Luftaufnahme Schloss Homburg, © Joachim Gies

Slot Hom­burg Nüm­brecht

Een ba­rok ju­weel in het Ber­gis­ches Land

Ga op reis door de ge­schie­de­nis van de 11de eeuw tot in het he­den. Slot Hom­burg is een plek met een gro­te ge­schie­de­nis, die zijn be­zoe­kers niet al­leen in het mu­se­um van de Ober­ber­gi­scher Kreis veel ver­telt over de groei en ver­an­de­ring.

Slot Homburg is een herkenningsteken van de Oberbergischer Kreis en gelijktijdig een plek met een grote geschiedenis: Het op een bosachtige heuvel bij Nümbrecht gelegen slot werd vermoedelijk in de 13de eeuw gebouwd door Graaf von Sayn als hoogteburcht. Archeologische vondsten duiden echter erop, dat zich reeds rond de 11de eeuw een ronde toren op het toenmalige burchtterrein bevond.

In de 17de en 18de eeuw kreeg het vroeg-middeleeuwse slot door aanvullende bouwsels en moderniseren tenslotte de stijl van een barok slot, dat tegenwoordig voor de charme ervan zorgt. Het opnieuw gerestaureerde slot biedt nu plaats aan het museum van de Oberbergischer Kreis, waar onder andere cultuurhistorische en natuurkundige vaste tentoonstellingen kunnen worden bezocht. Op het terrein van het slot bevindt zich ook een openluchtmuseum, waar de bezoeker een historische zaag- en maalmolen evenals een bakkerij uit de 19de eeuw kunnen bewonderen.

Het barokke slot werd in 2014 uitgebreid met een architectonische aanvulling. De nieuwe foyer, nieuwe heldere tentoonstellingsruimtes en het forum maken het moderne gebruik van het slot nu nog eenvoudiger. Onder het motto “Kultur im Dialog” biedt het nieuwe forum regelmatig ruimte voor evenementen zoals concerten, lezingen of filmopvoeringen maar ook voor huwelijken, feesten en vergaderingen. En ook buiten het gebouw is er nu sprake van een highlight: Voor het landschapshuis werd een gazonlabyrint aangelegd, dat voor nieuwe accenten in de barokke tuin zorgt.

Kaart van NRW

Impressies & video's

Jouw inspiratie: jouw NRW in prenten

© Maren Pussak
© Maren Pussak
© Maren Pussak
Schloss Homburg im Winter, © Tourismus NRW e.V

Meer informatie

Nu ontdekken!

Contact

Museum Schloss Homburg
Schloss Homburg 1
51588 Nümbrecht
Telefoon: +49 2261 88-4110
E-mail: schloss-homburg@obk.de
Homepage: www.schloss-homburg.de/cms200mfsh/home/

Heenreis

per Google Maps

Openingstijden

Dinsdag 11:00 - 18:00 uur
Woensdag 11:00 - 18:00 uur
Donderdag 10:00 - 18:00 uur
Vrijdag 10:00 - 18:00 uur
Zaterdag 10:00 - 18:00 uur
Zondag 10:00 - 18:00 uur
Vakantie 11:00 - 18:00 uur

Je hebt een aanvraag

Neem graag direct contact op met »Museum Schloss Homburg«


Jouw contactgegevens

Ik heb kennis genomen van de gegevensbeschermingsverklaring van Tourismus NRW e.V. en ga ermee akkoord dat de door mij verstrekte gegevens elektronisch worden verzameld en opgeslagen om contact met mij op te kunnen nemen.

Veiligheidsvraag *

Velden met een * zijn verplicht.