©
Terrasse im Wildwald Vosswinkel, © Wildwald Vosswinkel

Wildernisbos Vosswinkel


Inheemse dieren van dichtbij beleven

Door het bos sluipen en wilde zwijnen en dassen observeren of zijn eigen slaapplaats in de wildernis bouwen - dat allemaal is mogelijk in het wildernisbos Vosswinkel.

Wie de inheemse wildernis wil ontdekken, is in het wildernisbos Vosswinkel tussen Arnsberg, Menden en Wickede precies aan het juiste adres: Oehoes, vossen, moeflons maar ook wilde zwijnen en marters hebben in de bossen hun plekje gevonden. Het gigantische terrein, dat meer dan 250 hectare telt, kan door de bezoeker meestal vrij worden doorlopen en tijdens de voedering bijzonder dichtbij bij de inheemse dieren komen. Belevenis-ralleys zorgen voor een extra motivatie; vooral bij de kleine bezoekers.

Ieder seizoen heeft zijn eigen charme: Tijdens de lente ontwaakt de natuur en in de herfst laten de herten van zich horen. Wie wil, kan deelnemen aan de rondleidingen, bijvoorbeeld naar de bronstplekken van het roodwild, waar de rivalen strijden of hun parallelmarsen, waarmee ze de vrouwelijke dieren willen imponeren, van dichtbij observeren.

Kinderverjaardag en teambuilding

Het wildernisbos biedt het hele jaar door veel mogelijkheden voor verjaardagsfeestjes - niet alleen de avonturenspeelplaats, waar een kabelbaan, krokodilschommel of bagger de kinderogen laten stralen, maar ook de vele verschillende belevenisprogramma's voor kinderen van alle leeftijden.

Alle soorten groepen - met nadruk ook volwassenen - kunnen door het team-klimbos balanceren of avontuurlijke opgaven oplossen op een rondlopende route. Het aanbod is in het bijzonder ook geschikt voor bedrijfsuitjes, waar aan teambuilding moet worden gewerkt.

Buitengewone overnachtingsmogelijkheden

Een heel bijzondere belevenis is een nachtje in het wildernisbos Vosswinkel. Want als de meeste bezoekers het terrein al hebben verlaten en het donker wordt in het bos, wordt nieuw leven wakker - vooral een buitengewone en spannende ervaring voor stadsmensen! Hierbij passen ook de overnachtingsmogelijkheden in het bos: Bezoekers hebben de keuze uit een bouwkeet, rustieke houten hutten, wildkansels of de zolder van een geitenstal - natuurlijk in de directe omgeving van de dierlijke medebewoners.

Survival training

Voor wie dat alles nog niet spannend genoeg is, voor die is een wildernis-camp of een survival training misschien wel de juiste keuze. Van het maken van vuur of het zoeken naar voedsel en het vangen van wild tot het bouwen van eenvoudige overnachtingsmogelijkheden, leren de bezoekers hier alles, wat je nodig hebt om te overleven in het wild. Aangeboden worden passende survival trainingen voor volwassenen maar ook voor families. Alleen honden mogen - net als in de rest van het wildernisbos Vosswinkel - niet deelnemen.

www.wildwald.de

Van de natuur leren

Damwild Kolbenhirsche im Wildwald Vosswinkel, © Karl-Heinz Volkmar
©

Wildernisbos Vosswinkel

Der ganze Panarbora Baumwipfelpfad aus der Vogelperspektive , © Tourismus NRW e.V.
©

Natuurbelevenispark Panarbora

Infotafel am Geostopp Deilbachtal, © GeoPark Ruhrgebiet
©

Geopark Ruhrgebied

Pflanzenkunde für Kinder, © Nationalpark Eifel - S. Wilden
©

Ranger-rondleidingen in het Nationalpark Eifel

Die Scheuerbachsenke in der Wahner Heide zeichnet sich durch ihre Dünenlandschaft aus, © Bündnis Heideterrasse e.V._
©

De Wahner Heide

Wisent Welt Bad Berleburg , © Tourismus NRW e.V.
©

Wisent wereld Wittgenstein

Sauerland Medebacher Bucht , © Tourismus NRW e.V.
©

De Medebacher Bucht in het Sauerland

Ausblick auf den Wupperlauf, © Gunnar Bäldle
©

De Wupper

Ruhrgebiet Duisburg Landschaftspark Windmühle , © Tourismus NRW e.V.
©

Industrieel bos in het Ruhrgebied

Aussicht auf die Rieselfelder, © Münsterland e.V.
©

De Rieselfelder in Münster

Erfrischender Wasserlauf im Naturpark Schwalm-Nette, © Naturpark Schwalm-Nette
©

Het natuurpark Schwalm-Nette

Ausblick in die Natur, © Sprave Regionalverband Ruhr
©

Weidelandschap Bislicher Insel bij Xanten

Der Rursee im Nationalpark Eifel, © Nationalpark Eifel - Nationalparkverwaltung
©

Het Nationalpark Eifel

Die Wandergruppe unterwegs in der Natur, mit einen Ranger, © Sauerland-Tourismus e.V. /  Foto Tanja Evers
©

Ranger-toeren door het Zuidwestfaalse bos