Ausblick auf das Schloss Benrath, © Stiftung Schloss und Park Benrath

Slot Ben­rath Düs­sel­dorf

Prach­tig ge­bouw met land­huis, jacht­park vij­vers en ka­na­len

Düs­sel­dorf kan niet al­leen pom­peus op de Kö: Slot Ben­rath geldt als het be­lang­rijk­ste, ar­chi­tec­to­nisch com­ple­te kunst­werk van de hoofd­stad van de deel­staat. El­ke ruim­te in het slot is ge­kop­peld aan een tuin­ruim­te van de gro­te tuin. Het in­druk­wek­ken­de slot­park is een trek­pleis­ter voor on­der­hou­den­de eve­ne­men­ten.

Het slot Benrath met zijn landhuis, het jachtpark, de vijvers en kanalen geldt als belangrijkste, architectonisch complete kunstwerk van Düsseldorf. Het slot in het zuiden van Düsseldorf presenteert zich tegenwoordig nog net zo, als het in 1775 in opdracht van de keurvorst Karl Theodoor van Beieren en door bouwmeester Nicolas de Pigage werd gepland en gebouwd.

Tijdens de planning van het slot met zijn ruime tuinen en lanen werd iedere ruimte in het slot gekoppeld aan een tuinruimte van de grote tuin. Zo heeft de Engelse tuin met zijn zeldzame bomen betrekking op de privéruimte van de keurvorst; de Franse tuin met waterspel en bloemen vindt men terug in de ruimtes van de keurvorstin. Een keukentuin met fruit, groente, kruiden en bloemen voorzag toentertijd de slotkeuken met de nodige ingrediënten en kan ook tegenwoordig nog worden bezocht.

Een uitgestrekt bospark loopt bijna tot aan de oevers van de nabij gelegen Rijn. Het wegennet bestaande uit lanen is streng geometrisch vormgegeven; alle wegen komen stervormig uit in een rondel van een groot gazon. Tegenwoordig bevindt zich in het slot Benrath het Museum für Europäische Gartenkunst. Vooral in de zomer vinden er tal van concerten en andere evenementen plaats in het indrukwekkende slotpark.

Kaart van NRW

Impressies & video's

Jouw inspiratie: jouw NRW in prenten

Der Rosaton des Schlosses Benrath fällt Besuchenden bereits vom Weg am Schlossweiher auf, © Düsseldorf Tourismus
Im Parterregarten an der Orangerie blühen im Sommer die verschiedensten Blumensorten, © Düsseldorf Tourismus, Foto: U. Otte
Bei regelmäßig stattfindenden Führungen können Gäste auch mehr über das Interior des Schlosses Benrath erfahren, © Düsseldorf Tourismus, Foto: David Young
Die Innenräume des Corps de Logis von Schloss Benrath sind sehenswert. Überall gibt es etwas zu entdecken, © Düsseldorf Tourismus, Foto: David Young

Meer informatie

Nu ontdekken!

Prijzen

Contact

Stiftung Schloss und Park Benrath
Benrather Schloßallee 100-106
40597 Düsseldorf
Telefoon: +49 211 8997100
E-mail: info@schloss-benrath.de
Homepage: https://www.schloss-benrath.de

Heenreis

per Google Maps

Openingstijden

Maandag 11:00 - 17:00 uur
Dinsdag 11:00 - 17:00 uur
Vrijdag 14:00 - 17:00 uur
Zaterdag 11:00 - 18:00 uur
Zondag 11:00 - 18:00 uur


Het kasteelpark is het hele jaar door zonder entree toegankelijk voor gasten.

Je hebt een aanvraag

Neem graag direct contact op met »Stiftung Schloss und Park Benrath«


Jouw contactgegevens

Ik heb kennis genomen van de gegevensbeschermingsverklaring van Tourismus NRW e.V. en ga ermee akkoord dat de door mij verstrekte gegevens elektronisch worden verzameld en opgeslagen om contact met mij op te kunnen nemen.

Veiligheidsvraag *

Velden met een * zijn verplicht.