Edelhertenbos Vosswinkel, © Karl-Heinz Volkmar

Wil­der­nis­bos Vosswin­kel


In­heem­se die­ren van dicht­bij be­le­ven

Wie de inheemse wildernis wil ontdekken, is in het wildernisbos Vosswinkel tussen Arnsberg, Menden en Wickede precies aan het juiste adres: Oehoes, vossen, moeflons maar ook wilde zwijnen en marters hebben in de bossen hun plekje gevonden. Het gigantische terrein, dat meer dan 250 hectare telt, kan door de bezoeker meestal vrij worden doorlopen en tijdens de voedering bijzonder dichtbij bij de inheemse dieren komen. Belevenis-ralleys zorgen voor een extra motivatie; vooral bij de kleine bezoekers.

Ieder seizoen heeft zijn eigen charme: Tijdens de lente ontwaakt de natuur en in de herfst laten de herten van zich horen. Wie wil, kan deelnemen aan de rondleidingen, bijvoorbeeld naar de bronstplekken van het roodwild, waar de rivalen strijden of hun parallelmarsen, waarmee ze de vrouwelijke dieren willen imponeren, van dichtbij observeren.

Kinderverjaardag en teambuilding

Het wildernisbos biedt het hele jaar door veel mogelijkheden voor verjaardagsfeestjes - niet alleen de avonturenspeelplaats, waar een kabelbaan, krokodilschommel of bagger de kinderogen laten stralen, maar ook de vele verschillende belevenisprogramma's voor kinderen van alle leeftijden.

Alle soorten groepen - met nadruk ook volwassenen - kunnen door het team-klimbos balanceren of avontuurlijke opgaven oplossen op een rondlopende route. Het aanbod is in het bijzonder ook geschikt voor bedrijfsuitjes, waar aan teambuilding moet worden gewerkt.

Buitengewone overnachtingsmogelijkheden

Een heel bijzondere belevenis is een nachtje in het wildernisbos Vosswinkel. Want als de meeste bezoekers het terrein al hebben verlaten en het donker wordt in het bos, wordt nieuw leven wakker - vooral een buitengewone en spannende ervaring voor stadsmensen! Hierbij passen ook de overnachtingsmogelijkheden in het bos: Bezoekers hebben de keuze uit een bouwkeet, rustieke houten hutten, wildkansels of de zolder van een geitenstal - natuurlijk in de directe omgeving van de dierlijke medebewoners.

Survival training

Voor wie dat alles nog niet spannend genoeg is, voor die is een wildernis-camp of een survival training misschien wel de juiste keuze. Van het maken van vuur of het zoeken naar voedsel en het vangen van wild tot het bouwen van eenvoudige overnachtingsmogelijkheden, leren de bezoekers hier alles, wat je nodig hebt om te overleven in het wild. Aangeboden worden passende survival trainingen voor volwassenen maar ook voor families. Alleen honden mogen - net als in de rest van het wildernisbos Vosswinkel - niet deelnemen.
www.wildwald.de

  • Boomtent Vogelsiepen Wildwald Vosswinkel, © WILDWALD
    Hommelhuis in het Wilde Bos van de Vosswinkel, © WILDWALD
    Rothirsch Brunftrudel im Wildwald Vosswinkel, © Karl-Heinz Volkmar
  • Schwarzwild Frischlinge im Wildwald Vosswinkel, © Karl-Heinz Volkmar