Von der Heydt Museum Wuppertal Außenansicht, © Von der Heydt-Museum

Von der Heydt-Mu­se­um Wup­per­tal

Wup­per­tal

Het in­ter­na­ti­o­naal ge­re­nom­meer­de mu­se­um trekt kunst­lief­heb­bers aan met zijn gro­te ver­za­me­ling die in ver­schil­len­de etap­pes wordt ge­toond. De ver­za­me­ling van het mu­se­um om­vat kunst van de 16e eeuw tot en met het he­den. Im­pres­si­o­nis­me, ex­pres­si­o­nis­me en de ja­ren '20 vor­men hier­bij de speer­pun­ten.

Liefhebbers van het impressionisme zijn aan het juiste adres in het Wuppertaalse Von der Heydt Museum: De verzameling van het museum is terug te voeren op donaties van de bankiersfamilie Von der Heydt, diens interesse in eerste instantie uitgaat naar de schilderkunst van de 19de eeuw en dan in het bijzonder het impressionisme.

Het museum, dat tegenwoordig is gevestigd in het voormalige stadhuis van Elberfeld, laat stukken van de belangrijke verzameling met steeds weer nieuwe samenstellingen zien; gaat voor verschillende centrale punten en maakt zo nieuwe perspectieven op werken van Cézanne, Gaugin, Monet, Munch, Picasso, Rousseau en andere beroemde kunstenaars mogelijk.

Verdere centrale punten in de verzameling vormen schilderijen van de Nederlandse kunst uit de 16de en 17de eeuw, schilderkunst en grafische beelden uit de 19de eeuw evenals de vooral expressionistische schilderkunst uit de 20ste eeuw. Het Wuppertaalse museum behoort zodoende tot de belangrijkste, ook internationaal gerenommeerde kunstverzamelingen in Duitsland.

Kaart van NRW

Impressies & video's

Jouw inspiratie: jouw NRW in prenten

Von der Heydt Museum Wuppertal Außenansicht, © Von der Heydt-Museum
Von der Heydt-Museum, Halle mit Skulpturenkunst, © Von der Heydt-Museum
Von der Heydt-Museum, Innenansicht mit Gemälden, © Von der Heydt-Museum
Von der Heydt-Museum, Innenansicht, Ausstellungsraum, © Von der Heydt-Museum

Meer informatie

Nu ontdekken!

Prijzen

Volwassenen: vanaf € 12,00

Contact

Von der Heydt Museum
Turmhof 8
42103 Wuppertal

Heenreis

per Google Maps

Openingstijden

Dinsdag 11:00 - 18:00 uur
Woensdag 11:00 - 18:00 uur
Donderdag 11:00 - 20:00 uur
Vrijdag 11:00 - 18:00 uur
Zaterdag 11:00 - 18:00 uur
Zondag 11:00 - 18:00 uur

Je hebt een aanvraag

Neem graag direct contact op met »Von der Heydt Museum«


Jouw contactgegevens

Ik heb kennis genomen van de gegevensbeschermingsverklaring van Tourismus NRW e.V. en ga ermee akkoord dat de door mij verstrekte gegevens elektronisch worden verzameld en opgeslagen om contact met mij op te kunnen nemen.

Veiligheidsvraag *

Velden met een * zijn verplicht.