Frischlinge im Wildwald Vosswinkel, © Karl-Heinz Volkmar

Wil­der­nis­bos Vosswin­kel

In­heem­se die­ren van dicht­bij be­le­ven

Door het bos slui­pen en wil­de zwij­nen en das­sen ob­ser­ve­ren of zijn ei­gen slaap­plaats in de wil­der­nis bou­wen - dat al­le­maal is mo­ge­lijk in het wil­der­nis­bos Vosswin­kel.

Wie de inheemse wildernis wil ontdekken, is in het wildernisbos Vosswinkel tussen Arnsberg, Menden en Wickede precies aan het juiste adres: Oehoes, vossen, moeflons maar ook wilde zwijnen en marters hebben in de bossen hun plekje gevonden. Het gigantische terrein, dat meer dan 250 hectare telt, kan door de bezoeker meestal vrij worden doorlopen en tijdens de voedering bijzonder dichtbij bij de inheemse dieren komen. Belevenis-ralleys zorgen voor een extra motivatie; vooral bij de kleine bezoekers.

Ieder seizoen heeft zijn eigen charme: Tijdens de lente ontwaakt de natuur en in de herfst laten de herten van zich horen. Wie wil, kan deelnemen aan de rondleidingen, bijvoorbeeld naar de bronstplekken van het roodwild, waar de rivalen strijden of hun parallelmarsen, waarmee ze de vrouwelijke dieren willen imponeren, van dichtbij observeren.

Kinderverjaardag en teambuilding

Het wildernisbos biedt het hele jaar door veel mogelijkheden voor verjaardagsfeestjes - niet alleen de avonturenspeelplaats, waar een kabelbaan, krokodilschommel of bagger de kinderogen laten stralen, maar ook de vele verschillende belevenisprogramma's voor kinderen van alle leeftijden.

Alle soorten groepen - met nadruk ook volwassenen - kunnen door het team-klimbos balanceren of avontuurlijke opgaven oplossen op een rondlopende route. Het aanbod is in het bijzonder ook geschikt voor bedrijfsuitjes, waar aan teambuilding moet worden gewerkt.

Buitengewone overnachtingsmogelijkheden

Een heel bijzondere belevenis is een nachtje in het wildernisbos Vosswinkel. Want als de meeste bezoekers het terrein al hebben verlaten en het donker wordt in het bos, wordt nieuw leven wakker - vooral een buitengewone en spannende ervaring voor stadsmensen! Hierbij passen ook de overnachtingsmogelijkheden in het bos: Bezoekers hebben de keuze uit een bouwkeet, rustieke houten hutten, wildkansels of de zolder van een geitenstal - natuurlijk in de directe omgeving van de dierlijke medebewoners.

Survival training

Voor wie dat alles nog niet spannend genoeg is, voor die is een wildernis-camp of een survival training misschien wel de juiste keuze. Van het maken van vuur of het zoeken naar voedsel en het vangen van wild tot het bouwen van eenvoudige overnachtingsmogelijkheden, leren de bezoekers hier alles, wat je nodig hebt om te overleven in het wild. Aangeboden worden passende survival trainingen voor volwassenen maar ook voor families. Alleen honden mogen - net als in de rest van het wildernisbos Vosswinkel - niet deelnemen.

www.wildwald.de

Van de na­tuur le­ren

Damwild Kolbenhirsche im Wildwald Vosswinkel, © Karl-Heinz Volkmar

Wil­der­nis­bos Vosswin­kel

lees meer
Het hele Panarbora boomkroonpad in vogelperspectief, © Tourismus NRW e.V.

Na­tuur­be­le­ve­nis­park Pa­n­ar­bo­ra

lees meer
Das Stahlwerk in Duisburg präsentiert sich heute in grünem und buntem Gewand, © Thomas Berns

Land­schaps­park Duis­burg-noord

lees meer
Die Scheuerbachsenke in der Wahner Heide zeichnet sich durch ihre Dünenlandschaft aus, © Bündnis Heideterrasse e.V._

De Wah­ner Hei­de

lees meer
Wisent World Bad Berleburg , © Tourismus NRW e.V.

Wi­sent we­reld Witt­gen­stein

lees meer
Sauerland Medebach baai, © Tourismus NRW e.V.

De Me­de­ba­cher Bucht in het Sau­er­land

lees meer
Ausblick auf die Aggertalsperre, © Klaus Stange

De stuw­dam­men in het Ber­gi­sche Land

lees meer
Möhnesee Panorama , © Tourismus NRW e.V.

De Möh­ne­see: een West­faal­se zee in het Sau­er­land

lees meer
Ausblick auf den Wupperlauf, © Gunnar Bäldle

De Wup­per

lees meer
Ruhrgebied Duisburg Windmolen Landschapspark , © Tourismus NRW e.V.

In­du­stri­eel bos in het Ruhr­ge­bied

lees meer
Erfrischender Wasserlauf im Naturpark Schwalm-Nette, © Naturpark Schwalm-Nette

Het na­tuur­park Schwalm-Net­te

lees meer
Der Rursee im Nationalpark Eifel, © Nationalpark Eifel - Nationalparkverwaltung

Het Na­ti­o­nal­park Ei­fel

lees meer