©
Schloss Homburg im Winter, © Tourismus NRW e.V

Slot Homburg


Een barok juweel in het Bergisches Land

Van de 11de eeuw tot in de 21ste eeuw: Het slot met grote geschiedenis heeft de bezoekers niet alleen veel te vertellen in het museum.

Slot Homburg is een herkenningsteken van de Oberbergischer Kreis en gelijktijdig een plek met een grote geschiedenis: Het op een bosachtige heuvel bij Nümbrecht gelegen slot werd vermoedelijk in de 13de eeuw gebouwd door Graaf von Sayn als hoogteburcht. Archeologische vondsten duiden echter erop, dat zich reeds rond de 11de eeuw een ronde toren op het toenmalige burchtterrein bevond.

In de 17de en 18de eeuw kreeg het vroeg-middeleeuwse slot door aanvullende bouwsels en moderniseren tenslotte de stijl van een barok slot, dat tegenwoordig voor de charme ervan zorgt. Het opnieuw gerestaureerde slot biedt nu plaats aan het museum van de Oberbergischer Kreis, waar onder andere cultuurhistorische en natuurkundige vaste tentoonstellingen kunnen worden bezocht. Op het terrein van het slot bevindt zich ook een openluchtmuseum, waar de bezoeker een historische zaag- en maalmolen evenals een bakkerij uit de 19de eeuw kunnen bewonderen.

Het barokke slot werd in 2014 uitgebreid met een architectonische aanvulling. De nieuwe foyer, nieuwe heldere tentoonstellingsruimtes en het forum maken het moderne gebruik van het slot nu nog eenvoudiger. Onder het motto “Kultur im Dialog” biedt het nieuwe forum regelmatig ruimte voor evenementen zoals concerten, lezingen of filmopvoeringen maar ook voor huwelijken, feesten en vergaderingen. En ook buiten het gebouw is er nu sprake van een highlight: Voor het landschapshuis werd een gazonlabyrint aangelegd, dat voor nieuwe accenten in de barokke tuin zorgt.

Openingstijden:
April tot en met oktober:
Dinsdag tot en met zondag: van 10.00 tot 18.00 uur, donderdag van 10.00 tot 20.00 uur
November tot en met maart:
Dinsdag tot en met zondag: van 10.00 tot 16.00 uur

Kaart van NRW

Impressies & video's


Jouw inspiratie: jouw NRW in prenten

Schloss Homburg im Winter, © Tourismus NRW e.V

Meer informatie


Nu ontdekken!

Je hebt een aanvraag


Neem graag direct contact op met »Museum Schloss Homburg«


Vraag nu af

Jouw contactgegevens

De gegevens worden niet opgeslagen. Gedetailleerde informatie is te vinden in de Privacy Statement.

Velden met een * zijn verplicht.