Köln Hauptbahnhof: ICE-Ausfahrt aus dem Gleisgebäude Richtung Südosten mit dem Kölner Dom im Hintergrund, © Deutsche Bahn AG, Christian Bedeschinski

Heen­reis met de trein

Meer dan 30 IC-, EC- en ICE-sta­ti­ons en een goed op el­kaar af­ge­stemd lo­kaal open­baar ver­voer­net ma­ken een com­for­ta­be­le reis mo­ge­lijk. Een ICE van Am­ster­dam naar Düs­sel­dorf doet er pre­cies 2 uur.

Via het spoor komen gasten van heinde en verre snel aan hun doel: want Noordrijn-Westfalen heeft het grootste spoornet in Duitsland. Meer dan 30 IC-, EC- en ICE-stations en een goed op elkaar afgestemd lokaal openbaar vervoernet maken een comfortabele reis mogelijk. Een ICE van Amsterdam naar Düsseldorf doet er precies 2 uur en 13 over, van Arnhem of Utrecht gaat het zelfs nog sneller.

En eenmaal aangekomen kunnen vakantiegangers hun sightseeingprogramma ook met de trein afleggen: In de hele deelstaat geldige vervoersbewijzen zoals het “Schöner Tag Ticket” maken comfortabele ontdekkingsreizen voor een prikje mogelijk. Paren, families of mensen die alleen reizen kunnen hiermee voor een vaste prijs een hele dag lang kriskras door Noordrijn-Westfalen rijden. Je kunt ook het Deutschland-Ticket (D-Ticket) gebruiken, dat in het hele land geldig is voor alle vormen van openbaar vervoer en 49 euro per maand kost.

www.bahn.de