakt niet uit, hoe warm het is: aan de Niederrhein ligt er altijd sneeuw. In de skihal in Neuss kunnen fervente wintersportliefhebbers, van beginners tot gevorderden, gedurende het hele jaar skiën en snowboarden. In de eerste indoor-sneeuwsport-regio van Duitsland zorgen twee sleepliften en een stoeltjeslift voor vier voor een prettige beklimming naar het “Bergstation” van de 300 meter lange en tot wel 100 meter brede poedersneeuwpiste. Snowboarders en free-skiërs kunnen in de zomer ook gebruik maken van een funpark met kickers en rails. Hier bevindt zich een aparte helling voor kinderen en beginners. Wie wil, kan ook deelnemen aan een skicursus. Meer dan 100.000 bezoekers per jaar leren in Neuss skiën of snowboarden.

Sinds september 2011 rondt het 4-sterren superior hotel Fire & Ice het “alpine centrum” aan de Niederrhein af. Het sport- en vergaderhotel beschikt over 79 kamers, waarvan 13 thema-kamers en -suites evenals elf vergaderruimtes. Twee verdere vergaderruimtes liggen in het hoofdgebouw van de skihal.

Klimmen en golfen  

Verschillende outdoor-activiteiten vullen in de zomermaanden het aanbod van de allrounder mountain resorts aan. In de klimtuin met zeven parcours, inclusief speciaal kinderparcours, vindt iedereen een passende uitdaging: Tussen tot wel 14 meter hoge masten bevinden zich 70 afwisselende stations - op drie, vier, zeven en negen meter hoogte.

Sinds mei 2015 bevindt zich rondom het gebouw van de skihal het 3000 vierkante meter grote “allrounder almgolf”-terrein. Het terrein biedt 18 banen van kunstgras met een lengte van tot wel 35 meter. De greens zorgen met heuvels en dalen en een geïntegreerde Alpenland-scène met beekjes, bronnen, melkkannen evenals dieren voor een boel te omspelen uitdagingen. Zo slaan golfspelers bijvoorbeeld en balletje om grote stenen, in een raam van houten huisjes of langs kruizen. Bovendien moeten ze ook een nog een draaiend molenrad de baas worden. 's Avonds is de master-course sfeervol verlicht.

Op de fun-course met 12 banen moeten spannende hindernissen worden overwonnen, zoals een liftgondel, een iglo, een grote boomstam evenals een trien, die op een slalompiste lijkt.

delen maar

Impressies & video's


Jouw inspiratie: jouw NRW in prenten

Eisstockschiessen in der Skihalle Neuss, © Foto: allrounder.de
Rodelbahn in der Skihalle Neuss, © Foto: allrounder.de
Snowboardkurs in der Skihalle Neuss, © Foto: allrounder.de
Rodeln mit der Familie in der Skihalle in Neuss, © Foto: allrounder.de
Geländeplan von der Skihalle Neuss, © Foto: allrounder.de
Almgolf an der Skihalle Neuss, © Foto: allrounder.de
Blick in die Skihalle Neuss, © Foto: allrounder.de

Meer informatie


Nu ontdekken!

Je hebt een aanvraag


Neem graag direct contact op met »allrounder mountain resort gmbh & co. kg«


Vraag nu af

Jouw contactgegevens

Velden met een * zijn verplicht.

Passende aanbiedingen


Nu ontdekken!