Blick auf die Piste in der Skihalle Neuss, © Foto: allrounder.de

Ski­hal­le Neuss - ple­zier op de pis­te van de Neus­ser glet­sjer

Nie­der­r­hein biedt de bes­te (win­ter-)sport voor­waar­den

Ski­ën, snow­boar­den, klim­men of gol­fen: bij de “Neus­ser glet­sjer” kun je het he­le jaar door ge­nie­ten van win­ter­sport In de zo­mer­maan­den heb je ook nog de mo­ge­lijk­heid tot sport en ple­zier.

Het maakt niet uit, hoe warm het is: aan de Niederrhein ligt er altijd sneeuw. In de skihal in Neuss kunnen fervente wintersportliefhebbers, van beginners tot gevorderden, gedurende het hele jaar skiën en snowboarden. In de eerste indoor-sneeuwsport-regio van Duitsland zorgen twee sleepliften en een stoeltjeslift voor vier voor een prettige beklimming naar het “Bergstation” van de 300 meter lange en tot wel 100 meter brede poedersneeuwpiste. Snowboarders en free-skiërs kunnen in de zomer ook gebruik maken van een funpark met kickers en rails. Hier bevindt zich een aparte helling voor kinderen en beginners. Wie wil, kan ook deelnemen aan een skicursus. Meer dan 100.000 bezoekers per jaar leren in Neuss skiën of snowboarden.

Sinds september 2011 rondt het 4-sterren superior hotel Fire & Ice het “alpine centrum” aan de Niederrhein af. Het sport- en vergaderhotel beschikt over 79 kamers, waarvan 13 thema-kamers en -suites evenals elf vergaderruimtes. Twee verdere vergaderruimtes liggen in het hoofdgebouw van de skihal. Vanaf 2019 kunnen bezoekers voor hun overnachting bovendien vanuit 22 boomhutten kiezen. Of met terras, sauna of jacuzzi - elke boomhut heeft een bijzondere extra.

Klimmen en golfen  

Verschillende outdoor-activiteiten in het „Alpenpark Neuss“ vullen in de zomermaanden het aanbod van de allrounder mountain resorts aan. In de klimtuin met zeven parcours, inclusief speciaal kinderparcours, vindt iedereen een passende uitdaging: Tussen tot wel 14 meter hoge masten bevinden zich 70 afwisselende stations - op drie, vier, zeven en negen meter hoogte.

Sinds mei 2015 bevindt zich rondom het gebouw van de skihal het 3000 vierkante meter grote “allrounder almgolf”-terrein. Het terrein biedt 18 banen van kunstgras met een lengte van tot wel 35 meter. De greens zorgen met heuvels en dalen en een geïntegreerde Alpenland-scène met beekjes, bronnen, melkkannen evenals dieren voor een boel te omspelen uitdagingen. Zo slaan golfspelers bijvoorbeeld en balletje om grote stenen, in een raam van houten huisjes of langs kruizen. Bovendien moeten ze ook een nog een draaiend molenrad de baas worden. 's Avonds is de master-course sfeervol verlicht.

Op de fun-course met 12 banen moeten spannende hindernissen worden overwonnen, zoals een liftgondel, een iglo, een grote boomstam evenals een trien, die op een slalompiste lijkt.

Op de in 2017 geopende FunVoetbal-plaats gaat het om doelpunten: Doel is het, met zo min mogelijk doeltrappen 14 speelstations zoals spelerstunnel, directe afname of doeltraining af te ronden. Op een oppervlak van 15.000 m² kunnen kinderen en volwassenen een vrije trap nemen, een doelman-aftrap te plaatsen of een volley te maken. Het parcours kan worden bedwongen in teamverband of door individuele spelers.

Kaart van NRW

Impressies & video's

Jouw inspiratie: jouw NRW in prenten

baumchalets-alpenpark-neuss, © Alpenpark Neuss
funfussball-alpenpark-neuss, © Alpenpark Neuss
salzburger-alm-biergarten-liegestuehle-alpenpark-neuss, © Alpenpark Neuss
salzburger-hochalm-alpenpark-neuss, © Alpenpark Neuss
Almgolf an der Skihalle Neuss, © Foto: allrounder.de
sauna-hotel-fire-ice-alpenpark-neuss, © Alpenpark Neuss
themensuite-alpengluehn-hotel-fire-ice, © Alpenpark Neuss
Geländeplan von der Skihalle Neuss, © Foto: allrounder.de

Meer informatie

Nu ontdekken!

Je hebt een aanvraag

Neem graag direct contact op met »Alpenpark Neuss«


Jouw contactgegevens

Ik heb kennis genomen van de gegevensbeschermingsverklaring van Tourismus NRW e.V. en ga ermee akkoord dat de door mij verstrekte gegevens elektronisch worden verzameld en opgeslagen om contact met mij op te kunnen nemen.

Veiligheidsvraag *

Velden met een * zijn verplicht.