©
Sanaa-Gebäude, Unesco-Welterbe Zollverein , © Danny Giessner, Walheimat.Ruhr

Architectuur in NRW


Grote bouwmeesters en visionaire architecten creëren bijzonderheden

Voor architectuurfans en fotografen is Noordrijn-Westfalen een echt paradijs. Beroemde architecten zoals Frank Gehry, Karl Friedrich Schinkel, Ludwig Mies van der Rohe ode Balthasar Neumann hebben hier hun sporen achtergelaten en de steden in het land verrijkt met hun soms extravagante, soms nuchtere, soms luisterrijke bouwwerken. Laat je verrukken door de barokke meesterlijke bouwwerken, classicistische zwembadarchitectuur en futuristische moderne bouwwerken!

Modell des Mariendoms Neviges, © Ralph Sondermann, Tourismus NRW e.V.

Bedevaartkerk van Neviges

Een bouwwerk zoals een opgestapelde rotssculptuur, diens uiterlijk de bezoekers in eerste instantie vaak irriteert, maar van binnen diepe indruk weet te maken.

lees meer
Der Elisenbrunnen in Aachen bei Nacht, © Andreas Herrmann / ats

Elisenbrunnen

Classicistisch mooi: De Elisenbrunnen in Aken is een architectonisch highlight van de Keizerstad. Er wordt gezegd, dat zijn water uit de “Kaiserquelle” genezende krachten bezit.

lees meer
Heilige Stiege auf dem Kreuzberg in Bonn, © Michael Sondermann

Heilige Trap

De Heilige Trap op de Kruisberg in Bonn is niet alleen een pelgrimsoord, maar ook een barok kunstwerk. In al zijn pracht herinnert hij aan de leidensweg van Christus.

lees meer
Besucher im Musiktheater, © Thomas Robbin

Musiktheater im Revier

Yves Klein en andere beroemde kunstenaars hebben het Musiktheater im Revier omgetoverd in een compleet kunstwerk, waarin kunst en architectuur één geheel worden.

lees meer
Panorama des Leonardo Glass Cube Bad Driburg, © glass cube LEONARDO

Leonardo Glass Cube

Futuristische ambiance voor edele glazen accessoires: De glasproducent Leonardo stelt zijn producten ten toon in een architectonisch opvallend gebouw.

lees meer
Luftbild des Rathaus von Lemgo, © Fotograf Topel / Bielefeld

Stadhuis van Lemgo

Het stadhuis van de oude Hanzestad Lemgo werd gedurende meerdere eeuwen gebouwd en is een belangrijk bouwkundig monument van de gotiek en Weser-renaissance.

lees meer
Innenansicht im SANAA-Gebäude, © Thomas Willemsen / Bilddatenbank Zollverein

Sanaa Kubus

De machtige en gelijktijdig lichte architectuur van de Sanaa Kubus staat in een inspirerend contrast ten opzichte van de industriële gebouwen van de Essener Zeche Zollverein.

lees meer
Mies van der Rohe, Verseidag, Krefeld, © Mies van der Rohe Business Park 2018

Bauhaus

Zoals in nauwelijks een andere deelstaat hadden de ontwikkelingen van het Bauhaus en zijn voorafgaande stromingen, gelijktijdige stromingen en opvolgers een dergelijk duidelijke invloed op de architectuur en de stedenbouw als in het dichtstbevolkte en toentertijd groeiende steden van het Rijnland en Westfalen.

lees meer