Medienhafen Düsseldorf - am Abend, © Oliver Franke, Tourismus NRW e.V.
Holger Berens, © Dominik Ketz, Tourismus NRW e.V.

Hol­ger Be­rens

Je am­bas­sa­deur voor heer­lijk­he­den in Düs­sel­dorf

Het res­tau­rant van Hol­ger Be­rens ligt mid­den in de cre­a­tie­ve scè­ne­wijk van Düs­sel­dorf - in de Me­dien­ha­fen. Hij her­in­nert zich nog goed aan de tijd dat hij er zijn deu­ren open­de: “Er stond niet veel meer dan een paar bouw­kra­nen en scè­ne­ga­le­rie­ën”.

Holger Beren, sterrenkok en chef in het Düsseldorfse restaurant Berens am Kai.

Het restaurant van Holger Berens ligt midden in de creatieve scènewijk van Düsseldorf - in de Medienhafen. Hij herinnert zich nog goed aan de tijd dat hij er zijn deuren opende: “Er stond niet veel meer dan een paar bouwkranen en scènegalerieën”. Sindsdien is er veel veranderd: Moderne glazen gebouwen en de dansende Gehry-huizen domineren sindsdien de haven-skyline. En dat vindt men ook terug in de keuken van Berens. In zijn heldere restaurant met uitzicht op de haven kan de gast zich verheugen op een lichte mediterrane en Franse keuken evenals op selecte wijnen. Bovendien worden ook steeds weer seizoensgebonden culinaire hoogstandjes aangeboden. De uitstekende kwaliteit wordt dienovereenkomstig onderscheiden: sinds 2007 verdedigt Holger Berens zijn ster. Berens is sinds 2014 actief als ambassadeur voor heerlijkheden voor de hoofdstad van de deelstaat, Düsseldorf.

Genot in Noordrijn-Westfalen?
7 vragen aan … Holger Berens

U bent de ambassadeur voor heerlijkheden van Düsseldorf - waarom eigenlijk?
Düsseldorf is sinds 1986 mijn tweede thuis - een regio, die wordt bepaald door traditie en moderne en die producten biedt, die de moeite waard zijn, om zelfs buiten de regio bekendheid te verwerven.

Wat denkt u: Waarom kan men Noordrijn-Westfalen genotsland noemen?
Noordrijn-Westfalen is een deelstaat met diverse regio's. Iedere regio is uniek en heeft onmiskenbare eigen regionale producten en specialiteiten.

Wat is karakteristiek voor een genotsmens?
Genotsmensen zijn mensen, die meer waarde hechten aan sensorisch genot dan aan materieel voorwerpen en die natuurlijkheid en duurzaamheid als basis voor de goede smaak zien.

U geeft iedere dag 100 procent. Hoe ziet voor u de perfecte culinaire start van de dag eruit?
Samen met de familie ontbijten.

U inspireert uw gasten en collega's met uw gerechten. Welke producent in uw regio is de bron van uw inspiratie?
Van de producenten, die met hun kennis traditionele waarden transporteren en producten met de grootst mogelijke kwaliteit produceren.

Heeft u een persoonlijk advies, een speciale tip voor bezoekers van het genotsland Noordrijn-Westfalen?
Men kan zich het beste van iedere ambassadeur voor heerlijkheden een persoonlijk advies laten geven. Bij ons in Düsseldorf vindt men een zeer gevarieerd culinair aanbod rondom iedere gelegenheid - van de top-gastronomie tot en met de kleine bodega's, die met veel genot en authenticiteit regionale producten bereiden.

En tenslotte: Uw persoonlijk genot motto?
Genieten hoort bij mijn werk.