©
© Stiftung Schloss und Park Benrath

Slot Benrath


Het prachtige gebouw met park van Düsseldorf

Düsseldorf kan niet alleen pompeus op de Kö: Slot Benrath geldt als het belangrijkste, architectonisch complete kunstwerk van de hoofdstad van de deelstaat.

Het slot Benrath met zijn landhuis, het jachtpark, de vijvers en kanalen geldt als belangrijkste, architectonisch complete kunstwerk van Düsseldorf. Het slot in het zuiden van Düsseldorf presenteert zich tegenwoordig nog net zo, als het in 1775 in opdracht van de keurvorst Karl Theodoor van Beieren en door bouwmeester Nicolas de Pigage werd gepland en gebouwd.

Tijdens de planning van het slot met zijn ruime tuinen en lanen werd iedere ruimte in het slot gekoppeld aan een tuinruimte van de grote tuin. Zo heeft de Engelse tuin met zijn zeldzame bomen betrekking op de privéruimte van de keurvorst; de Franse tuin met waterspel en bloemen vindt men terug in de ruimtes van de keurvorstin. Een keukentuin met fruit, groente, kruiden en bloemen voorzag toentertijd de slotkeuken met de nodige ingrediënten en kan ook tegenwoordig nog worden bezocht.

Een uitgestrekt bospark loopt bijna tot aan de oevers van de nabij gelegen Rijn. Het wegennet bestaande uit lanen is streng geometrisch vormgegeven; alle wegen komen stervormig uit in een rondel van een groot gazon. Tegenwoordig bevindt zich in het slot Benrath het Museum für Europäische Gartenkunst. Vooral in de zomer vinden er tal van concerten en andere evenementen plaats in het indrukwekkende slotpark. 

Openingstijden:
Gedurende het gehele jaar geopend van dinsdag tot en met zondag
November tot en met maart: van 11.00 - 17.00 uur
April tot en met oktober: weekdagen van 11.00 - 17.00 uur, weekeinde van 11.00 - 18.00 uur

Kaart van NRW

Impressies & video's


Jouw inspiratie: jouw NRW in prenten

© Stiftung Schloss und Park Benrath
Schloss Benrath mit Park Sicht aus dem Park, © Düsseldorf Marketing & Tourismus GmbH
© Stiftung Schloss und Park Benrath

Meer informatie


Nu ontdekken!

Je hebt een aanvraag


Neem graag direct contact op met »Stiftung Schloss und Park Benrath«


Vraag nu af

Jouw contactgegevens

De gegevens worden niet opgeslagen. Gedetailleerde informatie is te vinden in de Privacy Statement.

Velden met een * zijn verplicht.