©
Von der Heydt Museum Wuppertal Außenansicht, © VG Bild-Kunst, Bonn 2013

Von der Heydt-Museum Wuppertal


Impressionisme en meer in het voormalige stadhuis van Elberfeld

Het internationaal gerenommeerde museum trekt kunstliefhebbers aan met zijn impressionistische verzameling en tal van andere tentoonstellingen.

Liefhebbers van het impressionisme zijn aan het juiste adres in het Wuppertaalse Von der Heydt Museum: De verzameling van het museum is terug te voeren op donaties van de bankiersfamilie Von der Heydt, diens interesse in eerste instantie uitgaat naar de schilderkunst van de 19de eeuw en dan in het bijzonder het impressionisme.

Het museum, dat tegenwoordig is gevestigd in het voormalige stadhuis van Elberfeld, laat stukken van de belangrijke verzameling met steeds weer nieuwe samenstellingen zien; gaat voor verschillende centrale punten en maakt zo nieuwe perspectieven op werken van Cézanne, Gaugin, Monet, Munch, Picasso, Rousseau en andere beroemde kunstenaars mogelijk.

Verdere centrale punten in de verzameling vormen schilderijen van de Nederlandse kunst uit de 16de en 17de eeuw, schilderkunst en grafische beelden uit de 19de eeuw evenals de vooral expressionistische schilderkunst uit de 20ste eeuw. Het Wuppertaalse museum behoort zodoende tot de belangrijkste, ook internationaal gerenommeerde kunstverzamelingen in Duitsland.

Openingstijden:
Dinsdag tot en met zondag: van 11.00 - 18.00 uur
Donderdag: van 11.00 - 20.00 uur

Kaart van NRW

Impressies & video's


Jouw inspiratie: jouw NRW in prenten

Vorderansicht des Von der Heydt-Museum in Wuppertal-Elberfeld, © Von der Heydt-Museum

Meer informatie


Nu ontdekken!

Je hebt een aanvraag


Neem graag direct contact op met »Von der Heydt-Museum Wuppertal«


Vraag nu af

Jouw contactgegevens

De gegevens worden niet opgeslagen. Gedetailleerde informatie is te vinden in de Privacy Statement.

Velden met een * zijn verplicht.