Ausblick auf das Schloss Benrath, © Stiftung Schloss und Park Benrath

Slot Ben­rath Düs­sel­dorf

Prach­tig ge­bouw met land­huis, jacht­park vij­vers en ka­na­len

Düs­sel­dorf kan niet al­leen pom­peus op de Kö: Slot Ben­rath geldt als het be­lang­rijk­ste, ar­chi­tec­to­nisch com­ple­te kunst­werk van de hoofd­stad van de deel­staat. El­ke ruim­te in het slot is ge­kop­peld aan een tuin­ruim­te van de gro­te tuin. Het in­druk­wek­ken­de slot­park is een trek­pleis­ter voor on­der­hou­den­de eve­ne­men­ten.

Het slot Benrath met zijn landhuis, het jachtpark, de vijvers en kanalen geldt als belangrijkste, architectonisch complete kunstwerk van Düsseldorf. Het slot in het zuiden van Düsseldorf presenteert zich tegenwoordig nog net zo, als het in 1775 in opdracht van de keurvorst Karl Theodoor van Beieren en door bouwmeester Nicolas de Pigage werd gepland en gebouwd.

Tijdens de planning van het slot met zijn ruime tuinen en lanen werd iedere ruimte in het slot gekoppeld aan een tuinruimte van de grote tuin. Zo heeft de Engelse tuin met zijn zeldzame bomen betrekking op de privéruimte van de keurvorst; de Franse tuin met waterspel en bloemen vindt men terug in de ruimtes van de keurvorstin. Een keukentuin met fruit, groente, kruiden en bloemen voorzag toentertijd de slotkeuken met de nodige ingrediënten en kan ook tegenwoordig nog worden bezocht.

Een uitgestrekt bospark loopt bijna tot aan de oevers van de nabij gelegen Rijn. Het wegennet bestaande uit lanen is streng geometrisch vormgegeven; alle wegen komen stervormig uit in een rondel van een groot gazon. Tegenwoordig bevindt zich in het slot Benrath het Museum für Europäische Gartenkunst. Vooral in de zomer vinden er tal van concerten en andere evenementen plaats in het indrukwekkende slotpark.

Kaart van NRW

Impressies & video's

Jouw inspiratie: jouw NRW in prenten

Das Düsseldorfer Schloss Benrath wurde 1775 erbaut, © Stiftung Schloss und Park Benrath
Schloss Benrath mit Park Sicht aus dem Park, © Düsseldorf Marketing & Tourismus GmbH
Auch eine Orangerie ist Teil vom Gesamtkomplex des Schloss Benrath, © Stiftung Schloss und Park Benrath

Meer informatie

Nu ontdekken!

Contact

Stiftung Schloss und Park Benrath
Benrather Schloßallee 100-106
40597 Düsseldorf
Telefoon: +49 211 8997100
E-mail: info@schloss-benrath.de
Homepage: www.schloss-benrath.de

Heenreis

per Google Maps
Per trein

Openingstijden

Maandag 11:00 - 17:00 uur
Dinsdag 11:00 - 17:00 uur
Vrijdag 14:00 - 17:00 uur
Zaterdag 11:00 - 18:00 uur
Zondag 11:00 - 18:00 uur


Het kasteelpark is het hele jaar door zonder entree toegankelijk voor gasten.

Je hebt een aanvraag

Neem graag direct contact op met »Stiftung Schloss und Park Benrath«


Jouw contactgegevens

Ik heb kennis genomen van de gegevensbeschermingsverklaring van Tourismus NRW e.V. en ga ermee akkoord dat de door mij verstrekte gegevens elektronisch worden verzameld en opgeslagen om contact met mij op te kunnen nemen.

Veiligheidsvraag *

Velden met een * zijn verplicht.