Proefduiken is een aanbieding op de bootbeurs in Düsseldorf., © Constanze Tillmann

Dui­ken en ver­won­de­ring op boot

Tros­sen los in Düs­sel­dorf

De beurs biedt niet al­leen nieu­wig­he­den om naar te kij­ken, maar ook aan­bie­din­gen om te pro­be­ren. Daar­on­der zijn naast klas­sie­ke wa­ter­spor­ten ook nieu­we trends, zo­als mer­mai­den, i.e. dui­ken met de vin van een zee­meer­min.

Met een watersportevenement van wereldklasse trekt Düsseldorf aan het begin van elk jaar naar zee: boot Düsseldorf is met 250.000 bezoekers de grootste boot- en watersportbeurs ter wereld. Negen dagen lang draait alles in de Düsseldorfse beurshallen rond kleine bootjes en grote jachts, kajaks, kitesurfing, hengelen, duiken en maritieme kunst.

Het beste is: boot biedt niet alleen nieuwigheden om naar te kijken, maar ook aanbiedingen om te proberen. Beginnende en ervaren watersporters hebben de keuze tussen veel verschillende interactieve programma's. Zo krijgen belangstellenden in de beginnersarena's "start boating" en "start sailing" basistips in de theorie en krijgen in de boot Sailing School de mogelijkheid om hun eerste ervaringen in het zeilen op te doen. Beach World maakt surfboarddromen in de Rijnlandse winter waar. Er is een skimboardbaan, flatwaterpool om te wakeboarden of stand up paddling[JB1] , kite- en windsurfsimulatoren en balance boards om te oefenen aan land.

Naast proefduikcursussen met persluchtfles kunnen nieuwe trends worden uitgeprobeerd, zoals mermaiden, i.e. duiken met de vin van een zeemeermin of apneuduiken zonder technische uitrusting. Voor alle aanbiedingen is vooraf online boeken aanbevolen zodat de test niet in het water valt. Dat geldt ook voor de paddeltour met kano, kajak or canadiër - natuurlijk op een rivier die in een hall door de coulissen langs een rotspartij slingert.

In het Sportfishing Center blaast de hengelsport verzamelen. In de indoor visvijver kunnen ook nieuwelingen hun eerste werpoefeningen doen met de nieuwe hengels.

Periode: van 18 tot 26 januari 2025

www.boot.de

Impressies & video's

Jouw inspiratie: jouw NRW in prenten

Zeilboten op het water op de laarzenbeurs in Düsseldorf, © Constanze Tillmann
Superjachten op de bootbeurs in Düsseldorf, © Constanze Tillmann
Surfen en Stand-up Paddeling op de bootbeurs in Düsseldorf, © Constanze Tillmann
Naast klassieke watersporten kunnen bezoekers van de beurs duiken met een zeemeerminvin., © Constanze Tillmann

Zin in meer ont­dek­kin­gen?

Laat je in­spi­re­ren...

De Zeche Hannover (Kolenmijn) in Bochum viert de ExtraSchicht., © RuhrTourismus / Kreklau

Events in Noor­drijn-West­fa­len

lees meer
Street Art van de kunstenaars Majabrothers, Ben Mathis en de Föns Crew in Kiefernstrass in Düsseldorf., © Johannes Höhn

Düs­sel­dorf

lees meer