©
Radfahren Rheinradweg Königswinter, © Dominik Ketz, Tourismus NRW e.V.

Fiet­sen in Noor­drijn-West­fa­len


Bes­te pro­duc­ten en in­te­res­san­te tips

Noor­drijn-West­fa­len (NRW) is het ac­tie­ve land num­mer 1 – juist voor fiet­sers. Wie op zoek is naar ont­span­ning, hoeft het niet al­tijd ver te zoe­ken.

Vaak zijn het juist de korte uitstapjes dicht in de buurt die de energie weer snel op peil  brengen. Dat Noordrijn-Westfalen zo geliefd is voor korte vakanties, komt daarom niet zomaar uit de lucht vallen. Want of je nu met de auto, het vliegtuig of met de trein gaat, de deelstaat is overal vandaan snel en probleemloos  bereikbaar. Er is bovendien voor elk wat wils met levendige en historische steden, een subliem cultureel aanbod en afwisselende natuurlandschappen. Daarbij is NRW ook al vroeg ingesprongen op de trend dat mensen de auto steeds vaker laten staan en er met de fiets op uittrekken: met een netwerk  van  fietspaden van ca. 29.000 km lang dat alle steden en gemeenten in de deelstaat met elkaar verbindt, is Noordrijn-Westfalen fietsland nummer 1 on - der de Duitse deelstaten.
In NRW zijn de fietspaden overal voorzien van uniforme roodwitte bordjes met kilometeraanduiding. De talrijke thematische routes zijn herkenbaar aan hun eigen logo. In bijvoorbeeld de RadRegionRheinland is inmiddels ook het in Nederland en Vlaanderen alom bekende knooppuntensysteem ingevoerd. 

Halde Hoheward Herten, © Tourismus NRW e.V., Dominik Ketz
©

Re­vier rou­tes

Kloster-Garten-Route, © I. Jansen, Kulturland Kreis Höxter
©

Aan­ra­ders Fiet­sen

Zwei Radfahrer auf dem Rheinradweg im Siebengebirge , © Tourismus NRW e.V. Dominik Ketz
©

Fiet­sen langs ri­vie­ren en op trein­tra­jec­ten

Rheinradweg in NRW, © Tourismus NRW e.V., Dominik Ketz
©

Aan­trek­ke­lij­ke Fiets­pa­den

Entspannt mit dem Fahrrad in der Natur unterwegs, © Dominik Ketz, Tourismus NRW e. V.
©

E-bi­ken door Noor­drijn-West­fa­len

Fietsvakantie, © Tourismus NRW e.V.
©

Bro­chu­res en gid­sen

Meer elementen laden