Vechtetalroute, © Grafschaft Bentheim Tourismus e.V.

Vecht­dal­rou­te

Van het Mün­ster­land tot naar Ne­der­land

Hei­de, ve­nen, bos­sen en meer dan 60 kunst­wer­ken langs de rou­te ma­ken het ver­schil bij de­ze ca. 200 ki­lo­me­ter lan­ge rou­te, die de Vecht van de bron tot aan de mon­ding volgt.

De Vechtdalroute volgt op een lengte van 223 kilometer de loop van de Vecht van de bron in het Münsterlandse Darfeld tot aan de monding in de Nederlandse handelsstad Zwolle. Gevarieerde landschappen en kunstwerken langs de route vormen de bijzondere kick bij deze route. Meer dan 60 werken van hedendaagse kunstenaars kunnen langs de route gratis toegankelijke worden bezichtigd.

Één van de eerste stations in het Münsterland is het kunstenaarsdorp Schöppingen, dat met zijn Middeleeuwse genadebeeld van Maria jaarlijks rond 80.000 bedevaartsgangers mag ontvangen. Vanaf Nordhorn loopt de Vechtdalroute via de kunstweg-route, die met sculpturen van verschillende kunstenaars uit de hele wereld als het grootste openluchtmuseum van Europa geldt. Zandstenen en grote foto's, kunstwerken aan wanden en ijzersculpturen, landschapsprojecten en hoogwaardige installaties bieden een spannend kijkje in de geschiedenis van de regionale cultuur en het landschap, met de kunst als leidmotief.

Geleid door de loop van de Vecht, fietsen de fietsers door het landschap met heide, vennen en bossen, voorbij langs lange kanalen, uitgestrekte weiden en in totaal 15 dorpen en steden aan beide zijden van de grens. Aan de Nederlandse kant loopt hij door de kleine, typisch Nederlandse plaatsen tot aan de voormalige Hanzestad Zwolle, waar de Vecht in het “Zwarte Water” en zodoende indirect in het IJsselmeer mondt.

Kaart van NRW

Overzicht van de tocht

Info, gegevens & verloop van de tocht

Google Maps wordt hier weergegeven. Als Google Maps wordt geaccepteerd, worden de gegevens doorgestuurd naar Google Maps.

Accepteer Google Maps
Lengte van de route in km
223
Duur in dagen
-
Loop-/fietsduur in uren
-

Hoogste punt in meter
-
Hoogtemeters omhoog
-
Hoogtemeters omlaag
-
Tour Level
Moeilijkheidsgraad
licht
  • Rondtocht
  • Geschikt voor families
  • Geschikt voor rolstoelgebruikers

Impressies & video's

Jouw inspiratie: jouw NRW in prenten

Meer informatie

Nu ontdekken!

Je hebt een aanvraag

Neem graag direct contact op met »Grafschaft Bentheim Tourismus e.V.«


Jouw contactgegevens

Ik heb kennis genomen van de gegevensbeschermingsverklaring van Tourismus NRW e.V. en ga ermee akkoord dat de door mij verstrekte gegevens elektronisch worden verzameld en opgeslagen om contact met mij op te kunnen nemen.

Veiligheidsvraag *

Velden met een * zijn verplicht.