Rheinlandschaft im Kreis Wese, © Helmut Berns
Ullrich Langhoff, © Dominik Ketz, Tourismus NRW e.V.

Ull­rich Lang­hoff

Je am­bas­sa­deur voor heer­lijk­he­den in de re­gio Nie­der­r­hein

Ull­rich Lang­hoff, ei­ge­naar van het res­tau­rant Lip­pe­schlößchen in We­sel: "Ge­not komt na­tuur­lijk uit de re­gio."

Ullrich Langhoff, eigenaar van het restaurant Lippeschlößchen in Wesel over genot:

“Genot komt natuurlijk uit de regio.”

Sinds meer dan 26 jaar leiden Jutta en Ullrich Langhoff het traditionele restaurant Lippenschlößchen voor de poorten van de stad Wesel aan de Niederrhein. Met veel hart voor de regio en de natuur- en milieubescherming combineren beide restaurateurs van de ooien van de Lippe uit een creatieve, regionale keuken met biologische componenten en verse producten uit de buurt met een milieubewust concept voor het hele huis. Als bio-mentor en voorzitter van de Genussregion Niederrhein e.V. zet Ullrich Langhoff zich graag in voor de uitbreiding van de biologische en regionale producten in de keuken van de deelstaat en is ook als ambassadeur voor heerlijkheden in Noordrijn-Westfalen een authentieke vertegenwoordiger voor de culinaire geneugten van de Niederrhein.

Genot in Noordrijn-Westfalen?
7 vragen aan … Ullrich Langhoff

U bent de ambassadeur voor heerlijkheden van de regio Niederrhein - waarom eigenlijk?
Sinds meer dan 20 jaar strijd ik authentiek en duurzaam in de regio - voor de regio. Vandaar gebruik ik graag iedere goede kans, het mooie Niederrhein ook van zijn culinaire zijde bekendheid te verschaffen.

Wat denkt u: Waarom kan men Noordrijn-Westfalen genotsland noemen?
Omdat er in Noordrijn-Westfalen een grote diversiteit aan regionale tradities en specialiteiten te vinden is, die ieder voor zich bijzonder zijn en behouden moeten blijven. Natuurlijk is ook de vraag van de toeristen, die ons mooie land bezoeken, naar deze specialiteiten bijzonder groot.

Wat is karakteristiek voor een genotsmens?
Hij is altijd op zoek naar nieuwe culinaire belevenissen en probeert ook zelf recepten uit. Bovendien heeft hij niet graag te maken met conventionele zaken en vraagt kritisch naar de producten en hun productie.

U geeft iedere dag 100 procent. Hoe ziet voor u de perfecte culinaire start van de dag eruit?
Vers, zelfgebakken brood, met olijfolie smeerbare geslagen boter, ham van het Bentheimer biologisch-landvarken, een lekker eitje van boer Bernds en en lekkere muesli. Dan nog een lekker vers fruitsapje van van Nahmen en fair gehandelde GEPA biologische koffie.

U inspireert uw gasten en collega's met uw gerechten. Welke producent in uw regio is de bron van uw inspiratie?
Tja, deze vraag kan ik niet zo snel beantwoorden, want daarbij spelen de chef, de zich in opleiding bevindende koks, mijn vrouw en natuurlijk ook oude kookboeken een grote rol. Bij Regine en Heinrich Rülfing, die ons voorzien van Bentheimer specialiteiten, kan men dit waarschijnlijk het beste zeggen. Wij wisselen graag tips uit met hen, die dan verwezenlijkt worden.

Heeft u een persoonlijk advies, een speciale tip voor bezoekers van het genotsland Noordrijn-Westfalen?
Bezoekers van de genot-deelstaat Noordrijn-Westfalen zijn van harte welkom, Niederrhein bijvoorbeeld op de fiets te beleven en zich dan, tijdens een uitgebreide pauze, de goede producten uit de regio op een bordje en in een glas te laten smaken.

En tenslotte: Uw persoonlijk genot motto?
Uit de regio... voor de regio.