Panorama des Leonardo Glass Cube Bad Driburg, © glass cube LEONARDO

Le­o­nar­do Glass Cu­be

Fu­tu­ris­ti­sche ar­chi­tec­tuur in Bad Dri­burg

Fu­tu­ris­ti­sche am­bi­an­ce voor ede­le gla­zen ac­ces­soi­res: De glas­pro­du­cent Le­o­nar­do stelt zijn pro­duc­ten ten toon in een ar­chi­tec­to­nisch op­val­lend ge­bouw.

Ten oosten van Bad Driburg in het industriegebied Herste op het terrein van het Westfaalse bedrijf Glaskoch lijkt een futuristische showroom te zijn geland; zo ziet het er in ieder geval uit, want dit door het plannerteam 3deluxe ontworpen futuristische gebouw ziet eruit alsof het hierheen is gevlogen.

De Leonardo Glass Cube, zoals de moderne kubus heet, is bestemd voor de fabrikant van edele glazen en glazen accessoires als modern presentatiecentrum voor zijn producten.

Rondom van glas

Een vrij gevormde wegenstructuur van witte betonnen delen schijnt zich uit het gebouw in alle richtingen te verspreiden en maakt van het glazen bouwwerk zo een vast punt in de omgeving. Geopend in 2007, heeft het compleet uit glas bestaande presentatiecentrum naast de vlakken voor de twee etages tellende showroom ook trainings- en conferentieruimtes, werk- en ontspanningsgedeeltes.

De buitenste geometrische vierkante vorm met de harde randen vormt een glazen omhulsel, dat gelijktijdig in tegenstelling tot de losstaande vormgeving binnen met zijn vrij zwierende organische vormen staat.

De lichte, golvende oppervlakken in combinatie met de eveneens witte futuristische meubels zorgen voor een loungeachtige clubatmosfeer. Deze indruk wordt ook nog ondersteund, doordat de afzonderlijke ruimtes door vloeiende zones ontstaan en nagenoeg geen deuren zichtbaar zijn.

Naast de tentoonstellingsruimtes, die in deze omgeving goed tot hun recht komen, krijgt het verder witte interieur door de pastelkleurige print op het gals en de dynamisch geprogrammeerde lampen nog een beetje kleur.

www.baukunst-nrw.de

Kaart van NRW

Impressies & video's

Jouw inspiratie: jouw NRW in prenten

Luftaufnahme des Leonardo Glass Cube in Bad Driburg, © glass cube LEONARDO
Lounge im Leonardo Glass Cube Bad Driburg, © glass cube LEONARDO
Aussenansicht des Leonardo Glass Cube in Bad Driburg, © glass cube LEONARDO
Panorama des Leonardo Glass Cube Bad Driburg, © glass cube LEONARDO
Bar im Leonardo Glass Cube Bad Driburg, © glass cube LEONARDO

Meer informatie

Nu ontdekken!