Skulpturenpfade im Kreis Mettmann Kunstwege, © Stadt Heiligenhaus

Op de weg van de kunst door het Ne­an­der­land

Sculp­tu­ren­pa­den en kuns­t­rou­tes in het dis­trict Mett­mann

Of het om de sil­hou­et­ten van het Ne­an­der­thal of om dier­lij­ke mu­tan­ten gaat - in het dis­trict Mett­mann kan men veel kunst­wer­ken in open­ba­re ruim­tes be­kij­ken.

Of het om de silhouetten van het Neanderthal of om dierlijke mutanten gaat - in het Neanderland kan men veel kunstwerken in openbare ruimtes bekijken. Meerdere kleine en grote wandelingen en wandelroutes in het district Mettmann nodigen regelrecht uit, deze te ontdekken.

In het wereldberoemde Neanderthal kunnen wandelaars zich begeven op een zoektocht naar de “Sporen van de mens”. De 1,2 kilometer lange rond lopende weg lopen langs de werken van elf kunstenaars, die zich allemaal bezig hebben gehouden met het spanningsveld mens en natuur. Wie meer over de achtergrond wil weten, kan gebruik maken van een audioguide. Met hoofdtelefoon kan men naar interviews van de kunstenaars luisteren, die hun kunstwerken presenteren. De hoofdtelefoons zijn onder andere verkrijgbaar aan de kassa van het Neanderthal-Museum.

In het zuiden van het Neanderland loopt het kunst- en sculpturenpad “Van mensenhand” van Mettmann nach Wülfrath. Hier kan men zes sculpturen ontdekken, waarvan er drie in het stadsbos van Mettmann staan. In Hilden loopt het ongeveer vier kilometer lange “Pad der sculpturen” niet alleen voorbij aan 13 sculpturen, maar het loopt ook nog eens door de complete binnenstad.

Nauw contact met hedendaagse kunst

In het noorden van het Neanderland kunnen wandelaars in de boekenstad Velbert-Langenberg in nauw contact met de kunst treden. In Heiligenhaus vindt men kunst rondom het museum Abtsküche. En in Ratingen vormt de kunstweg “Sculpturele verschijningen” met zijn tien etappes een route door het gehele stedelijk gebied. De “Sculpturele verschijningen” vindt men hierbij van de stadrand van Düsseldorf in het westen tot aan het Angertal in het oosten met zijn nabijheid tot het bedevaartsoord van de Mariendom in Velbert-Neviges en het Neanderthal. De uiteenzetting met het landschap is het bindende element van de buiten staande sculpturen.

Meer informatie over de diverse routes vindt u in de beleveniskaarten, die verkrijgbaar zijn voor de steden Erkrath, Haan, Heiligenhaus, Hilden, Mettmann, Ratingen, Velbert en Wülfrath.

Kaart van NRW

Overzicht van de tocht

Info, gegevens & verloop van de tocht

Google Maps wordt hier weergegeven. Als Google Maps wordt geaccepteerd, worden de gegevens doorgestuurd naar Google Maps.

Accepteer Google Maps
Lengte van de route in km
1
Duur in dagen
-
Loop-/fietsduur in uren
-

Hoogste punt in meter
-
Hoogtemeters omhoog
-
Hoogtemeters omlaag
-
Tour Level
Moeilijkheidsgraad
licht
  • Rondtocht
  • Geschikt voor families
  • Geschikt voor rolstoelgebruikers

Impressies & video's

Jouw inspiratie: jouw NRW in prenten

Skulpturenpfade im Kreis Mettmann Kunstwege, © Stadt Heiligenhaus

Meer informatie

Nu ontdekken!

Je hebt een aanvraag

Neem graag direct contact op met »Das Neanderland - Kreis Mettmann«


Jouw contactgegevens

Ik heb kennis genomen van de gegevensbeschermingsverklaring van Tourismus NRW e.V. en ga ermee akkoord dat de door mij verstrekte gegevens elektronisch worden verzameld en opgeslagen om contact met mij op te kunnen nemen.

Veiligheidsvraag *

Velden met een * zijn verplicht.