Weite Blicke auf das Münsterland, © Oliver Franke, Tourismus NRW e.V.
Jens Bomke, © Dominik Ketz, Tourismus NRW e.V.

Jens Bom­ke

Je am­bas­sa­deur voor heer­lijk­he­den in de re­gio Mün­ster­land

Jens Bom­ke, ei­ge­naar en chef van het Ho­tel Bom­ke: "Neem de tijd voor lie­ve men­sen, de fa­mi­lie en vrien­den! Zij staan je ter­zij­de en zor­gen voor ont­span­ning - dan kan men pas ge­nie­ten!"

Jens Bomke, eigenaar en chef van het Hotel Bomke, over genot:

“Haute cuisine met regionale grip, perfect geïnterpreteerd.”

Jens Bomke zorgt als opgeleide kok al meer dan 30 jaren voor momenten vol genot. Op de diverse stations van zijn werk in Duitse toprestaurants, o.a. de Schwarzwaldstuben in Baiersbronn en het restaurant Nösse op Sylt, verzamelde hij ervaringen, die hij sinds 1988 in het ouderlijke bedrijf toepast. Dit heeft hij in 1995 dan ook overgenomen. Sinds hij in 1991/92 werd uitgeroepen tot Newcomer van het jaar, is hij ook in het bezit van een Michelin-ster. Zijn credo als chef: Verbonden met de regio - altijd op zoek naar de optimale producten en manieren van toebereiding. Hij hecht veel waarde aan een eerlijke omgang vol vertrouwen met gasten, medewerkers en leveranciers. Hij is ook al jarenlang lid van de “Jeunes Restaurateurs d'Europe” en van “Chaîne des Rôtisseurs”, en plaatsvervangend voorzitter van de Raad van Bestuur van Münsterland e.V. Bovendien is Jens Bomke ook onderweg als ambassadeur voor heerlijkheden voor het Münsterland en representeert hij zodoende de culinaire bijzonderheden van zijn regio.

Genot in Noordrijn-Westfalen?
7 vragen aan … Jens Bomke

U bent de ambassadeur voor heerlijkheden van de regio Münsterland - waarom eigenlijk?
Ik houd van de regio, zijn producten en de mensen! Men zegt dat ze rechtlijnig en eerlijk zijn! Dat vindt men ook in de levens- en genotsmiddelen.

Wat denkt u: Waarom kan men Noordrijn-Westfalen genotsland noemen?
De diversiteit van de regio's: Van het Bergisches Land via het Rheinland tot en met het Ruhrgebied. De diversiteit van de etnische groepen: Met hun invloeden hebben zij Noordrijn-Westfalen in de afgelopen decennia tot een ontvankelijk genotsland laten worden. De wereldsteden stralen op de regio's - volgens Michelin Duitsland bevindt Noordrijn-Westfalen zich reeds sinds jaren op de tweede of derde plek bij het vergelijk tussen de deelstaten!  

Wat is karakteristiek voor een genotsmens?
Extravert, experimenteert graag, is kwaliteitsbewust - of het nu om worst en stoofpot, bier of wijn, muziek en cultuur gaat!

U geeft iedere dag 100 procent. Hoe ziet voor u de perfecte culinaire start van de dag eruit?
Een vers gezette kop koffie, een lekker stuk brood bij het ontbijt en het lachen van mijn vrouw!

U inspireert uw gasten en collega's met uw gerechten. Welke producent in uw regio is de bron van uw inspiratie?
Peters Pralinen in Lippstadt, omdat ik helemaal enthousiast wordt van chocolade in zijn beste vorm, van chocolade tot en met truffels. Of slagerijen zoals Sträter in Rheda-Wiedenbrück, die hun ambacht authentiek leven. Van mijn vriend, waarvan ik biokalveren krijg en het wild uit de inheemse bossen.

Heeft u een persoonlijk advies, een speciale tip voor bezoekers van het genotsland Noordrijn-Westfalen?
Neem de tijd voor een ritje door de regio - vooral afgelegen van de snelwegen en autowegen - op die manier vindt u ook een mooi gastenverblijf of een fantastisch restaurant. De collega's die zich niet in de metropolen bevinden, en daar hoor ik ook bij, verheugen ons op u. Dat is de passie achter ons werk en zorgt voor het behoud van de diversiteit.

En tenslotte: Uw persoonlijk genot motto?
Neem de tijd voor lieve mensen, de familie en vrienden! Zij staan je terzijde en zorgen voor ontspanning - dan kan men pas genieten!