Uitzicht op de vloer van het uitkijkplatform Biggeblick in het Sauerland, © Tourismus NRW e.V.

Pre­di­ca­ten in het toe­ris­me

Ge­cer­ti­fi­ceer­de over­nach­tings­mo­ge­lijk­he­den en ge­tes­te pa­den

Wan­del­pa­den, fiets­rou­tes of ho­tels; de keu­ze voor of te­gen ver­schil­len­de aan­bie­din­gen of rei­zen is niet al­tijd een­vou­dig. Wie een hulp bij het ma­ken van de be­slis­sing no­dig heeft, kan naar het kwa­li­teits­la­bel kij­ken. De­ze be­oor­de­len de kwa­li­teit en bren­gen plus- en min­pun­ten aan het licht.

Qualitätsweg Wanderbares Deutschland

In Noordrijn-Westfalen vindt je meer dan 50.000 kilometer aan wandelpaden. Een hulp bij de keuze voor de juiste route biedt het “Deutsche Wanderverband”. Zij voorzien paden van het predicaat “Qualitätsweg Wanderbares Deutschland”, dat een gevarieerde route met veel mooie uitzichten maar ook een indrukwekkende belevenis in de natuur belooft. Een wandelpad wordt volgens in totaal 9 primaire criteria en 23 keuzecriteria op vijf gebieden geanalyseerd, zoals bijvoorbeeld de loop van de route, de markering of de regionale bezienswaardigheden.
www.wanderbares-deutschland.de

Deutsches Wandersiegel voor premium wandelpaden

Het “Deutsche Wanderinstitut e.V.” beoordeeld de plus- en minpunten van wandelpaden aan de hand van talrijke criteria. 34 criteria met bijna 200 eigenschappen zetten het aspect van de wandelbelevenis om in cijfers en verlenen de premium wandelpaden op die manier een kwaliteitsgarantie. Ook hier wordt er rekening gehouden met het landschap, de toestand van de paden of historische bouwwerken langs de route.
www.wanderinstitut.de

ADFC-kwaliteitsroute

Wie op één van de door de “Allgemeiner Deutscher Fahrrad Club” (ADFC) gecertificeerde fietspaden fietst, hoeft vast en zeker geen rekening te houden met vervelende verrassingen. Een gecertificeerde kwaliteits-fietsroute kan al naar gelang het behaalde aantal punten tot wel vijf sterren bezitten. Deze geven weer, met welke kwaliteit de bezoekers mogen rekenen. Op een steekproef van 50 kilometer onderzoekt de ADFC tien criteria voor zijn sterrenroutes. Hiertoe behoren onder andere de berijdbaarheid, de bewegwijzering of de verbinding met het openbare vervoer.
www.adfc.de

Qualitätsgastgeber Wanderbares Deutschland

Tal van bedrijven hebben aanbiedingen die speciaal zijn afgestemd op wandelaars. Om wandelaars een hulp ter oriëntatie voor de keuze van het reisdoel te bieden, onderscheidt het “Deutsche Wanderverband” bijzonder wandelaarvriendelijke verblijven en gastronomen. Om het predicaat “Qualitätsgastgeber Wanderbares Deutschland” te ontvangen, moeten de deelnemende bedrijven voldoen aan 23 primaire criteria en 8 (van 18) keuzecriteria. Hiertoe behoren bijvoorbeeld criteria zoals de faciliteiten, de service of de verzorging.
www.wanderbares-deutschland.de

Bed & bike

De “Allgemeiner Deutscher Fahrrad Club” (ADFC) verleent bijzonder fietservriendelijke verblijven het Bed & bike-kwaliteitszegel: Hier zijn gast, zijn fiets en ook zijn uitrusting in goede handen. Hiervoor moeten de verblijven voldoen aan de minimum criteria zoals bijvoorbeeld het stallen van fietsen van de fietsende gasten ook voor slechts één nacht of het ter beschikking stellen van reparatiesets voor de fiets. Naast de minimum criteria moet er aan twee principiële servicepunten worden voldaan: Dat kunnen bijvoorbeeld een bagagetransfer van het vorige naar het volgend everblijf of een lunchpakket voor onderweg zijn.
www.bettundbike.de

Q-zegel van ServiceQualität Deutschland

Als bedrijven in de hotel-, gastronomie- en toerismebranche evenals dienstverleningen zijn voorzien van het Q-Siegel van ServiceQualität Deutschland, optimaliseren zij de kwaliteit van hun bedrijf voortdurend, om de tevredenheid van hun klanten nog verder te verhogen. Het Q-Siegel is een teken dat het bedrijf reeds aan zijn servicekwaliteit heeft gewerkt en dit duurzaam blijft doen. Voor klanten is het zegel een waarborg voor een bedrijf dat is voorzien van een gecontroleerde kwaliteitsstandaard, dat ze kunnen vertrouwen.
www.q-deutschland.de

 

Impressies & video's

Jouw inspiratie: jouw NRW in prenten

Information zu Barrierefreiheit-Logo, © Deutsches Seminar für Tourismus e.V.
Das Logo Barrierefreiheit geprüft wird entsprechend um die Personengruppe ergänzt, für die Anforderungen zur Barrierefreiheit erfüllt sind., © Deutsches Seminar für Tourismus e.V.
"Barrierefreiheit geprüft"-Logo: Das Kennzeichen „Barrierefreiheit geprüft“ bedeutet, dass neben den Informationen zur Barrierefreiheit, zusätzlich Qualitätskriterien für bestimmte Personengruppen teilweise oder vollständig erfüllt sind., © Deutsches Seminar für Tourismus e.V.