Gesund in NRW Externsteine, Bad Meinberg, © Oliver Franke, Tourismus NRW e.V.
Büschers, © Dominik Ketz, Tourismus NRW e.V.

An­dre­as en Pa­trick Bü­scher

Je am­bas­sa­deur voor heer­lijk­he­den voor de Teu­to­bur­ger­woud-re­gio

An­dre­as en Pa­trick Bü­scher, bei­de chef in Bü­scher's Ho­tel und Res­tau­rant in Bie­le­feld: "Goe­de din­gen kos­ten geld. Men moet niet op le­vens­mid­de­len be­spa­ren!"

Andreas en Patrick Büscher, beide chef in Büscher's Hotel und Restaurant in Bielefeld over genot:

“Ongeacht of eenvoudig of fijn, het moet goed zijn!"

Büscher's Hotel und Restaruant is een bedrijf met familietraditie en dat al sinds 1884. Met Andreas Büscher en zijn schoonzoon Patrick Büscher staan hier de vierde en vijfde generatie samen in de keuken. Traditie, regionaliteit en creativiteit hoeven zich niet uit te sluiten, in tegendeel: Volgens de Büschers vullen zij elkaar perfect aan. De beste ingrediënten, zo mogelijk van regionale producenten, met een grote zorgvuldigheid bereid en mooi geserveerd - dat weten niet alleen de gasten uit Bielefeld zelf te waarderen. Büscher's Hotel und Restaurant is sinds 2009 lid van de Chaîne des Rôtisseurs en sinds 2011 aanhanger van Slow Food. Beiden zijn sinds 2014 actief als ambassadeur voor heerlijkheden voor Noordrijn-Westfalen.

Genot in Noordrijn-Westfalen?
7 vragen aan... Andreas & Patrick Büscher

Jullie zijn beide ambassadeur voor heerlijkheden van de Teutoburgerwoud-regio - waarom eigenlijk?
Welkom bij de goede smaak - deze uitspraak geldt niet alleen voor ons restaurant, maar voor de hele Teutoburgerwoud-regio. Wij bevinden ons reeds sinds vele generaties hier en identificeren ons ook met de regio.

Wat denkt u: Waarom kan men Noordrijn-Westfalen genotsland noemen?
Noordrijn-Westfalen heeft zeer veel te bieden: Fantastisch mooie natuur, bruisend stadsleven, tal van culturele monumenten, een zeer diverse gastronomie en geëngageerde producenten van levensmiddelen - deze diversiteit maakt Noordrijn-Westfalen zo uniek binnen Duitsland.

Wat is karakteristiek voor een genotsmens?
Wij zijn van mening dat dat meerdere eigenschappen zijn, waaronder aandacht, intellectuele nieuwsgierigheid, openheid voor nieuwe ideeën, interesse aan esthetica, voorkeur voor afwisseling (in plaats van routine), interesse aan nieuwe activiteiten, nieuw eten etc. Al deze karakteristieke eigenschappen typeren een genotsmens.

U geeft iedere dag 100 procent. Hoe ziet voor u de perfecte culinaire start van de dag eruit?
Dat kunnen we heel makkelijk beantwoorden: Met een uitgebreid ontbijt en de regionale krant erbij.

U inspireert uw gasten en collega's met uw gerechten. Welke producent in uw regio is de bron van uw inspiratie?
In het Teutoburgerwoud vindt men tal van specialiteiten. Wij laten ons bijvoorbeeld inspireren van het wekelijkse verse aanbod van Bioland Hof Mertens-Wiesbrock, van de verse vis uit Steinhagen (Patrick Köster, visserijbeheerder) en natuurlijk door Petra Büscher met kruiden en groente uit eigen aanbouw.

Heeft u een persoonlijk advies, een speciale tip voor bezoekers van het genotsland Noordrijn-Westfalen?
Haal na een spannende dag de snelheid eruit in de fantastisch mooie natuur, beleef de culturele hoogtepunten of ga shoppen in één van onze bruisende steden en geniet aan het einde van de dag in één van de vele fantastische restaurants in onze deelstaat! Tussen de metropolen en het dichte bos in Noordrijn-Westfalen liggen vaak maar een paar kilometer.

En tenslotte: Uw persoonlijk genotsmotto?
Goede dingen kosten geld. Men moet niet op levensmiddelen besparen!